Motivasyon

Motivasyon( Motivasyon Ve Egzersizler)

MOTİVASYON(   Motivasyon Ve Egzersizler)

MOTİVASYON Egzersiz Egzersizin faydaları konusunda son yıllarda yapılan tm yayınlara gre, kendimizi dik tutmak iin her gn belli bazı hareketler yapmamız gerek. Maalesef, oğumuz iyi durumda değiliz. Durmadan nasıl daha sağlıklı olabileceğimize dair ğtler dinliyoruz, ama pek azımız bunları uygulamayı aklımıza getiriyoruz. Oysa hastalık riskini azaltacak, enerjimizi fazla-laştıracak, kendimizi daha iyi hissetmemizi sağlayacak pek ok yol var. Ve bunlar, motivasyonunu korumak veya motive olmak amacı taşıyan bir insan iin ok nemlidir. Masaya bağımlı veya durarak yapılan bir işte alışmak kaınılmaz olarak bedenlerimizin ağırlaşmasına yol aar. Kan dolaşımı yavaşlar, soluk almak daha da zorlaşır, kaslar ge...Devamını Oku »

Motivasyon( Motivasyon Ve Roller)

MOTİVASYON(   Motivasyon Ve Roller)

MOTİVASYON Rol Modelleri Herkesin kendine zg gl ve zayıf ynleri vardır. Birinin ok kolay bulduğu bir işle bir başkası gnlerce uğraşabilir. Bir arkadaşınız sizin toplantı planlama becerinize hayrandır, fakat siz de onun bte yapma yeteneğine sahip olmak istersiniz. Arada sırada becerilerimizi karşılıklı değiştirebilseydik kamayı tercih ettiğimiz işlerle ilgili sorunlarımızı kolayca zebilirdik. İhtiya ve hayranlık duyduğunuz tm yeteneklere sahip bir başka kişi olma isteğinin diğer bir iyi yn, bu yeteneklere sahip olanlara benzemeye alışmaktır. Arkadaşınızın parasal işlerde iyi olduğunu kabul ederseniz, onun ortaya koyduğu başarılı rnekten faydalanabilirsiniz. Onun becerilerine imrenmek yerine, onu bir rol modeli olarak değerlendirin. Rol modeli olarak se&cced...Devamını Oku »

Motivasyon( Rutin Veya Rutin Değil )

MOTİVASYON(   Rutin veya Rutin Değil )

MOTİVASYON Rutin veya Rutin Değil Yaşantımızda rutin işlere ihtiya duyarız, nk bylelikle alışmayı srdrebiliriz. alışma gn ve haftasına uygun bir alışma tasarımı olmaksızın, yetersiz ve verimsiz yollara kaymak ok kolaydır. Buna rağmen bir risk sz konusudur. Gnlk rutinlerimiz bizi boğmaya başlayabilir, yapmakta olduğumuz işe ilgimizi azaltabilir ve hatta bizi neredeyse robot gibi hareket etmemize yol aacak bir bynn iine sokabilir. Bu da motivasyonumuzun her an hazır ve tetikte olmamızı sağlayan yanım trpler. Uygulanabilir bir rutine sahip olmak nemli olmakla birlikte, rutin işiniz zerinde en son değişikliği yaptığınızdan bu yana...Devamını Oku »

Motivasyon( Aydınlanma )

MOTİVASYON(  AYDINLANMA )

MOTİVASYON Yolu Aydınlatma İşyerinde aydınlatma, mşterilerde iyi etki oluşturmak iin konulan perakende satış blmleri dışında, zel nem taşıyan bir konu olarak grlmemektedir. Aydınlatma bireyin alışmasını, verimliliğini ve hatta stres dzeylerini etkiler. Zayıf ışıklandırma işe oturma ve başlama hevesinizi inceden inceye, hatta siz farkına bile varmadan etkiler. Doğrudan doğruya bilgisayar ekranlarının stnde yansıyan bir ışıklandırma kullanmadığınızdan emin olun. Parıltı gzleri rahatsız eder, alışma hızını yavaşlatır ve hata yapma ihtimalini ykseltir. evresel ışıklandırma en iyisidir. Işıklara yukarı doğru aı vererek tavandan yansımasını sağlayın. Spot ışıkların gzlerinize doğ...Devamını Oku »

Motivasyon( Kımıldayamama )

MOTİVASYON( Kımıldayamama )

MOTİVASYON Kımıldayamama Bir işte istikrar olmasının belirgin faydaları vardır, istikrar insana kendine gvenini ve uzmanlığını geliştirme ortamı sağlar. Bireysel dzeyde ise kişilerin iş dışındaki yaşantılarından zevk almalarını kolaylaştırır. alışılan alanda yeterince yeni işler ortaya konulmadığı zaman zorluklar başlayabilir. Yeterince grev yoksa motive olmak iin ortada fazla bir şey olmaz ve iş kısa zamanda can sıkıcı hale gelir. Bazıları iin cevap başka bir iş aramak olmasına karşın, diğerleri iin bu mmkn, gerekli, hatta istenilir olmayabilir. Kalmak iin bir ok pozitif nokta mevcut olabilir: iyi alışma arkadaşları, uygun konum, uygun getiriler. Serbest alışan biri iinse başka yerde iş aramak hi de akla yakın bir neri olmayabilir. Daha yararlı bir seenek ise, işiniz...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Yukarı Çık