Motivasyon

Motivasyon( Sonlar Ve Başlangıçlar )

MOTİVASYON(   Sonlar ve Başlangıçlar )

MOTİVASYON Sonlar ve Başlangılar Planlanmamış bir gne verimli bir başlangı yapmaya alışmak, yemek iin masaya oturup hi bir şey bulamamak gibidir. Bu durum sinir bozucudur, motivasyonu dşrcdr ve zor bir başlangıca neden olur. İşe başlamak iin iyi veya kolay bir yol değildir. Yapılan başlangıcın iyi veya kt olması, gnn geri kalan kısmının rengini belirleyebilir. İşe başlamak aşılması gereken kaba bir engel gibi gelebilir, fakat cevabı kk bir n hazırlıkta yatmaktadır. Sabah bu ilk işi gerekleştirmek iin girişimde bulunabilirsiniz. Bu, o işi yapmak isteğiniz ve gcnz olduğunu gsterir. Eğer byle bir isteğiniz yoksa ne olur? Bu sorunun cevabım deneyimlerimizden biliriz. Kendimizi nemsiz ayrıntılarla oyalayarak etrafta ...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve Başlamak )

MOTİVASYON(   Motivasyon Ve BAŞLAMAK  )

MOTİVASYON Başladım, O Halde... İşi ne kadar ok ertelersek o kadar kt grndğn hepimiz biliriz. İşin hl ylece bırakılmış kaldığı her artı gn, o işin zm iin gereken abanın da gzmzde bydke bymesine yol aar. Sorunun bir blm, bizzat byle bir işin gerektirdiği insanst gleri nasıl bir araya getireceğimize dair dşnp taşınarak harcadığımız zamanın iinde yatmaktadır. Byle dşndğmz zamanlarda yenilgi duygusuna kapılmamamız neredeyse mmkn değildir. Dev bir işe bir btn olar...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve Eylem )

MOTİVASYON(   Motivasyon Ve Eylem )

MOTİVASYON Hep Ayakta İşe dneriz ve aynı şeyleri yapmaya devam ederiz. Hatta, saatlerce aynı pozisyonda otururuz. İş hakkında dşnerek ne kadar uzun sre hareketsiz kalırsak, vcudumuz da o kadar ok uyuşur. Vcudumuzun uzun dnemlerle hareketsiz kalmasına fırsat verirsek tembelleşiriz ve sonunda hibir şeyi salyangoz yryşnden daha hızlı dşnemeyiz. Egzersizlerin nasıl yardımcı olabileceklerini 26. ve 27. Yol blmlerinde incelemiştik. Kendini daha enerjik hissetmek, etrafta dolaşabilme, cansızlıktan sıyrılabilme ve kendini işe verebilme demektir. Egzersizin yanı sıra bazılarını...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve Planlama )

MOTİVASYON(   Motivasyon Ve Planlama )

MOTİVASYON İleriye Dnk Planlama Yapmak istemediğimiz işleri, ok fazla soruna mahal vermeden kaytarmak konusunda zerimize yoktur. Kaytarmayı becermek iin değerli zamanımızı ve enerjimizi harcarız. Bununla birlikte, zerimizdeki baskı artsa bile o işle uğraşmamakta direniriz. Byle bir işi yapmak iin değil, fakat nasıl ve ne zaman yapılacağını planlamak iin masanın başına oturmak yararlı bir stratejidir. Gnlğnz veya zel plan defterinizi ıkarın. Kaındığınız işe veya projeye bir kere daha bakın. Zorluk ektiğiniz yer belirli bir blmden ok genel bir iş...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve İş)

MOTİVASYON(   Motivasyon Ve İş)

MOTİVASYON ve İş Parkinson Yasası, 'iş yayılır, yayılır kendisi iin verilen zamanı doldurur' der. Eğer bir alışma haftası iinde tamamlanacak kk iş varsa, byk bir ihtimalle o işlerin bitirilmesi 5 gnn tamamını alacaktır. Hızın gzle grlr bir şekilde artması isteniyorsa, hepsi bir gn nceden tamamlanması gereken drt iş daha listeye sokulur. Bir şekilde onlar da zamanında bitirilecektir. 28. Yol'da, işleri daha iddialı hale getirmenin nasıl motive edici işlevi olabildiğini incelemiştik. Buna benzer olarak, işlerin gecikmesine engel olmak iin kendinizi motive etmenin en iyi yollarından biri, daha &cce...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık