Motivasyon

Sosyoloji(Başarı Ve Gelişimin Ruhsal Motivasyonu)

Sosyoloji(BAŞARI VE GELİŞİMİN RUHSAL MOTİVASYONU)

İnsan gelişiminde anlamakta glk ektiğimiz kimi olağanstlkler vardır. Onlar, somut bir başarı getirmese-ler de aslında bazen ok şey kazandırabilirler bize. Din de bunlardan biri. İnsanoğlu yeryznde yaşamaya başladığı zamandan beri bu yaklaşımla birlikte yaşıyor. Kimi kez iten bağlanarak, kimi kez karşı ıkarak kimi kez de grmezlikten gelerek. Ama sonuta insan bir biimde onunla var oldu ve ondan etkilenmeye devam etti. Din İnsanı Anlamlandırır İnsanoğlu kendini anlamak istemiştir hep. Bu nedenle şu sorulan sormuştur kendisine: Neyim ben, niin yaşıyorum, nereden geliyorum, nereye gidiyorum? Bazen şiir okuyarak, bazen dans ederek, bazen mzik yaparak ve bazen de taparak ve inanarak bu soruların cevabını bulmaya alışmıştır. Tarih boyunca felsefe, bu soruları cevaplamaya alış...Devamını Oku »

Kitap Okuma- Hızlı Okuma-Kitap Okuma Teknikleri, Konsantrasyon, Motivasyon

 Kitap Okuma- HIZLI OKUMA-kitap okuma teknikleri,  KONSANTRASYON, MOTİVASYON

KİTAP OKUMA- HIZLI OKUMAK- KİTAP NASIL OKUNUR Konsantre Olmak Konsantrasyon: Bu, birçok okuyucunun en zorlandığı konulardan biridir. Neden mi? Diğer faaliyetlerin aksine, okumak zihnin çalışmasını ama vücudun sabit kalmasını gerektirir. Bu zor birleşim, özellikle de tam gün sınıfta oturduğunuz ve tenis maçı ya da koşu gibi hareketli sporlarla fazla enerjinizi atamadığınız düşünülürse, o kadar da kolay değildir. Konsantrasyon toplanarak yapılacak olan okuma, okul derslerine, ev ödevlerine ya da not almaya oranla daha fazla dikkat gerektirir. Bunun sınıfta en azından farklı sesler duymanız ya da her an isminizin okunarak konsantre olup olmadığınızın kontrol edilmesi riski olabilir. Oturarak yapılan bir başka faaliyet ise okumadır. Ancak hareketsizken yapılsa bile, ok...Devamını Oku »

Motivasyon(İyi Bir Belleğin Gücü )

MOTİVASYON(İYİ BİR BELLEĞİN GÜCÜ )

İYİ BİR BELLEĞİN GÜCÜ Bellek, isimleri ve geçmişteki olayları kolaylıkla anım­samak için eğitilirse çok güçlü bir araç olabilir. Geçmiş olayların ve isimlerin çoğu kez anında anımsanması gerekir. Onları anımsayamamak, bir satışı kaybetmenize, bir kişiye yanlış isimle seslenerek onu incitmenize, hatta alay konusu olmanıza neden olabilir. Ama isimleri, yüzleri, olayları ge­rektiğinde anımsayabilen kişi diğerlerinden önde olur.İyi bir belleğe sahip olmanın yolu nedir? Şunu anlaya­rak işe başlayabilirsiniz: Sizin için gerçekten önemli olan bir şeyi anımsarsınız. Örneğin yeni patronunuzla karşılaş­tığınızda ismini anımsayamamanız pek olası d...Devamını Oku »

Motivasyon(Coşkunun Gücü)

MOTİVASYON(Coşkunun Gücü)

COŞKUNUN GÜCÜ Coşku, bu gizli yeteneklerinizden biridir. Coşku, aynı za-manda olumlu düşünmeyi destekleyen bir eylemdir, olumlu düşünmenin içe dönük ve dışa dönük bir görünü­müdür. Bir tekerleğin muindeki yağın hareketi kolaylaştırması gibi, coşku da sizin amaçlarınıza doğru yolculuğunuzu kolay­laştırır. Kendinize, amaçlarınıza, insanlara ve dış dünyaya karşı heyecanlı ve coşku dolu olursanız, iletişim kurduğu­nuz kişiler de size olumlu yaklaşacaklardır.

Devamını Oku »

Motivasyon(Gizli Yeteneklerinizi Kesfedin)

MOTİVASYON(GİZLİ YETENEKLERİNİZİ KESFEDİN)

Gizli Yeteneklerinizi Keşfedin İçinizde birçok gizli yetenek var. Bunlara neden "gizli" diyorum. Çünkü onların potansiyelinden çok ender yarar­lanılır. Bu yeteneklerin potansiyelinin çoğunluğu hareket­siz bir şekilde kullanılmayı bekler.Değerlendirilmeyen potansiyel kadar ziyan olan bir şey yoktur. Bu potansiyelin sizi hedeflerinize ulaştıracak olan hareket enerjisine dönüşene kadar hiçbir pratik yararı yoktur.Gizli yetenekler, kullanıldığında mucizeler yaratabilir­ler. Gizli yeteneklerinizi açığa çıkarmak için motive olmak gerekir. DERLEYEN: DR PİST...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık