Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Göz Kasları Nasıl Çalışır?)

Hızlı Okuma(GÖZ KASLARI NASIL ÇALIŞIR?)

GÖZ KASLARI NASIL ÇALIŞIR? Vücudumuzun her kısmında olduğu gibi gözümüzde de kaslar vardır. Hızlı okuma tekniklerinde bu gözlerden yararlanılır. Görme açımızı iyi anladığımızda okuduğumuz kelime artar. Oysa acemi okuyucular sadece kelimelere odaklandıklarından yavaş okuyorlar. Görme alanı arttıkça kavrama alanı da artar. Ama önce bu alıştırmayı bir iki kelimeyle yapmak gereklidir. Göz kaslarımızı çalıştırarak kelimelerde duruşlar yapalım. Sağlı sollu, arası olan kelimelerin her ikisine doğru bakış açınızı genişletin. Böyle durumda göz bir sağa bir sola sıçramalar yapar. Siz kelimenin tam ortasındaki boşluktan başlayarak, göz kaslarınızı çarpılar şeklinde geniş okumaya alıştırın. Eş sesli ve sesteş kelimelerin altındaki çarpı işareti üzerinde duruşlarda bulunarak her iki bölümdeki kelimeleri görmeye çalışın. Ancak boşluklarda gözünüzü meşgul etmesin, çünkü zaman kaybedersiniz. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZ ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Göz Kaslarının Tembelleşmesi)

Hızlı Okuma(GÖZ KASLARININ TEMBELLEŞMESİ)

GÖZ KASLARININ TEMBELLEŞMESİ Çağımızın fayda üzerine zarar oluşturan en büyük tuzağı televizyon kanallarıdır. Yüzlerce televizyon kanalının 24 saat karmakarışık programlar içerisinde yüzmesi okuma tembelliğiyle birlikte gözlerinde tembelleşmesine neden oluyor. Maalesef televizyon okuyup kitap izliyoruz. Okumada sıçrama ve duraklamalar (dur-kalklar) kontrol dışı olduğundan göz kaslarının tembelleşmesine neden olur. Televizyon gözleri tek bir noktaya kilitlediğinden gözler durağandır. Uyku, düşünme alıştırmaları yapmama ve daha birçok nedenden dolayı işlemeyen gözlerimiz pas tutuyor ve son derece ağır bir okur olmaya başlıyoruz. Bilinçsiz okuyuşlar kelimelerin tek tek okunmasıdır ki bu da bilgiler arasında kopmaya neden olur. Çeşitli alıştırmalarla gözümüzü yanlış kullanma hastalığından kurtulabiliriz. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZ KASLARININ TEMBELLEŞMESİ) (gelişim,programı, ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Gözün Işığı Kıramaması Halinde Ne Tür Hastalıklar Belirir?)

Hızlı Okuma(GÖZÜN IŞIĞI KIRAMAMASI HALİNDE NE TÜR HASTALIKLAR BELİRİR?)

GÖZÜN IŞIĞI KIRAMAMASI HALİNDE NE TÜR HASTALIKLAR BELİRİR? Göz ışığı kıramazsa görme bozuklukları meydana oluşur. Bunun sonucunda da hiç de yabancı olmadığımız miyop, hipermetrop, astigmatizma ve presbiyopi türü görme rahatsızlıkları ortaya çıkar. Miyop: Yakını görür, uzağı göremez. 10 yaşlarında belli olur. Hipermetrop: Uzak görüş vardır. Işık kırılarak sinir tabakası retina üzerine tam odaklanamaz. Astigmatizma: Hem yakın hem de uzaktaki görüş sağlıklı değildir. Görüntüler, gerçektekinden ya kısa veya uzun, ya geniş veya dar, ya da ince veya kalındır. Presbiyopi: Kırılma kusurlarından doğan göz hastalığıdır. Çözümü gözlük veya kontakt lenslerdir. Hızlı okumada bir zorluk yaşanmaz. Ancak gözlük kullanmayanlar 3 yılda bir göz doktoruna gitmelidirler. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZÜN IŞIĞI KIRAMAMASI HALİNDE NE...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Gözünüzün Fiyatı 70 Milyon Dolar!)

Hızlı Okuma(GÖZÜNÜZÜN FİYATI 70 MİLYON DOLAR!)

GÖZÜNÜZÜN FİYATI 70 MİLYON DOLAR! Araştırmalar ilginç sonuçlar ortaya koyuyor. Göz üzerine yapılan incelemelerde, göze aynı değerde yapılacak koca bir ev büyüklüğündeki mekanik evin fiyatı 75 milyon dolar olarak belirlenmiş. Öyle de olması gerekir; çünkü bu mucize 10 milyondan fazla rengi ayırıp 30 km'ye kadar olan uzaklıktaki bir mum ışığını fark edebiliyor. Dünyanın en pahalı kepengi iki gözümüzü de koruyan göz kapaklarıdır. Koruyucu göz kapaklarımız, insan hayatında 350 milyon kez açılıp kapanmasına karşın gıcırtı yapmaz, kendi yağını kendisi üretir. Gözlerimizin her birinin arkasındaki 150 milyon ışık algılayıcısı, bir saniyede milyarlarca fotonu işleme tutar. Böylesi eşgüdüm halindeki bir mucizenin kıymeti bilinmediği için, yapılan araştırmalara göre 2 milyar insan gözlük kullanmak zorunda. Bunların ise bir milyar kadarı gözlük kullanıyor. -ALINTI-Hızlı Okuma(GÖZÜNÜZÜN FİYATI 70 MİLYON ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Hız Odaklı Okuma)

Hızlı Okuma(HIZ ODAKLI OKUMA)

HIZ ODAKLI OKUMA Hıza göre okumada üç terime dikkat etmek gerekir: Anlama Hatırlama HIZLILIK Bu üçlü sacayağı sarkacında ana unsur hızlılıktır. Anlama ve hatırlama ise hızlılığın adeta yan kollarıdır. Bu kollardan birinin eksikliği hızlılık sarkacını hareket ettirmez. Hızlı okuma tekniklerini uygulayan okur, anlama ve hatırlama problemi yaşamaz ve beş saat gibi kısa bir sürede 450 sayfalık kitabı bitirebilir. Oysa bu teknikleri uygulamayan bir okur 450 sayfalık kitabı 20 saatte ancak bitirebilir. Bu şu anlama gelir: Hızlı okuma tekniklerini kullanan bir okur 20 saatte 4 adet 450 sayfalık kitabı bitirebilir. Hızlı okumanın tarifi dakikada okunan kelime sayısı olarak bilinir. Okuma hızını belirleyen etkenler yazı türlerine göre farklılık göstermektedir. Bir yazı türünde dakikada bin kelime okunurken, bir başka yazı türünde daha fazla kelime okunabilmektedir. Burada değişkenlik gösteren ana materyal, yazını...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Yukarı Çık