Etkili İletişim

İzmir Etkili İletişim Ve Diksiyon

İzmir Etkili İletişim ve Diksiyon

Psikoterapik yaklaşımlardan birisi olan Transaksiyonel Analizci Yapıya göre, BİR KİŞİ DİĞERİYLE İLETİŞİME GİRERKEN, İKİ EGONUN KARŞILIKLI İLİŞKİSİNDEN SÖZ EDİLİR.Normal şartlarda kişi, başka bir insanla iletişimde değilse tek ego varmış gibi görülür. Bu yaklaşıma göre birey, başka bir bireyle iletişime girdiğinde ego yapısının değiştiği gözlemlenir. Her insanda ego 5 yaşından sonra üç biçimde var olmaktadır: 1- Ebeveyn Egosu 2- Yetişkin Egosu 3- Çocuk Egosu Normal bir insan günlük yaşamını ortalama %60-70 oranında yetişkin tipte devam ettirir. Geriye kalan bölümünde ise, koşullara göre ebeveyn ve çocuk ogolarından birini bürünerek yürütür. BU İLİŞKİLER ANAHTAR KİLİT ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞİR. İşte işin can alıcı bölümü bundan sonra başlıyor. Bizler konuşmalarımızla, mimiklerimizle, ses tonumuzla, davranışlarımızla o anki egomuzu aktive ediyoruz. Bu otomatik olarak işleyen bir yap...Devamını Oku »

Zeka(Etkili İletişim)

Zeka(ETKİLİ İLETİŞİM)

Yukarıdakilerin hepsini gerektiği gibi birleştirerek uygulayabildiğimizde, duygusal olarak zenginleşir ve insanlarla etkileşimden daha ok zevk alırız. Herkesin bu safhalardaki stnlk ve yetersizlikleri farklıdır. Bunlardan birisindeki yetersizlik, sonucu nemli lde etkileyebildiğinden hepsinde yeterlilik kazanabilmek nemlidir. Psikolojik eğitim, psikolojik danışma ve psikoterapi vasıtasıyla duygusal okuryazarlığı geliştirmek mmkndr. Ancak bunun sresi kişiden kişiye farklılık gsterir. Hemen şunu da belirtelim ki, bzı insanlar sadece hayat tecrbeleriyle bu kabiliyetlerini geliştirebilirler. Duygusal zek (EQ) yeni bir grş m? Son yılların en byk sansasyonel atılımını duygusal zek grş (Salovey ve Ma...Devamını Oku »

Etkili İletişim(İklimler Ve İç Benlik)

Etkili İletişim(İKLİMLER ve İÇ BENLİK)

İnsanın anavatanı ocukluğudur. - Epiktetos Sağlıklı bir İ Benlik, sağlıklı bir iklimde inşa edilir. Bu iklimlerin en nemlisi, ailedir. Parayla satın alınamayacak kadar kıymetli değerler, ancak sağlıklı bir ailede kazanılır; ilgi, sevgi, zveri, işbirliği, dayanışma gibi: Yeni anne olmuş mutlu bir kadın, Bebeğimi grebilir miyim? diye sordu. Kk kundak kucağına verilince, minik yz grmek iin kumaş katlarını araladı ve grdğ şey karşısında soluğu kesildi. Doktor, annenin yreğindeki acıyı grmemek iin başını başka tarafa evirdi. nk, bebeğin kulakları yoktu. Zaman iinde kk erkek ocuğun duyma yetisinin tamamen yerinde olduğu ortaya ıktı, yalnız grnş kusurluydu. ocuk bir gn...Devamını Oku »

Etkili İletişim(At Gözlüğü Modeli)

Etkili İletişim(At Gözlüğü Modeli)

Modeldeki iki renk, dar bakışı temsil eden bir metafordur. Yobaz ya da bağnaz diye adlandırılan insanlar, sadece kendi bakış aılarının doğru olduğunda ısrar ederler. tekinin bakış aısından bakmaya asla yanaşmazlar. Veysel, bu kişileri cahil olarak tanımlar: Cahil ile sohbet etmek zor olur Kulağı sağırdır gz kr olur Her sznde kavga niza var olur Cahiller dikenli alı sayılır Atın dnyası, gznn grdğ yer kadardır, diyen Hollanda atasz de, bu tip insanları tarif eder. Bu konuda, kişinin diplomalı olup olmaması da fark etmez. Sağlıklı bir iletişim iin, bakış aımızı genişletmemiz gerekir. Bunun da yolu; farklı deneyimlere, farklı fikirlere, farklı kltrlere zihnimizi amaktır. Ya...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Değiştirici Bir İnsan Olmak)

Etkili İletişim(DEĞİŞTİRİCİ BİR İNSAN OLMAK)

ocuklarımıza ve başkalarına kanatlar vermenin bir anlamı da, bize aktarılan olumsuz senaryoları aşma zgrlğn tanıyarak onları glendirmektir. Ben bunun, dostum ve iş arkadaşım Dr. Terry Warner'm deyişiyle, değiştirici bir insan olmak anlamına geldiğine inanıyorum. O senaryoları bir sonraki kuşağa aktarmak yerine, değiştirebiliriz. Bunu, sre iinde eşitli ilişkiler kuracak bir biimde başarabiliriz. ocukken annenizle babanız size kt davranmışlarsa, bu sizin de kendi ocuklarınıza kt davranmanız gerektiği anlamına gelmez. Oysa bu senaryoya uymak eğiliminde olacağınızı gsteren pek ok kanıt var. Ancak proaktif olduğunuz iin senaryoyu yeniden yazabilirsiniz. ocuklarınıza kt davranmamayı, onları onaylamayı, hepsine olumlu sen...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık