Kişisel Gelişim

Yüksek Tansiyon - Tansiyon

YÜKSEK TANSİYON - TANSİYON

Yapılana araştırmalarda modern yaşam ve teknoloji yüksek tansiyon davetiye çıkarıyor Gelişmiş ülkelerde yaşayan bir insanın yaşamının her anında yüksek tansiyon olma ihtimalimiz yüzde 90… Araştırmaya göre yüksek tansiyon sebebi, alkol, sigara ve tuz kullanımının fazla olması ve bir türlü bu alışkanlıklar dizginlenememesi ve kişilerin egzersizden gün yapmaktan kaçınmasıdır.. Tuz, yüksek tansiyonun en önemli sebeplerinden biri olarak ortaya çıkıyor. Tuzu içinde olan hazır yemeklerin kullanımındaki fazlalaşması ve de özellikle alkol, sigara kullanımı her geçen gün artması. İlerleyen yıllarda, özellikle 15 - 20 yıl içerisinde yüksek tansiyon hastası sayısının dünya çapında 1 milyarı aşacağını ortaya koyuyor. Yüksek tansiyon, Obezite, kolesterol ve diyabet en büyük tetikleyicilerinden…. YÜKSEK TANSİYON - TANSİYON DERLEYEN : MERVE YAŞAR yüksek tansiyon, tansiyon, hipertansiyon, göz tansiyon, hastalık, hastalik, sağlık, tedavi, hastane, doktor, saglik, hemşire, yaş...Devamını Oku »

Kulak-Sağırlık- İşitme Kaybı-

KULAK-SAĞIRLIK- İŞİTME KAYBI-

Mikroplu havuz ve deniz sularının yol açtığı kulak enfeksiyonlarının ciddiye alınması ve mutlaka tedavi ettirilmesi gerekmektedir. Son zamanlarda mikroplu havuz ve deniz sularından kaynaklanan dış kulak, kulak zarı ve orta kulak iltihaplarında çok büyük ölçüde arttı. Mikroplu havuz ve deniz suları ciddi kulak enfeksiyonuna neden olmaktadır. Sıcaklar nedeniyle havuz ve denize koşanlar şiddetli kulak ağrısı, akıntısı, kaşıntısı ve işitme azlığıyla seyreden kulak iltihabına yaşayabilirler. Gerekenler yapılmadığı zaman kulak zarı delinebilir, geçici veya kalıcı sağırlık ortaya çıkabilir. Bu durumlara için gereken tedbirler alınmalıdır. KULAK-SAĞIRLIK- İŞİTME KAYBI- DERLEYEN:YUSUF BAL kulak, kulak burun boğaz, kulak çınlaması,orta kulak, kepçe kulak, kulak burun bogaz, kulak estetiği, hazım kulak, kulak tıkacı, kulak estetik, kepçe kulak ameliyatı, sağırlık, kulaklık, işitme kaybı, hastalıklar, resim, sağlık, KULAK-SAĞIRLIK- İŞİTME KAYBI- DERLEYEN:YUSUF BAL ...Devamını Oku »

Klima, Klima Sistemi, Soğutma, Isıtma,

KLİMA, KLİMA SİSTEMİ, SOĞUTMA, ISITMA,

Uzmanlar ve araştırmalar klimaların insanda kalıcı hastalıklara neden olabileceği konusunda önemli uyarılar yapıyor. Yaz günleriyle sıcaklar şu sıralar yakıyor ve insanları çok rahatsız ediyor. Klimanın bulunduğu yerlerde konumunun hatalı olması durumunda, boyun, göğüs ve omuza gelen klima akımları hastalıklara sebep olabilir.Düzenli bakımı yapılmayan klimalar, soğutma sistemlerindeki küf mantarlarının, bakterilerin ve tozların birikmesine bağlı olarak, ani ve müzmin alerjik hastalıklar ortaya çıkarabilmektedir.Klimanın sebep olduğu hastalıkları önlemek için şunları yapmak önemlidir. Havayı yavaş yavaş soğutmak gerekir. Çok sıcaktan ve çok terliyken klimalı ortama geçmeyin. Klima akımına karşı oturmayın çünkü zatürreeye sebep olabilir. Haftada bir kez klima temizliğini yapın. DERLEYEN: OĞUZ BAL KLİMA, KLİMA SİSTEMİ, SOĞUTMA, ISITMA, klima, klima santrali, klima santralleri, klima sistemi, klima ısıtma, klima havalandırma, klima hava perdesi, havalandırma, soğutma, ısıtma, hava p...Devamını Oku »

Zayıflama- Diyet- Hızlı Zayıflama-Zayıflama Yöntemleri

ZAYIFLAMA- DİYET- HIZLI ZAYIFLAMA-ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Çok yemek yiyerek alınan fazla enerjinin yakılamaması şişmanlamaya yol açarken, günlük enerjinin altında kalori alıp, az yemek de şişmanlatıyor. Vücudun enerjiye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Günde 2 bin kalori alması gereken bir kişi, bin 400 kalori alıyorsa, vücut az enerji almaya alışıyor. Sadece 1-2 gün 2 bin kalori bile alsa zamanla kilo artışı oluyor. O zaman da su içsem yarıyor diyorlar. Aslında sebebi az kaloriyle yaşamaya alışmaktır. Az kalori almanın metabolizma hızının da düşmesine neden olduğunu ve bu sebeple bir enerji dengesizliği ortaya çıkmakta ve hafta başı diyete başlayanların kilo dengesi en çok bozulan kişiler arasında yer aldığını bilinmektedir. Artık kilo vermek kadar kiloyu korumanın da önemli... Hiç zayıflama diyeti uygulamamış kişilerin kilo vermesi daha kolay. Ama hayatını sürekli zayıflama diyeti uygulayarak geçiren kişilerin, metabolizmaları yavaşladığı için kilo vermeleri sırasında vücut büyük bir direnç gösteriyor. Bu direnci kırmak da çok zor oluyor...Devamını Oku »

Sigara- Sigara Bırakma- Sıgara Bağlılığı

 SİGARA- SİGARA BIRAKMA- SIGARA BAĞLILIĞI

Sigarayı bırakmanın en etkin yolu belirlendi: Aniden bırakın. Karar verin ve uygulayın... araştırmalara göre, sigara bırakmanın en etkili yolunun uzun dönemli strateji geliştirip belirli bir gün saptayarak o gün tütün içmemek değil, bir anda karar verip bunu uygulamak olduğu ortaya çıktı. SİGARA- SİGARA BIRAKMA- SIGARA BAĞLILIĞI DERLEYEN: OĞUZ BAL sigara, sigara bırakma, sigara bırakma merkezi, sigaranın zararları, sigarayı bırakma, sigara bırakmak, sigarayı bırakmak, sigaranın sağlığa zararları, sigara böreği, sigara bağımlılığı, sigara içmek, sigarayı bırakmanın yolları, sigara bırakma yöntemleri, SİGARA- SİGARA BIRAKMA- SIGARA BAĞLILIĞI ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık