Koçluk Kavramı

Koçluk Kavramı

Koçluk, bireyleri ve takımları sonuçlara ulaştırmak için yetkilendiren, geliştiren ve cesaretlendiren uygun ortam ve koşulları yaratan yönetsel eylemlerden oluşan süreçtir.Koçlar, insanların “bulundukları” yerlerden “olmak istedikleri” yerlere hedef dahilinde gitmelerine yardımcı olurlar. Bunu; cesaretlendirme, özendirme, özgüven kazandırma ve bilgilendirme yolunu kullanarak yaparlar.
 
Koçluk kariyerlerinin başındaki çalışanlar için çok önemli bir destektir. Öğüt vermek, moral ve motivasyonu artırmak, cesaretlendirmek, uyarmak, bilgilendirmek, deneyimlerden yararlandırmak anlamında biçimsel olmayan bir şekilde verilen eğitim ve yetiştirme desteğidir. 
 
Koçluk performans geliştirmeye, değişime , gelişime ve yaşam kalitesinin arttırılmasına odaklanır. Koç Lider, izleyicisinin en iyi çaba ve performansı elde etmesi için ona ilham verir. Sorumluluk almaya özendirir, kendine güvenmesini sağlar. Koç, iş bilgisini ve insan ilişkileri becerisini, yerinde ve dengeli bir şekilde kullanarak izleyicisinin kişisel ve profesyonel gelişmesini destekler. 

Koçluk sürecinin iki önemli aşaması olası performans sorunlarını öngörmek ve var olanları analiz etmektir. Bunun için koç ve izleyici arasında çok etkin bir iletişim olması gerekir. Bu iletişim sürecinde konuşmak, dinlemek ve özellikle geri bildirim almak ve vermek büyük önem taşır. Taraflar birbirlerini birer ortak olarak gördükleri için dürüst, açık, etkili iletişim sağlamak genellikle kolaydır. 
 
Koç, olumlu ve olumsuz olmak üzere iki tip geri bildirim verebilir. Olumlu geri bildirim ve olumsuz geri bildirim.
Olumlu geri bildirim, performansın beklentiyi karşıladığını veya geçtiğini gösteren, takdir ve tanınma, övgü ve yüceltmedir. Olumsuz geri bildirim ise, performansın beklentileri karşılamadığını ortaya koyan yergi, kınama, ikaz ifade ve davranışlarıdır.
 
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
Koçluk eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
İzmir'deki koçluk eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.
 
Antalya'daki koçluk eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık