VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ- DERS ÇALIŞMA YOLLARI-MATEMATİK ÇALIŞMA STRATEJİSİ -ÖSS- SBS

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ- DERS ÇALIŞMA YOLLARI-MATEMATİK ÇALIŞMA STRATEJİSİ -ÖSS- SBS

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ- DERS ÇALIŞMA YOLLARI
UZMANINDAN VERİMLİ ÇALİŞMA STRATEJİLERİ

(ÖSS'ye Hazırlananlar İçin)
MATEMATİK ÇALIŞMA STRATEJİSİ
MATEMATİK NASIL ÇALIŞILMALI

Matematik, bir insanın yalnız başına öğrenebileceği bir ders değildir. Bunun için bir konuyu öğrenmenin yolu, onu bir öğretmenden dinlemektir. Ancak, öğretmeni dinlemeden önce, konuya yüzeysel bir bakış yapmak faydalı olur. Bunu yapmaktaki amaç, öğretmen dersi anlatırken konunun hangi aşamasında olduğunuzu bilmenizdir. Konu derste, gerektiğinde notlar alınarak dikkatlice dinlendikten sonra, aynı gün tekrar edilmelidir.
Konuyu anladığınıza kanaat getirdikten sonra, elinizde bulunan dergi ve konu kitaplarından çözümlü testler çözmelisiniz, daha sonra çözümleri dikkatlice incelemelisiniz. Böylece, bilginizi test sorusu çözmeye kanalize etmiş olacağınız gibi, çözümleri incelerken yeni çözüm metotları da öğrenmiş olacaksınız.
Bu aşamadan sonra yapılması gereken, cevaplı testler çözmektir. Bu, konu bilginizin tekrarını, pekişmesini ve soru çözme hızınızın artmasını sağlayacaktır. Belleğinize yüklediğiniz bilgileri sınav gününe kadar muhafaza edebilmeniz, bu çalışmanın bir yılı kapsayacak şekilde yürütülmesine bağlıdır.
SON SÖZ
Sayılar konusu soru sayısı bakımından yaklaşık olarak cebir sorularının üçte birini geçer.
Denklem kurma problemleri soru sayısı bakımından yaklaşık olarak cebir sorularının üçte birine yakındır.
Trigonometri, karmaşık sayılar, logaritma, permütasyon, kombinasyon, binom açılımı, olasılık konularından bir tane soru gelmektedir.
Soru kitaplarıyla dostluğunuzu ilerletmelisiniz.
Geçmiş yıllarda sorulan ÖSS soruları, bu yıl sorulacak olan soruların haberini taşır, onlara mutlaka vakit ayırın.
TÜBİTAK yarışlarına ya da matematik olimpiyatlarına hazırlanmak ile ÖSS'ye hazırlanmak farklı şeylerdir. Lütfen, kendinize eziyet etmeyin. "Ama ben derece yapacağım!" diyenlerin de kendilerine eziyet etmemeleri gerekir.
Aydın AKGÜN, aynı yılda hem ÖSS'de hem de ÖYS'de Türkiye birincisi olan ilk ve tek öğrencidir. Balıkesirliler onu çok iyi tanır. Aydın, iki yıl sonra sınava girdi ve sayısalcı olmasına rağmen sözel alanında da Türkiye birincisi olunabileceğini gösterdi.
Aydın, ÖSS - ÖYS ölçülerine uygun her soruyu çözebiliyordu. Bir defasında kendisine, ÖSS - ÖYS ölçülerinin üzerinde beş soru verdim. Bir hafta sonra geldiğinde, ikisini çözebilmişti.
Sevgili öğrenciler, ÖSS'ye hazırlanmak ve ÖSS'de derece yapmak için ÖSS ölçülerine uygun sorular çözmelisiniz.
 
DERLEYEN....DRPİST

İZMİR'DEKİ SINAVLARDA DAHA BAŞARILI OLMAK İÇİN ÖĞRENCİ KOÇLUĞU- HIZLI OKUMA EĞİTİMLERİ- KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI VE
SEMİNERLER İÇİN AYRINTILI BİLGİ:
www.sayginnlp.com – www.cemalkondu.com

 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık