Sözler

Kendini Anlatan Güzel Sözler

Kendini Anlatan Güzel Sözler

"Herhangi bir yerden veya her yerden başlayabiliriz. Yeter ki orada bir değişim olsun ve bu benimle başlasın." M. Ferguson "Değişmezsek gelişemeyiz, gelişmiyorsak aslında yaşamıyoruz demektir." Gail Sheehy "Değişim ve gelişim insan kendisini riske attığında ve kendi hayatıyla içli dışlı olmaya cesaret ettiğinde meydana gelir." Herbert Otto "Hiç kimse değişime karşı değildir, yeter ki ucu kendisine dokunmasın." Ahmet Hamdi Tanpınar "ilerlemek, kendimize verdiğimiz bir armağandır." Joan Rivers "Ustalaştığınız şeyin ötesinde bir şeylere yönelmedikçe asla büyüyemezsiniz." Ronald E. Osborne "Hepimiz yeniden doğmalıyız, sonra bir daha ve bir daha..." Bernard Shaw "Dünyada görmek istediğiniz değişiklik ne ise o olun." Mahatma Gandhi "İnsan doğası üstüne bilinen tek şey değiştiğidir. Değişim, insanoğlunun öngörülebilir tek niteliğidir. Başarısız sistemler, insan doğasının gelişmesine ve ilerlemesine değil de, değişmezliğine bel bağlayanl...Devamını Oku »

Napolyon Bonapart Sözleri

Napolyon Bonapart Sözleri

Kirli Çamaşırlar Aile Içinde Yıkanmalıdır. (Napolyon Bonapart) Beni Sevmenizi Değil, Bana Canla Başla Hizmet Etmenizi Istiyorum. (Napolyon Bonapart) Kazandıklarımın Hepsini Cesaretime Ve Çalışkanlığıma Borçluyum. (Napolyon Bonapart) Bir Tek Düşmanla Sık Sık Dövüşmemelisin, Yoksa Ona Bütün Savaş Sanatını Öğretirsin. (Napolyon Bonapart) Kaybettiğimiz Her Saat, Düşman Için Kazançtır. (Napolyon Bonapart) İnsanın Dostu Yoktur, Saadetin Dostu Vardır. (Napolyon Bonapart) İnsanın Kendisinin Değil Iyi Günlerinin Dostları Vardır. (Napolyon Bonapart) Ahlaksız Insan Başaramayacağı Işi Üstlenen Insandır. (Napolyon Bonapart) Bir Devlet Adamının Kalbi Kafasında Olmalıdır. (Napolyon Bonapart) Bir Devletin Politikası, Coğrafyasında Saklıdır. (Napolyon Bonapart) Üç Gazete, Beni Yüz Sancaktan Daha Çok Korkutur. (Napolyon Bonapart) İmkansızlık Yalnız Sersemlerin Sözlüğünde Bulunan Bir Kelimedir. (Napolyon Bonapart) Yapıcı Bir Tenkit, Akı...Devamını Oku »

Atasözleri Anlamları -Ü-U-

ATASÖZLERİ ANLAMLARI -Ü-U-

ATASÖZLERİ - DEYİMLER- ÖZLÜ SÖZLER ANLAMALARI Ucuz etin yahnisi yavan olur.....................................................................................MAL ve GÜÇ Ucuza alana, pahalıya mal olur.................................................................................MAL ve GÜÇ Ucuzdur, vardır bir illeti, pahalıdır, vardır bir hikmeti................................................MAL ve GÜÇ Ulu sözü dinlemeyen ulur.......................................................................................................SÖZ Ulu sözü dinleyen, yüce dağlar aşar...........................................................................SAYGINLIK Ulular köprü olsa da üstünden geçilmez.....................................................................SAYGINLIK Ummadığın taş baş yarar.....................................................................................................ÜMİT ...Devamını Oku »

Atasözleri Anlamları, Mal Ve Güç

ATASÖZLERİ ANLAMLARI,  MAL ve GÜÇ

1. Ağanın eli tutulmaz: İnsanlar önemli alışverişlerde birbirlerinin elini tutarak pazarlık yapıp anlaşmaya çalışırlar. Satıcı fazlaya satmaya, müşteri daha aza almaya çalışır. Ancak ağaların, zengin kişilerin eli tutulup da böyle pazarlık edilmez. Çünkü onlar gereken cömertliği gösterir, hatta satıcının düşündüğünden fazla ödeme yapar. Kendini bilen varlıklı kişiler, yardım konusunda herkesten önde gelirler. Onlara yardımın miktarını söylemeye veya yardıma zorlamaya gerek yoktur. 2. Akçenin yüzü sıcaktır: Doğru bir niyetle sevdiğimiz insanlar için para vermek kolay ve güzeldir. Sevgi, her şeyi yaptırabilir. Ancak asıl sevilen para olursa, yapacaklarımız insan için değil para için olur. Para söz konusu olduğu zaman bir şeye karşı koymak zorlaşır. Bize yön veren insan değil para ve çıkar olur. Bu nedenle paradan kurtulmak ve paraya direnmek için ondan daha değerli bir...Devamını Oku »

Atasözleri, Kader Kısmet

ATASÖZLERİ,  KADER KISMET

ATASÖZLERİ, KADER KISMET 1. Ağılda oğlak doğsa, ovada otu biter: Evreni yaratan kudret sahibi, yarattıklarının rızkını da yaratmıştır. Doğum gibi rızık da sıradan bir olay değildir. Gerçekleşmesi sebeplere bağlanmıştır. Doğum için de rızık için de sebeplere sarılmak gerekir. Bir çoban nasıl doğması için belirli şartları hazırlamışsa, onun dünyaya geldikten sonraki ihtiyacını karşılamak için de aynı gayreti göstermesi yeterlidir. Oğlağı nasip eden, aynı ciddiyet gösterildikten sonra, oğlak için gerekli olanları da nasip eder. İnsan, nasibi ile dünyaya gelir. Açlıktan ölür müyüm düşüncesi yerine rızkıma nasıl ulaşırım kaygısı çekilmelidir. 2. Ağustosta suya girsem, balta kesmez buz olur: Düşünüp, çaba sarfetmemize rağmen amacımıza ulaşamayabiliriz. Kimi, kolaylıkla amacına ulaşırken, kimi de başkasından fazla gayret ve isteğe sahip olmasına karşın amacına ulaşamaz. Bu başarısızlık bazı kişiler...Devamını Oku »

1 2 3 4
Yukarı Çık