Etkili İletişim

Etkili İletişim(Kuşaklar Arası Yaşaam)

Etkili İletişim(Kuşaklar Arası Yaşaam)

Sandra'yla o grkemli yılı yaşarken, etkiyle tepki arasındaki boşluğu akıllıca kullanıp, drt eşsiz insani yetiyi uygulayabilmemiz bizi iten dışa doğru glendirdi. Dıştan ie yaklaşımı denemiştik. Birbirimizi seviyorduk. Tutum ve davranışlarımızı kontrol ederek, yararlı insani etkileşim tekniklerini uygulayarak anlaşmazlıklarımızı zmeye alışmıştık. Ama yara bantlarımız ve aspirinlerimiz artık işe yaramıyordu. Esas paradigmalarımızın dzeyinde aba harcayıp iletişim kuruncaya dek, temeldeki kronik sorunlar olduğu yerde kalmıştı. İten dışa doğru alışmaya başladığımız zaman, gvene ve aıklığa dayanan bir ilişki yaratıp, işlevsiz farklılıkları, dıştan ie doğru alışmayla hi mmkn olmayacak kadar kalıcı bir biimde zebildik. abamızın lezzetli meyvel...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Yükselen Sarmal)

Etkili İletişim(YÜKSELEN SARMAL)

1. Fiziksel aıdan formda kalmanıza yardım edecek, yaşam tarzınıza uyacak ve size zevk verecek etkinliklerin bir listesini ya-pm. 2. Bu etkinliklerden birini sein ve nnzdeki hafta kişisel rol alanmızdaki bir hedef olarak belirleyin. Hafta sonunda performansınızı değerlendirin. Hedefinize ulaşamadıysanız, bunun nedeni onu gerekten daha yksek bir değer uğruna ikinci plana almanız mıydı? Yoksa değerlerinize bağlı kalarak davranmayı başaramadımz mı? 3. Ruhsal ve zihinsel boyutlarınız iin de benzer bir yenilenme listesi yapın. Sosyal/Duygusal alanınızda iyileştirmek istediğiniz ilişkilerin listesini yapın, ya da Genel Zafer'in etkililiğinizi artıracağı belirli koşullan sıralayın. Her alanda bir maddeyi haftanın hedefi olarak belirleyin. Uygulamaya gein ve değerlendirin. 4. Her hafta drt boyutta baltayı bileyecek belirli alışmaları yazmaya, onları yapmaya ve perfo...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Dengeli Yenilenme)

Etkili İletişim(DENGELİ YENİLENME)

Kendini yenileme sreci, doğamızın drt boyutunun her birinde -fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal/duygusal- dengeli bir yenilenmeyi ierir. Yenilenme btn boyutlarda nemli olsa da, ancak drt boyutun her biriyle akıllıca ve dengeli bir biimde ilgilendiğimiz zaman, olması gerektiği kadar etkili olur. Bu alanlardan birinin ihmal edilmesi, diğerlerini olumsuz etkiler. Ben bunun bireysel yaşamlar kadar kurumlarda da geerli olduğunu ğrendim. Bir kurumda, fiziksel boyut ekonomik bakımdan ifade edilir. Zihinsel ya da psikolojik boyut, yeteneğin tanınması, geliştirilmesi ve kullanımıyla ilgilenir. Sosyal/duygusal boyut, insan ilişkileriyle, insanlara nasıl davranıldığıyla ilgilidir. Ruhsal boyut ise, anlamın ama ya da katkı yoluyla ve kurumsal btnlk aracığıyla bulunmasıdır. Bir kuruluş bu alanlardan birini ya da birkaını ihmal ettiği zaman, btn kurum olumsuz bi&cced...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Sosyal Ve Duygusal Boyut)

Etkili İletişim(Sosyal ve Duygusal Boyut)

Fiziksel, ruhsal ve zihinsel boyutlar, merkezlerinde kişisel vizyon, liderlik ve yneticilik ilkeleri olan 1., 2. ve 3. Alışkanlıklarla yakından ilişkilidir. Sosyal/duygusal boyutun odak noktası ise, merkezinde kişiler arası liderlik, empatik iletişim ve yaratıcı işbirliği olan 4., 5. ve 6. Alışkanlıklardır. Hayatımızın sosyal ve duygusal boyutları birbirine bağlıdır, nk duygusal yaşamımızın tek değilse de başlıca kaynağı, başkalarıyla olan ilişkilerimizdir. Sosyal/Duygusal boyutun yenilenmesi, diğer boyutları yenilemenin gerektirdiği kadar zaman almaz. Bu yenilemeyi, başka insanlarla gndelik normal etkileşimlerimiz sırasında yapabiliriz. Ama kesinlikle egzersiz gerektirir. Biroğumuz zel Zafer dzeyine ulaşmadığı ve 4., 5. ve 6. Alışkanlık iin gerekli olan Genel Zafer becerilerini btn etkileşimlerde doğal olarak kullanacak kadar edinmed...Devamını Oku »

Etkili İletişim(Ruhsal Boyut)

Etkili İletişim(Ruhsal Boyut)

Ruhsal boyutun yenilenmesi yaşamınızda liderliği sağlar. Bu, 2. Alışkanlık'la yakından ilişkilidir. Ruhsal boyut sizin znz, merkeziniz, değer sisteminize olan bağlılığımızdır. Hayatın ok zel, son derecede nemli bir alanıdır. Size ilham veren, ycelten, sizi tm insanlığın kalıcı hakikatlerine bağlayan kaynaklardan yararlanır. İnsanlar bunu ok farklı biimlerde yaparlar. Ben, yenilenmeyi her gn kutsal metinler okuyarak meditasyon yapmakta bulurum, nk bunlar değer sistemimi temsil eder. Okuyup tefekkre dalarken yenilendiğimi, glendiğimi, merkezime odaklandığımı ve kendimi yeni hizmetlere adadığımı hissederim. Byk edebiyat yapıtlarına ya da mziğe dalmak, bazı kişilerde buna benzer bir ruh yenilenmesine yol aar. Bazıları ise bunu doğayla iletişim kurmakta b...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık