İzmir Etkili İletişim ve Diksiyon

İzmir Etkili İletişim ve Diksiyon

Psikoterapik yaklaşımlardan birisi olan Transaksiyonel Analizci Yapıya göre, BİR KİŞİ DİĞERİYLE İLETİŞİME GİRERKEN, İKİ EGONUN KARŞILIKLI İLİŞKİSİNDEN SÖZ EDİLİR.Normal şartlarda kişi, başka bir insanla iletişimde değilse tek ego varmış gibi görülür. Bu yaklaşıma göre birey, başka bir bireyle iletişime girdiğinde ego yapısının değiştiği gözlemlenir.

Her insanda ego 5 yaşından sonra üç biçimde var olmaktadır:
 
1- Ebeveyn Egosu
 
2- Yetişkin Egosu
 
3- Çocuk Egosu
 
Normal bir insan günlük yaşamını ortalama %60-70 oranında yetişkin tipte devam ettirir. Geriye kalan bölümünde ise, koşullara göre ebeveyn ve çocuk ogolarından birini bürünerek yürütür.
 
BU İLİŞKİLER ANAHTAR KİLİT ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞİR.
 
İşte işin can alıcı bölümü bundan sonra başlıyor. Bizler konuşmalarımızla, mimiklerimizle, ses tonumuzla, davranışlarımızla o anki egomuzu aktive ediyoruz. Bu otomatik olarak işleyen bir yapıdır.
 
Bir çok iletişim kazasının ve beceriksizliğinin arkasında UYGUN ANAHTAR KİLİT İLİŞKİSİNİN KURULMAMASI YER ALMAKTADIR.
 
Birey vermek istediği mesajı karşıya doğru egosuyla vermeyi bildiğinde,
karşısındakinin doğru egosu harekete geçmekte, anahtar kilit sistemi çalışmakta ve sorunsuz ve uyumlu iletişim gerçekleştirilebilmektedir.
Evliliklerde, ikisi de başlı başına iyi insanlar oldukları halde, anahtar- kilit denklemini oturtamayıp, mutluluğun kapısını açamayan çiftler çoktur.
Çocuğuna yaklaşımında, uygun egosunu aktive edemeyip, bir türlü kendi evladıyla iletişim kuramayan ebeveynler çoktur.
 
İlişkilerimizde, ANAHTAR-KİLİT SİSTEMİNİ HAREKETE GEÇİRMEK İÇİN, ÖNCE KENDİ YAKLAŞIMLARIMIZI BİR FARKINDA OLALIM.


Etkili İletişim ve Diksiyon eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
 
İzmir'deki  Etkili İletişim ve Diksiyon eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada  0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.
 
Antalya'daki Etkili İletişim ve Diksiyon eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık