Yaşam Koçluğu

İzmir Yaşam Koçluğu Kursları

İzmir Yaşam Koçluğu Kursları

Yaşam Koçluğu; İnsanların ne istemediği ile değil, ne istediği ile uğraşır, insana ne istediğini bulduran sistemdir, kişinin şu an bulunduğu noktadan olmak istediği nokta arasındaki mesafeyi kapatan sistemdir. Yaşam koçluğu programı sizleri yaşam koçluğu yapmanız için hazırlar. Koçluk hizmetini her kesimden kişiye yaşamlarını dengeli yaşamaları ve hayatlarının bütününde ihtiyaç duydukları anda verebilirsiniz. Yaşam Koçluğu kişisel hedeflerine ulaşmalarında bireylere bir yol haritası sunar. Alanlarında başarılı olmuş binlerce insanın, yaşamları boyunca elde ettikleri deneyimleri danışanlara aktarır. Bu deneyimlerin ortak özelliklerini araştırır ve bireylerin kullanabilecekleri stratejiler haline çevirir. Kişiler ve kurumlar, birbirlerinden farklı değildir. Kurumları da bireyler oluşturduğuna göre bireylerdeki bu farklılıkların, gelişmelerin yansıması kurumların performansında artış gösterecektir. Bireylerin sahip oldukları yetenekleri üst düzeyde kullanmayı ve olum...Devamını Oku »

Yaşam Koçluğu Kursları İzmir

Yaşam Koçluğu Kursları İzmir

Günümüzde pek çok kişi hayatlarını tek yönlü yaşayarak veya tek bir zirveyi hedef alarak kendilerine sağlıksız bir gelecek sağlamaktadır. Örneğin kendisine sadece iş yaşamına adamış kişiler hayatlarının diğer önemli alanlarını ıskalarlar. Bir gün tek yönlü yaşamanın bedelini ağır öderler. Bu bedel bazen bir sağlık sorunu, bazen dağılmış bir aile veya depresyon olur. Böyle bir durumda kendinizi adadığınız alanında pek bir anlamı kalmaz. Bu yüzden yaşam koçluğu bütünsel bir çalışmadır. Kişinin yaşamında bir denge kurmasını ve istediği hedefe ulaşmasını birlikte destekler. Yaşam koçluğu çalışmasında öncelikle bulunduğunuz noktayı tespit eder sonunda ulaşmak istediğiniz noktaları net bir şekilde belirlersiniz. Sizi heyecanlandıran, hayata bağlayan, bir vizyonunuz olur. En önemlisi de koçluk aldığınız ilk günden itibaren hedeflerinize ulaşmak için kendinizi eylem içinde bulursunuz. Yaşam koçu amacınızı gerçekleştirmek için uygun koşulları oluşturmanıza yardımcı olur. U...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Eğitimleri(Yaşam Koçluğu)

Kişisel Gelişim Eğitimleri(Yaşam Koçluğu)

"Coach" Fransızca kökenli bir kelimedir. Anlamı insanları bir yerden diğerine taşıyan araç, araba' dır. 1840’ larda özel öğretmenler için 1889 ve sonrasında ise sporcuları eğiten kişiler için kullanılırdı. Kendi liderlik tarzını oluşturma anlamında ise 1985 yıllarında Dr. Dick Borough tarafından kullanıldı. Daha sonralarda giderek popülerleşti ve koçluk okulları bile açıldı. Şu an 30 ülkede yaklaşık 7000 üye bu alanda çalışmaktadır. Bu kadar hızla yayılmasının nedeni, kısa zamanda etkin sonuçlar elde etmesidir. Kısaca tarihçesini verdikten sonra NLP ile ilişkisini açıklayabiliriz. NLP - Nöro Linguistik Programlamı (sinir dili programlaması ) bilinci ve bilinçaltını etkin bir duyarlılıkla kullanmaya yöneliktir. Zihinsel sürecin işleyişini yeniden yapılandırmayı hedefler. Bu hedeflere ulaşmak için bir dizi teknikler uygular. Zihnimizi ve nasıl düşündüğümüzü inceler. Dili nasıl kullandığımızı ve bizi nasıl etkilediğini inceler. Hedeflerimize ulaşmak için eylemlerimizi nasıl sıraladığımızı...Devamını Oku »

Yukarı Çık