Zeka

Duygusal Zeka(Duygusal Zekaya Açılan Pencere)

Duygusal Zeka(Duygusal Zekaya Açılan Pencere)

Duygusal Zekaya Açılan Pencere Duygusal zekanın tanımları insan davranışına ilişkin kuramlar kadar eskidir, İncil'in Yunan filozoflarına, Shakespeare'e, Thomas JefFerson'a bıraktığı ahitlerde ve modern psikolojide mantığın duygusal yönü insan doğasının temel öğesi olarak tartışılmıştır. Diğer insanlar çırpınırken duygusal zekalarını bileyenler gösterişli bir şekilde ilerlemek için eşsiz bir yetiye sahip olurlar. Duygusal zeka her birimizin içinde var olan ve biraz da soyut olan "bir şey"dir. Davranışlarımızı nasıl yöneteceğimizi, sosyal karışıklıklarla nasıl baş edeceğimizi ve olumlu sonuçlar elde edecek kişisel kararlar almamızı sağlayan bir öğe diye tanımlanabilir. 1900'lü yılların başında, bilişsel zeka olan IQ'yü ölçmenin yollarını arayan yeni bir hareket başladı, ilk bilim adamları, IQ'yü vasat oyuncuları mükemmel olanlardan ayıran pratik bir yöntem olarak keşfettiler. Kısa bir süre sonra, bu yaklaşımlarının sınırlan ol...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Duygusal Zeka Nasıl Bir Şeydir?)

Duygusal Zeka(Duygusal Zeka Nasıl Bir Şeydir?)

Duygusal Zeka Nasıl Bir Şeydir? Lily, San Francisco'nun güneşli bir pazartesi sabahı uyandı. Duş aldı, işe gitmek için giyindi ve gazetesini okurken kahvesini yudumladı. Onun bölgesinde biyo-teknoloji sanayisini temsil eden Biotech Bay'in verdiği ödüller vardı aklında. Uzun yıllardır aynı şirket için çalışmıştı. Başlangıçta şirketten hiçbir şikayeti yoktu; ama zaman geçtikçe işteki ilerleme azalmış, durağan bir hal almıştı. Kanserle savaşmak için yeni ilaçlar imal etme isteği, yaşamının önemli bir parçasıydı, ama bunun dışında Lily'yi motive eden çok az şey vardı. Haftalarca hep aynı görevleri yerine getiriyordu ve yeteneklerini geliştirmesi için hemen hemen hiç fırsat çıkmıyordu karşısına. İşe devam ettiği süre uzadıkça yönetimin, çalışanlarıyla çok az iletişim kurduğunu fark etti. Laboratuar ekibi şirket içinde kariyer yapma imkanları olmadığından sızlanıyordu. Küçük sıçanlar gibi oldukları yere çakılıp kalmışlardı. Kariye...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Duygu İle Mantık Arasındaki Yol)

Duygusal Zeka(Duygu ile Mantık Arasındaki Yol)

Duygu ile Mantık Arasındaki Yol Phineas'in tüyler ürpertici kazası bizi bugün bile hayrete düşürmektedir. Onun hayatta kalması bir mucizeydi, hareketlerindeki değişim bize beyin hakkında, en ileri teknolojinin bile açıklayabileceğinden daha fazlasını öğretti. Modem araçlar değişik düşünme tipleri için beynin hangi bölgesinin daha önemli olduğunu gösteren bir harita çizebilirler; ama hiçbir mekanik aygıt insanoğlunun beyninin ön kısmı olmadan nasıl davranacağını gösteremez. Phineas'in yaşadığı talihsizlik kamp ateşi etrafında anlatılacak hayret verici bir öyküden ibaret değildir, aksine bu olay bize insanoğlunun nasıl düşündüğü hakkında önemli bir noktayı gözler önüne sermiştir. Günlük yaşantımızda duygularımızla etkin bir şekilde baş etmek için zorluklara meydan okuruz ve bu meydan okuma insan doğasının önemli bir parçasıdır. Kimi zaman beyninde hiçbir sorun olmayan insanlar bile mantık dışı davranışların kurbanı olabilirler...Devamını Oku »

Duygusal Zeka (Duygusal Zeka'Nın (Eq) Sırları)

Duygusal Zeka (Duygusal Zeka'nın (EQ) Sırları)

DUYGUSAL ZEKANIN (EQ) SIRLARINI AÇIĞA ÇIKARAN TRAJİK BİR KAZA Boston Tıp ve Cerrahi Dergisi, 1848 Phineas Gage, işine son kez zamanında gittiğinde hava buz gibi soğuk ve nemliydi, gökyüzünün alacakaranlığında şafak sökmekte, ortalık yavaş yavaş aydınlanmaktaydı. Ellerini cebine sokup soğuk havanın etkisinden korunmaya çalışırken, Vermont şehri boyunca uzanan Burlington demiryolu inşasında onu bekleyen zorlu görevleri düşündü. On sekiz aydır ustabaşı olarak hizmet ediyordu ve ustası olduğu ekip kayda değer bir gelişme göstermişti. Ama bu kez mücadele etmeleri gereken topraklar çok kayalık ve bir o kadar da acımasızdı. Şafağın ilk ışıkları, havadaki nemin etkisiyle yumuşamıştı; ama iş sahasına giden dolambaçlı yolu hemen hemen hiç aydınlatmıyordu. Demir balyozların sırayla gelen vuruş sesleri boğuk ritimler halinde Phineas'in kulağına eriştiğinde, rahatlatıcı bir etki yarattı ve dudaklarında bir sabah...Devamını Oku »

Şifalı Bitkilerle Tedavi – Zeka Açıklığı İçin

Şifalı Bitkilerle Tedavi – ZEKA AÇIKLIĞI İÇİN

Şifalı Bitkilerle Tedavi – ZEKA AÇIKLIĞI İÇİN Hazırlanış ve Kullanım Şekli * 1 Avuç Kuru üzüm * 1 Avuç Şam fıstığı * 1 Avuç Hurma * 1 Çorba kaşığı Günlük * 1 Avuç Vişne * 1 Avuç Dut * Yeterince Pekmez * Zeka açıklığı için, kahvaltıdan önce üzümle birlikte bol bol Şam fıstığı yenir. * Zeka açıklığı için, her gün yemeklerden önce iki, yemeklerden sonra da üçer tane hurma yenir. *Zeka açıklığı için, bir avuç kuru üzüm, günlükle karıştırılarak sabahları aç karnına yenir. * Çekirdekleri ayıklanmış vişneler, kurutulmuş dut ile beraber on beş dakika süreyle suda kaynatılır. Sıkılarak elde edilen sıvı, şurup kıvamına gelinceye kadar pekmezle tatlandırılarak karıştırılır. Hazırlanan şuruptan kahvaltıdan önce ısıtilarak bir bardak içilir. -ALINTI- ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık