Koçluk

Profesyonel Koçluk

Profesyonel Koçluk

Gelişmiş ülkelerde bilgi işlem sektörünün hemen ardından en hızlı şekilde büyüyen "Koçluk Hizmeti", istenen performansa ve yaşam memnuniyetine ulaşmak için koç (coach) ve danışan (coachee) arasında kurulan planlı bir gelişim ilişkisi sürecidir. Koçluk ilişkisinin ana hedefi danışanın kendi belirlemiş olduğu hedeflere, koçun desteği aracılığıyla ulaşması ve karşılaştığı problemlerin üstesinden tek başına gelmeyi öğrenmesi sürecidir. Koçluk dünya genelinde ve Türkiye'de hızlı bir şekilde yayılırken haklı olarak günümüzün ve geleceğin en önemli meslekleri arasında gösterilmektedir. Yapılan bazı araştırmalar Koçluk sisteminden istifade eden kurumların aynı yıl yatırım bedellerinin altı kat fazlasını kazandıklarını göstermektedir. Bu da bizlere koçluğun uzun yıllar boyunca gündemde olacağını göstermektedir. Koçluk gelir getiren bir meslek olmasının yanı sıra hayat boyu uygulanabilecek teknikler aracılığıyla profesyonellerini hedeflerine taşıyan sistemli bir uygulama sürecid...Devamını Oku »

Koçluk Kavramı

Koçluk Kavramı

Koçluk, bireyleri ve takımları sonuçlara ulaştırmak için yetkilendiren, geliştiren ve cesaretlendiren uygun ortam ve koşulları yaratan yönetsel eylemlerden oluşan süreçtir.Koçlar, insanların “bulundukları” yerlerden “olmak istedikleri” yerlere hedef dahilinde gitmelerine yardımcı olurlar. Bunu; cesaretlendirme, özendirme, özgüven kazandırma ve bilgilendirme yolunu kullanarak yaparlar. Koçluk kariyerlerinin başındaki çalışanlar için çok önemli bir destektir. Öğüt vermek, moral ve motivasyonu artırmak, cesaretlendirmek, uyarmak, bilgilendirmek, deneyimlerden yararlandırmak anlamında biçimsel olmayan bir şekilde verilen eğitim ve yetiştirme desteğidir. Koçluk performans geliştirmeye, değişime , gelişime ve yaşam kalitesinin arttırılmasına odaklanır. Koç Lider, izleyicisinin en iyi çaba ve performansı elde etmesi için ona ilham verir. Sorumluluk almaya özendirir, kendine güvenmesini sağlar. Koç, iş bilgisini ve insan ilişkile...Devamını Oku »

Uluslararası Koçluk Sertifika (Certified Coach ) Programı

Uluslararası Koçluk Sertifika (Certified Coach ) Programı

Bu eğitim programında sizlere koçluğun ne olduğunu, ne olmadığını, ne işe yaradığını, nasıl yapıldığını ve bu süreci nasıl profesyonel bir yaşantı haline getirebileceğinizi öğretiyoruz Program Hakkında; Eğer yaptığınız işten memnun değilseniz ya da daha fazlasını istiyorsanız: • Yeni bir meslek edinmek • Kariyer değişikliği yapmak • Profesyonel bir koç olarak ek gelir sağlamak • Bulunduğunuz organizasyonun içinde başkalarına koçluk yapmak • Kendinizi geliştirmek için Uluslararası Koçluk Sertifika (Certified Coach ) Program size bütün hedeflerinize ulaşabileceğiniz yeni bir dünya sunuyor. Mesleki...Devamını Oku »

Etkin Koçluk

Etkin Koçluk

NASIL İYİ KOÇ OLUNUR? Koçlukta son trendler neler, etkinlik alanı artıyor mu? Fortune 1000 şirketlerinin yüzde 40’ı koçluğu kurumlarının ana organizasyon özelliği olarak kullanıyor. Bunlar dünyanın en büyük şirketleri. Kurumlar, takım odaklı bir çerçevede yaşıyorlar artık. Koçluk da bunu destekliyor. Peki, Türkiye’deki durum nedir? Türkiye’de koçluk uygulamaları henüz başlangıç aşamasında. Ama Türkiye hızla endüstrileşiyor. Dünyadaki bütün büyük şirketlerin Türkiye’de ofisleri var. Koçluk hızla yayılacak. Koçluğun şirketlere yararları neler, nasıl katma değer sağlıyor? Koçluk sadece şirketlerin personellerini elde tutmasına değil, onları geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Araştırmalar, koçluğu uygulayan şirketlerin altı kat daha fazla verimli olduğunu gösteriyor. Koçluğu uygulayan işletmelerde daha az eleman sirkülasyonu, daha etkili liderlik, daha odaklı takımlar, daha etkili stratejiler oluyor. Koçluk sayesinde yöneticiler takımlarını daha iyi motive ediyor, uyumlu hale getiriyor...Devamını Oku »

Yukarı Çık