Hızlı Okuma

Hızlı Okuma(Merkez Odaklı Okuma)

Hızlı Okuma(MERKEZ ODAKLI OKUMA)

MERKEZ ODAKLI OKUMA • Yazar Merkezli Okuma Hızlı okuma tekniklerindi alışkanlıklar Önemli bir yer tutar. Yazar, okuma hızının oluşmasında okur İçin önemli olabilir. Sevdiği yazarı okuyan kişi kitaba daha rahat konsantre olacağı için hızım da bu oranda artırabilir. * Konu Merkezli Okuma Konu okuyucunun ruh haline hitap ediyorsa, bu okur için kitabın yazarının önemi yoktur. Cümleler üzerinde durulur, tartışma gerektirecek durumlara girilmeden kitabın dünyası üzerine odaklanılır. Metnin içeriği okur için cazip olduğundan hızlı okuma oranı artacaktır. * Okur Merkezli Okuma Burada okur, kitabın içeriğiyle derin sorgulamalar içerisine girer; ancak bu durum okuma esnasında olmayabileceği için hızlı okumada engel teşkil etmez. Okur, kitapta geçen metinleri kendisine göre yorumlar. Okuma esnasındaki hız ile noktadan sonraki düşünme modunu karıştırmamak lazım, önemli o...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Sizi Okumaya Teşvik Edecek 10 Soru)

Hızlı Okuma(SİZİ OKUMAYA TEŞVİK EDECEK 10 SORU)

SİZİ OKUMAYA TEŞVİK EDECEK 10 SORU Soru 1 - Bu kitabı neden okumalıyım? Soru 2 - Bu kitap hangi sorularıma çözüm olur? Soru 3 - Bu kitabın amacı nedir, benim amacım nedir? Soru 4 - Beklentilerime cevap verebilir mi? Soru 5 - Bu kitabı basından sonuna kadar sıkılmadan okuyabilir miyim? Soru 6 - Bu kitaba zamanımı vermeye değer mi? Soru 7 - Satın almadan önce kitabın İçeriğine göz attım mı? Soru 8 - Başarıya açık bir kitap mı? Soru 9 - Elimin altında benzer bir kitap var mı? Soru 10 - Bitirdikten sonra değişim yaratacağına inanıyor muyum? -ALINTI-Hızlı Okuma(SİZİ OKUMAYA TEŞVİK EDECEK 10 SORU) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir) ...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Gözün Hareketi Nasıl Olmalı?)

Hızlı Okuma(GÖZÜN HAREKETİ NASIL OLMALI?)

GÖZÜN HAREKETİ NASIL OLMALI? Gören göz değil, beyindir. Göz sadece bir tarayıcıdır. Ama bu tarayıcı ne kadar teknikse okuma o kadar faydalı olur. Aslında bir bakıma insanlar ön taraflarıyla değil, arka taraftarıyla görmekteler. Dışarıdaki nesneler göz merceğinden geçerek retina üzerinde tıpkı bir tuvalin üzerindeki resim gibi oluşur. Tarayıcı olan ıslak ve yapışkanımsı göz yuvarlağı görüntüleri sinir damarları yoluyla beynin arkasına gönderir ve burada görme olayı oluşur. Eğer beynin arkasındaki asıl göz olan ıslak madde olmasa hiç bir şeyi göremeyiz. Göz bakar fakat göremez. Çünkü asıl görme merkezi göz değildir, o sadece bir penceredir- öyleyse beynin hızlı okuyabilmesi için göz hareketlerini kuralına göre uygulamak lazımdır. Doğru okuma tekniğinde gözlerimiz satır üzerinde dümdüz bir çizgi üzerinde gider. Eğer bu okuma stili yapılsaydı dakikada 750 kelime rahatça okunabilirdi. Peki, neden 750 kelime değil de e...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(İyi Okuyucunun Nitelikleri)

Hızlı Okuma(İYİ OKUYUCUNUN NİTELİKLERİ)

İYİ OKUYUCUNUN NİTELİKLERİ ^ Birkaç kelimeyi aynı anda okur. ^ Kelime dönüşü yapmaz. ^ Gözler sık sık dönüş yapmaz. ^ Tek kelimeye takılmaz. ^ Okurken tutukluk yapmaz. ^ Sözcükleri okurken dilini hareket ettirmez, gözleri satırlar üzerinde kayarken okuduklarını anlar. ^ Kelimeleri içsesini artırarak okumaz. Yani kelimelere iç seslendirme yapmaz. ^ Anlayamadığı kelimelerin anlamını metin içinden çıkarır. ^ Okumak onun için bir zorunluluk değil bir alışkanlıktır, zevk işidir. ^ Okuduklarının keyfini çıkarır. "Geriye kaç sayfa kaldı? Ne kadar sürede bitirebilirim?" kaygısını düşünmeden okuduklarına odaklanır. ^ Bir kitabı bitirmeden ardından ne okuyacağına karar verir ve bu kitabı kitaplığına koyar. -ALINTI- Hızlı Okuma(İYİ OKUYUCUNUN NİTELİKLERİ) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir)...Devamını Oku »

Hızlı Okuma(Kötü Okuyucunun Nitelikleri)

Hızlı Okuma(KÖTÜ OKUYUCUNUN NİTELİKLERİ)

KÖTÜ OKUYUCUNUN NİTELİKLERİ ^ Kelime kelime okur. ^ Kelime dönüşleri yapar. ^ Gözler sürekli duruş yapar. ^ Gözleri düzensiz zıplamalar yapar. ^ Satırı bir doğrultuda takip etmez. ^ Kelimelerin anlamlarına takılır. Anlayamadığı bölümü geriye dönüp tekrar tekrar okumaya çalışır. ^ Hızlı okuduğu zaman hiçbir şey anlamayacağım ya da unutacağım diye düşünür. ^ Okurken dudakları ya da dili hareket eder. ^ Kelimeleri içsesiyle seslendirir. Okuduklarını sadece görmek değil kendi sesiyle de işitmek ister. ^ Kitaba odaklanamaz, gözleri satırlarda olsa da beyni başka yerdedir. Bu yüzden okuduklarından zevk almaz. ^ Zaman zaman okumak onun için sıkıcı bir hal alır. -ALINTI- Hızlı Okuma(KÖTÜ OKUYUCUNUN NİTELİKLERİ) (gelişim,programı, kursları, teknikleri, gazete, kitap, okuma, hızlı, kişisel başarı, izmir)...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Yukarı Çık