Motivasyon

Motivasyon - 'Foklaşma'

MOTİVASYON  - 'Foklaşma'

MOTİVASYON 'Foklaşma' Şu an bir tek kasınızı bile harekete geiremiyor ve motivasyonunuzun sıfır olduğunu dşnyorsanız, masanızda nasıl oturduğunuzu bir yere not edin: omuzlar dşmş, sandalyenin iinde kaymış, baş ne dşmş veya avucunuzda, yle değil mi? Btn bunlar iinizin getiğini, adeta kemiksiz bir foka dnştğnz gsterir. Şimdi omuzlarınızı rahat edecek şekilde geriye ekin ve başınızı yukarı kaldırarak dik oturmaya alışın. Farkı hissediyor musunuz? Hissetmelisiniz. Biraz daha dik pozisyonda oturduğumuzda kan dolaşımımız hızlanır, kaslarımız rahatlar, gğs kafesimiz aılır ve bylece daha iyi nefes alırız. Her şeyin tesinde, uygun bir biimde oturduğumuzda vcudumuz hemen daha iyi alışmaya ba...Devamını Oku »

Motivasyon - Dakika

MOTİVASYON  - Dakika

MOTİVASYON Bir Dakikalık Merak Şurası gayet normal kabul edilmelidir: Yapmaktan hibir zaman hoşlanmayacağımız bazı işler vardır. Bir ay gibi geniş bir zamanımız olsa bile byle işlere kolay başlayamayız. Bunlar kendimizi motive edebilme becerimizi gerek anlamda test eden işlerdir. Benim zel bir siyah canavarım var ve onun sayesinde işi yapmak iin bir dakika hoşgr gsterebileceğimi anladım. Tam 60 saniye. Bir işi yapmanın dşncesinden bile hoşlanmadığım halde, bu kk zaman dilimi iin yeterli enerjiyi toplayabileceğimi biliyorum. Gerekli olduğunda mutfak kronometresini kullanarak ertelemekte olduğunuz işi yalnızca bir dakika iin ele almaya alışın. Bunu başarınca kendinizi kutlayın. Bir başlangı yaptığınızı dşnerek kendinizi iyi hissedin. Aynı performansı bir k...Devamını Oku »

Motivasyon - Başkalarının Söyledikleri

MOTİVASYON  - Başkalarının Söyledikleri

MOTİVASYON Başkalarının Syledikleri John Donne'm sylediği gibi, 'Hi kimse yalnızca kendinden ibaret bir ada değildir.' Eğer yle olsaydık, gnlk yaşantımızda karşılaştığımız insanlar bizi etkileyemezlerdi. Bazıları yaşantımızda, kendi iimizde veya işimizde iyi hissetmemizi sağlarlarken, diğerlerinin bu ynde bir abası yoktur. İhtiya duyduğumuz coşkuyu bulmaya alışırken, birlikte olduğumuz insanların zellikleri nemli olmaktadır. İstesek de istemesek de diğer insanların karakterlerinden etkileniriz. Bu nedenle etrafta başıboş dolanmaktan başka iş yapmayı sevmeyenlere takılıp kalmak fayda sağlamaz. Srekli yakınanlar, mitsizler, ok yorgun olanlar, nanemollalar, rahatsız edilemezler... Bu gibi kişilerin hepsinden uzak durmak gerekir. Eğer kendinizi yeterince motive hissetmiyorsanız, bu kişiler du...Devamını Oku »

Motivasyon - İş Yayılır

MOTİVASYON - İş Yayılır

MOTİVASYON İş Yayılır Parkinson Yasası, 'iş yayılır, yayılır kendisi iin verilen zamanı doldurur' der. Eğer bir alışma haftası iinde tamamlanacak kk iş varsa, byk bir ihtimalle o işlerin bitirilmesi 5 gnn tamamını alacaktır. Hızın gzle grlr bir şekilde artması isteniyorsa, hepsi bir gn nceden tamamlanması gereken drt iş daha listeye sokulur. Bir şekilde onlar da zamanında bitirilecektir. 28. Yol'da, işleri daha iddialı hale getirmenin nasıl motive edici işlevi olabildiğini incelemiştik. Buna benzer olarak, işlerin gecikmesine engel olmak iin kendinizi motive etmenin en iyi yollarından biri, daha ok iş stlenmektir. Bylece, size dert olan iş birok işaen yalnızca biri olacaktır. O işin yayılmasını, gznzde by&u...Devamını Oku »

Motivasyon - Mikro Egzersiz

 MOTİVASYON - Mikro Egzersiz

MOTİVASYON Mikro Egzersiz Tm gn ieride kapalı kalınca krleşen uları keskinleştirecek, hayat sistemimizi canlandıracak ve yapılması gerekenlere el atmamız ynnde bize yardımcı olacak ilave desteklerden faydalanmamız da gerekebilir. Binanın etrafında dolaşma fırsatına sahip olamayabilirsi-niz, fakat mikro egzersiz yapabilirsiniz. Bu egzersiz kan dolaşımını uyaran ve kasları kramptan koruyan hareketleri kapsamaktadır. Otururken yapılan iyi, uzun bir gerinme kadar basit hareketlerdir bunlar. Bu gerinme bile kaslara taze oksijen gndermeye ve kan dolaşımını yeniden hareketlendirmeye yeterli olabilir. Sadece birka saniye alır, fakat zellikle uzun bir iş zerinde alışırken, tam ilginiz dağılacağı sırada sizi canlan...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık