Zeka

Zeka(Duygularınıza Hükmedebiliyor Musunuz?)

Zeka(DUYGULARINIZA HÜKMEDEBİLİYOR MUSUNUZ?)

İnsanda doğuştan var olan zeknın duygularla beslenmesi gerektiğini unutmayın. Beyin zerindeki son araştırmalar, insan zeksı konusundaki esas kriterin IQ (zek katsayısı) değil, duygular (EQ) olduğunu ispat etti. Yni yksek IQ'ya sahip olmak ykselmeye değil, işten kovulmaya da sebep olabilir. Şirketler eleman seerken, insanlar evlilik iin eş seerlerken, aileler ocuklarını yetiştirirlerken, okullarda eğitim sistemi meydana getirilirken evvel EQ gz nnde bulundurulur. Duygularına hkmetmeyi beceren, maneviyatı devreye sokan, iradesine sahip ve EQ seviyesi yksek insanlar daha başarılı oluyorlar. Bir şirkette işe girerken zek seviyesi (IQ) daha etkili gzkebilir, ancak işe girdikten sonra ykselmek EQ'yla ilgilidir. Mutluluk, endişe, fke, heyecan, &...Devamını Oku »

Zeka(Zekâyı Geliştirmenin Yolları )

Zeka(ZEKÂYI GELİŞTİRMENİN YOLLARI )

Dnyaca meşhur TIME dergisinde yayınlanan bir mekleye gre zek doğuştan var; ancak bzı insanlarda zamanla yok olan, bzıların-daysa byyen bu pırıltının duygularla beslenmesi gerekir. Araştırmalar, okul ağındaki ocuklar arasında arkadaş grubunca kabul edilmeyenlerin zek bakımından daha az pırıltılı olduklarını ortaya koyuyor. Dşk seviyede huzursuzluk zihni uyarıyor ama yksek seviyede huzursuzluk ters tepki meydana getiriyor. Mesel duygu yetersizliği bulunan iftlerin evlilikleri boşanmayla sonulanıyor. Boşanmaların yarısından fazlası bu sebeple ortaya ıkıyor. EQ zel hayatımızda olduğu kadar iş hayatımızda da yakamızı bırakmıyor. Uzmanlar yksek IQ'ya sahip olmakla beraber ykselmek ve stlerinin gzne girmek isteyen alışanların EQ kabili...Devamını Oku »

Zeka(«Duygu» Denilince Ne Anlıyoruz?)

Zeka(«DUYGU» DENİLİNCE NE ANLIYORUZ?)

Peki, duygu denince aklımıza neler geliyor? İşte beynimizde bulunan ve vcudun psikofiziksel faaliyetlerini dzenleyen hipotalamus isimli nohut byklğndeki duygu merkezinden bzı duygulan Sevgi (Allah, aile, dost, millet, insan, tabiat vb. sevgisi), utanma (masumiyet veya şerefsizlikten doğan utanmalar), şehvet, acı duyma (yrek acısı, buruk acı vb.), hırs, gurur, vesvese, alınma, panik, şok, gıpta, hayranlık, tatmin olma, mutluluk, mutsuzluk, aşağılık ve byklk kompleksleri, zevk alma, hzn, sevin, fke, cesaret, tun alma, mit, mitsizlik, bıkkınlık, korku, isyan, znt, pişmanlık, sululuk, kıskanlık, minnet, şefkat, arzu... Dim adamları EQ'yu geliştirmenin hayatın zorluklarına hazırlanma fırsatı doğuracağım belirtmektedirler. Yine ilim adam...Devamını Oku »

Zeka(Kurumdaşlık Unsuru)

Zeka(KURUMDAŞLIK UNSURU)

1. Bağlılık, 2. Sorumluluk, 3. Sadakat, 4. İnisiyatif, 5. Verimlilik, 6. İlişkiler, 7. Kalite, 8. Profesyonel seviye, 9. Esneklik ve değişime isteklilik, 10. Uygulama, 11. Enerji. ALIŞANLARA NELER SORULUYOR? * Başka bir şirkette alışmayı tercih eder miydiniz? * Şu anda iş arıyor musunuz? * Eğer arıyorsanız, yneticinize haber verdiniz mi? * Bu şirkette alışmakla iftihar ediyor musunuz? * Şirketinizin rnleri hakkında ne dşnyorsunuz? * Ynetim hakkında ne dşnyorsunuz? * Şirketin imknları konusunda ne dşnyorsunuz? * Takımınızın ve şirketinizin elde ettiği sonulardan kendinizi sorumlu hisse...Devamını Oku »

Zeka(İş Dünyasında Duygusal Zekâ)

Zeka(İŞ DÜNYASINDA DUYGUSAL ZEKÂ)

Time Manager International Danimarka'nın Başkanı Claus Mller, işadamlarını duygular dnyasında gezintiye ıkarıyor. İş dnyasında herkes byk ya da kk apta sıkıntılarla karşı karşıya. Gerekler dnyasındaki problemleri rasyonel yntemlerle, mantıkla, tecrbeyle, profesyonel i gryle; kısacası beynimizle, zekmızla zebiliriz. Fakat itiraf etmeliyiz ki, duygular dnyasındaki problemler bizi daha fazla yorar. Bunları bulmak, grmek ve tesbit etmek ok zordur. İşletmelerdeki byme ve gelişmeyi engelleyen en nemli unsurlardan biri, işte bu duygular dnyasında zmsz kalmış problemlerdir. İşbirliği, iletişim, davranışlar, motivasyon, gven ve insan ilişkileri hep duygular dnyasının ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık