Başarı

Kişisel Başarı, ( Beyne Egzersiz Yaptırmak)

Kişisel Başarı, (  Beyne Egzersiz Yaptırmak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Beyne egzersiz yaptırmak) Bir önceki bölümde tanıştığımız nurten, bunu bilerek yapmasa da duygularım ayarlayabilmek için pek çok özel metod kullandı. Bir arkadaşı ona bazı seçenekler önerdiğinde şöyle dedi, "Kim olduğumu bildiğim için mutluyum. Öte yandan değişmek çok zor! Bu yüzden başkalarım n ne dediğinden bana ne?" (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Nurten, bir bakıma haklı: Akılsal dengeyi elde etmek çaba gerektirir. Aynı zamanda sağlıklı bir bedeni korumak ve sahip olmak da fiziksel egzersiz ister. Yaptığımız bu hesaba göre, bunu yapabilmek için çok zor olmayan dürüst metodlar mevcuttur. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Herkes bilir ki fiziksel sağlık için bir çok egzersizden faydalanırız. Peki ya akılsal sağlığımız? Araştırmalar pekala göstermişti...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Akli Dengeyi Sağlamak)

Kişisel Başarı, (  Akli Dengeyi Sağlamak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Akli dengeyi sağlamak) Nurten , arkadaşları tarafından, "Olumsuz kişiliğin en iyi örneğidir. Olayların kötü yanım görmekte üstüne yoktur, fakat deneyimlerinin olumlu yönlerin! bir keşf edebi ise..." diye tanımlanıyordu. Arkadaşlarından biri onu "eksik akıllı" olarak gördüğünü söylüyor ve onun bir gün dengeli bir görünüş elde edip edemeyeceğin! merak ediyordu. (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Biraz aşırı sadeleştirme olsa da, beyin, oluşumu bakımından vücudumuzdaki bir kasaya benzetilebilir. Kaslar nasıl büyür ve egzersiz sayesinde nasıl güçlenirlerse, beyin de kullanma ve zihinsel alıştırmalarla değişir. Bir haltercinin sağ koluyla daha çok ve daha uzun çalıştığım ve sol kolunu oldukça ihmal ettiğini düşünürsek ne olacaktır? Bir süre sonra daha iyi çalıştırılmış olan sağ kolun, zay...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( Beyni Yeniden Programlamak)

Kişisel Başarı, (  Beyni Yeniden Programlamak)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( Beyni yeniden programlamak) Kerim , yetişkinlik döneminde mutsuz ve kuruntulu bir insandı. Onun yıllarca acı çekmesin! sessizce izleyen küçük kız kardeşi Jale, sonunda ona bir danışmana gitmesin! önerdi. Kendisinin de yıllar önce terapi gördüğünü ve çok yardımı olduğunu ona açıkladı. "Neden üzülüyorsun ki" diye konuştu kamil. "Danışmana gittiğinde ondan yararlanabilecek kadar gençtin. Ben çok yaşlıyım ve kendi yolumda gidiyorum. Yaşlı bir köpeğe yeni numaralar öğretemezsin." (kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Pek çok insan beyinle ilgili yapılabilecek çok fazla şey olmadığım zanneder. Eğer zihniniz size boğucu resimler gösteriyorsa veya cesaret kırıcı düşüncelerde ısrar ediyorsa, canınız sıkkın biçimde dolanırsınız. Eğer beyniniz, hatalarınız ve yetersizlikleriniz üzerinde durmaya d...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, ( İmgenin Gücü )

 Kişisel Başarı, (  İmgenin Gücü  )

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Kişisel Başarı, ( İmgenin Gücü ) Bilal île Bahri çok uzun yıllardır arkadaştılar. Büyük bir şirkete yeni girdiklerinde tanışmışlardı. Her ikisi de golfe ilgi duyuyor ve düzenli olarak birlikte oynuyorlardı. Geçen yıllar içinde işyerinde Bob'un, Bilal 'den daha fazla terfi aldığı ve golfte gösterdiği başarının da BHI'den daha fazla olduğu görüldü. Bilal, kemal'a başarısın ı neye borçlu olduğunu sorduğunda tek kelimeyle cevapladı; "hayal gücü".(kişisel başarı, bireysel gelişim, kişisel gelişim) Herkes görüntü ve olayları, aklında bir fotoğraf kadar net canlandıramaz. Fakat hepiniz, görüntüleri farklı netliklerle de olsa hatırlama yeteneğine sahibiz. Örneğin, birisi size evinizin kaç tane penceresi olduğunu sorarsa, hemen aklınızda evinizin resmin! oluşturur ve pencereleri sayarsınız. (kişisel başarı, bireysel gelişim,...Devamını Oku »

Kişisel Başarı, (Aklınızı Sağlıklı Kılın)

 Kişisel Başarı, (AKLINIZI  SAĞLIKLI KILIN)

KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM KİŞİSEL BAŞARI, (AKLINIZI SAĞLIKLI KILIN) Kendi kendine konuştuğunda ne demeli? Ahmet, kendine karşı sert davranırdı ve çok fazla aşağılardı. Başkalarına küfretmeyi hatta onları sertçe eleştirmeyi hayal bile edemezken, kendine böyle davranması ona göre kabul edilebilir bir şeydi. Bu yüzden de diğer insanlar onun iyiliğin! düşünür ve onu bu kadar çok severken, Ahmet çoğu zaman neden mutsuz olduğunu anlayamıyor ve kendini bu kadar az beğenmesinin cezasını çekiyordu. KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI, BİREYSEL GELİŞİM Sürekli olarak az ya da çok kendi kendimizle konuşuruz. Beynimiz her zaman aktiftir ve yaptığının büyük kısmı da bize kendimiz hakkında bir şeyler anlatmaktır. Bu "kendi kendine konuşma", sessizlik içinde ve elbette ki zihnimizin mahremiyeti içinde gerçekleşir. Diğer insanlardan kaynaklanan buna benze...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık