Zeka

Zeka(Belki Siz De Mucitsiniz!)

Zeka(BELKİ SİZ DE MUCİTSİNİZ!)

Mucitlerin bulunduğu yerde verim ve kalite artar. Mucitler problemlere karşı hassasiyet gsterirler. Bu, idrki dzenleme ve mevcut problemi tesbit etme kabiliyetidir. Mucitlerde alternatifli fikirler retebilme kabiliyeti vardır. Malumdur ki, alternatif arttıka zme ulaşmak kolaylaşır. Mucitler tıpkı bir yelkenliyle denizde seyretmek gibi, zihinlerim serbest bırakırken belli bir hedefe ynlendirirler. Mucitler iin orijinallik, yni mevcut fikirleri yeni şartlara tatbik etme kabiliyeti esastır. Mucitler alışılmışa meydan okurlar ve Niin bunu yapıyorum?, Bu sreci nasıl geliştirebilirim?, Bu, hakikaten gerekli midir? sorularını sıklıkla sorarlar. Mucitler alabildiğine esnektirler, bir zme ulaşabilmek iin farklı yaklaşımları ele alabilme kabi...Devamını Oku »

Zeka(Mucitlerin Özellikleri Nelerdir?)

Zeka(MUCİTLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?)

Akıl, kıvrak zek, pratik dşnme gibi son derece byk ve değerli nimetler yardımıyla bzı insanlarda buluş kabiliyeti gelişmiştir. Birşeyler retmeye, orijinal keşiflere kafa yormaya, kendilerini aşmaya meraklı olan bu kişilere mucit diyoruz. Yni, mucit = yksek zek + zengin hayal gc + hızlı problem zebilme kabiliyeti + sabır ve sebat. İsrail, mcitlik zelliği bulunan (zek katsayısı 140 olan) genleri 20 ksur senedir Tel Aviv'deki Sanat ve Bilimde İlerlemek İin Genlik Enstitsnde Dhleştirme Kurslarına alıyor. Bu sekin kişilere matematikten biyolojiye, fıkradan haberciliğe kadar geniş bir sahada mcitlik eğitimi veriyor, kabiliyetleri geliştiriyor. MUCİTLERİN KARAKTERİSTİK ZELLİKLERİ Mucitler aktif dş&u...Devamını Oku »

Zeka(Kendinize Ve Hayata Keşfetmek İçin Bakın!)

Zeka(KENDİNİZE VE HAYATA KEŞFETMEK İÇİN BAKIN!)

Daha nce hi kimsenin dşnemediğini dşnmek ve yapamadığını yapmak... Yni farklı olabilmek... Jules Verne'in yazdığından yaklaşık yz yıl sonra, vrisleri onun haylini gerekleştirdi: Ay'a yolculuk yaptı. İnsanoğlunun Uzay 1999 dizisindeki uzay kolonilerini kurmaya başlamak iin 1999'a kadar bekleyecek sabrı yoktu. Bir zamanlar hayl olarak grdğ uzay istasyonunu aşağı beş yukarı aynı tarihlerde kurmayı plnlıyor insanoğlu.... Sz konusu hayaller ve gerekleştirilemeyen daha pek ok hayal, kuruldukları dnemler iin farklıydılar. ğretmeni 1 'den 10'a kadar olan sayıları toplamasını istediğinde Gauss ne yapmıştı? Daha nce hi kimsenin dşnmediğini (10+1=11; 9+2=11; 8+3=11) dşne...Devamını Oku »

Zeka(Hafıza Hakkında Az Bilinenler)

Zeka(HAFIZA HAKKINDA AZ BİLİNENLER)

1) Hafıza, Ya kullanırsın, ya da kaybedersin! prensibiyle alışır. 2) Hafıza zannedildiği gibi kuru bilgi deposu veya arşiv değildir. Bilakis beynin ve zellikle korteksin geniş blmne serpiştirilmiş canlı ve her an hareket hlinde olan belki de en nemli zelliğidir. 3) Hafızayla ve beyinle ilgili bilgilerin byk kısmı beyni zedelenmiş ya da ameliyat edilmiş hastalar sayesinde ortaya ıkmıştır. 4) Bilgiler nem tyini gibi bir n elemeden sonra hafızaya yerleştirilmektedirler. ABD eski başkanlarından J. F. Kennedy'nin Dallas'ta suikast sonucu ldrldğ haberini alan her Amerikalı, o anda nerede olduğunu ve ne işle uğraştığını detaylı şekilde hatırlamıştır. nemsiz şeyler az bir zaman iin kısa vadeli hafızada bekletilir ve unutulur. 5) "...Devamını Oku »

Zeka(Hafızayı Kuvvetlendirmede 7 Formül)

Zeka(HAFIZAYI KUVVETLENDİRMEDE 7 FORMÜL)

Hafıza zeknın temel unsurudur. Onsuz zek var olamaz. Duyduklarımızı, grdklerimizi, edindiğimiz genel bilgileri, gittiğimiz yerleri ve daha birok şeyi hatırlayamasaydık, ne işe yarardık ki? Evvel hafızaya 2 tarif getirelim: 1) Şuurun farkına yardığı, hissettiği, dşndğ, sezdiği ve hayal ettiği her şeyi saklayabilme ve hatırlayabilirle kabiliyeti. 2) Kişinin evvelce ğrenip şahit olduğu olayları ve bilgileri koruma altına alıp (saklayıp) istediği zaman doğru hatırlayabilme kabiliyeti. oğumuz isimleri, yzleri, yerleri, tarihleri aklımızda tutmayız ve kavrama kabiliyetimizi geliştirememekten yakınırız. Artan unutkanlığa gerekemiz şu olur: Yaşlanıyorum glib! Hayatta edindiğimiz her tecrbe bir veya birka duyu organımızdan geerek beyindeki hcreler ve d...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık