Zeka

Zeka(29 Maddede Üstün Zekâlılar)

Zeka(29 MADDEDE ÜSTÜN ZEKÂLILAR)

1) Zihinleri keşif ve icatlara hazır haldedir. 2) Dşnme kabiliyetlerini inkişaf ettirmişlerdir. Analitik ve hızlı dşnrler. Zeki insanları alıştıran Japon firması Toyota, yılda her işiden yaklaşık 300 teklif almaktadır. 3) Akla gelebilecek her sahada sıra ışı dşnebilirler. 4) Zekları byk oranda doğuştandır ama eşitli evre, teknoloji ve eğitim şartlarıyla bunu kemle erdirmeyi başarmışlardır. 5) Hep orijinal, tesbitleri nev'i şahsına mnhasır zellik arz ederler. Yepyeni klişeler ve yaklaşımlar, değişik bakış aılan ortaya koyarlar. Herkes mevcut alternatiflerden memnunken başka alternatifler ararlar. 6) Beden ve zihn performanslarını birleştirerek azam seviyede kullanırlar. 7) Motivasyon kabiliyetleri yksektir. &...Devamını Oku »

Zeka(Psikologların Müşterek Tesbiti)

Zeka(PSİKOLOGLARIN MÜŞTEREK TESBİTİ)

Çoğu insan kendine olduğundan az değer biçmektedir. Halbuki bu kişilerin özgüvenleri olsaydı, meslekî ve özel hayatlarında çok daha büyük basanlar elde edebilirlerdi. Ne yazık ki böyle olacak yerde çok kişi çevrelerinin yargısından etkilenerek özgüvenlerini kaybetmişlerdir. Bu uyarılara kulak verin! SÜPER ZEKÂLILAR NELERE DİKKAT ETMELİLER? Üstün kabiliyetlilik (giftedness): Beyin fonksiyonlarının yüksek seviyede ve hızlı olarak çalışmasından ortaya çıkan, toplumun %5'inde rastlanan üstün yetenek ve hüner özelliği. Kabiliyet, fevkalâde zekâ seviyesi, beceriklilik, muvaffakiyet gibi "süper" vasıflara sahipseniz, aşağıdaki ikazlara kulak verin: * Evvelâ bu hâlinizle imtihan edildiğinizi asla unutmayın. Allah'a şükür ve tam teslimiyette kusur ederseniz, ağır şefkat tokatlarına müstahak olabilirsiniz. * Menfaat hırsıyla size normalin üstünde iltifat edenlerin en zararlı düşmanlarınız olduğunu bilin. Bunları kullanarak reklâmını...Devamını Oku »

Süper Zekâlıların Ortak Özellikleri

SÜPER ZEKÂLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ

Hâlâ aynı tesbit geçerli: İnsanlar sonradan beceri kazanabilirler ama kabiliyet ve zekâ doğuştan gelen özelliklerdir. Dünyaca meşhur zenginlerin basan taktiklerine dair bir kitapta profesyonel iş adamlarının zeki değil, süper zeki eleman çalıştırdıklarını okumuştum. Hatta dünyanın bir numaralı zengini Bill Gates, şirketine her yıl müracaat eden 150 bine yakın kişiden en zekilerini seçebilmek için enteresan görüşme taktikleri geliştirmiş. Bir defasında bâzı soruların cevaplarını araştırması gerektiğini söyleyen bir bayan adaya aynen şu karşılığı vermiş: - Niçin cevap veremiyorsun? Yoksa sen aptal mısın? Bill Gates çevresinde IQ'su yüksek insanlarla birlikte olmaktan hoşlanır ve en önemlisi de kendisine "Hayır!" diyenleri severmiş. "Bana karşı çıkan insanları severim, devamlı 'Evet!' diyenler...Devamını Oku »

Zeka(Dahîlerin Ortak Özellikleri)

Zeka(DAHÎLERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ)

Kendi zor merdivenlerini kendileri kurar ve engel tanımadan tırmanırlar. - Halef yetiştiremezler, nk mrleri ancak kendi dehlarını doyurmaya yeter. - Genellikle soylu (asl) aileden gelmezler. Chil, grgsz, sıradan bir anne bile dh doğurabilir. Shakespeare ve Petfi'nin babalan sıradan bir kasaptı. Pasteur'n ailesi debbağdı. Faraday nalbantın oğluydu. Beethoven aşın alkolik ve geimsiz bir adamın ocuğuydu. Meşhur biyolog Babbit'in sllesinde dikkate değer tek kişi bulamazsınız. Byk ressam Rubens'in babası mehul bir babadan gelmekteydi. - Kendi zamanlarının stnde ve tesinde yaşarlar. Bu sebeple ağdaşları onları anlayıp keşfetmekte glk ekerler. Tek bir eseri bugn milyon dolarlar eden Gauguin'le Van ...Devamını Oku »

Zeka(Dâhiliği Engelleyen Özellikler)

Zeka(DÂHİLİĞİ ENGELLEYEN ÖZELLİKLER)

1) Hoşgrszlk ve ceza - Hoşgr başkalarının grşlerini anlama kabiliyetidir ve kahramanlıktan daha zordur. - Mucitlerin eğitildikleri zel okullarda en geerli tavır, yanlışlar karşısında ceza silahını kullanmak değil, msamaha gstermektir. nk cezalandırılan kişi kabuğuna ekilip kendine gvenini kaybetmektedir. Fakat hatası hoş grlen veya grmezlikten gelinen kişi yepyeni hedefler ve stn basanlar iin bilenmektedir. Profesyonel Batılı şirketlerde hata yapmak teşvik edilmekte, uzun sre hata yapmayana iyi gzle bakılmamaktadır. - Zeki bir kimse iin yanlış adım byk tecrbe ve ders demektir. Mucitlerin bzdan byk masraflara yol aan bininci yanılmalarından sonra ancak hedeflerine ulaşabilmişlerdir...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık