Zeka

Duygusal Zeka(Mükemmellik Arayın Ancak Mükemmeliyetçi Olmayın)

Duygusal Zeka(MÜKEMMELLİK ARAYIN ANCAK MÜKEMMELİYETÇİ OLMAYIN)

Hırs bir teknenin yelkenini şişiren rzgara benzer. Fazlası tekneyi batırır, azı tekneyi olduğu yerde saydırır. Mkemmellik aramakla, mkemmeliyeti olmak arasında ince bir izgi vardır. Mkemmellik arayışında olmak insanın ruh ve beden gelişimine katkı sağlar. Bu nedenle faydalıdır. Bu arayışta olan insan detaylara nem verir. Yaptığı her işin, her tavrının, her sylediğinin doğru ve yerinde olmasına zen gsterir. Bu, takdir edilmesi gereken bir zelliktir ve gelişim hızı ok yksektir. nk insanın her zaman daha iyiyi ve daha doğruyu bulmasına yardımcı olur. Kişiyi hatalı, eksik ve yanlış olanı tamir etmeye yneltir. Bu zelliğin belki de size getireceği en byk artı, ahlkınızı geliştirmesi olacaktır. Ahlkında yanlış ve eksik kabul etmeyen bir insanın kişiliği hızla gelişir. Tavı...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Çekingen Olmanız İçin Hiçbir Sebebiniz Yok)

Duygusal Zeka(ÇEKİNGEN OLMANIZ İÇİN HİÇBİR SEBEBİNİZ YOK)

ekingen, rkek ve korkaklar iin her şey imknsızdır,nk her şeyi imknsız zannederler. ekingenlik eğer kişinin belirli durumlara karşı kendisini sakınması anlamında kullanılırsa olumlu bir zellik olarak grlebilir. rneğin tehlike yaratacak durumlara karşı insan ekingen davranabilir. Gvenmediği bir insanla grşmek istemeyebilir, riskli bulduğu bir mekana gitmeyebilir ya da kendisine zarar vereceğini dşndğ bir işi baştan kabul etmeyebilir. Bu ekingenlik değil akılcı hareket etmektir. Nitekim akıllı bir insan kendisine neyin zarar verip neyin vermeyeceğini, doğru ve yanlışın arasındaki farkı bilir ve hayatını buna gre şekillendirir. Ancak burada anlatacağımız ekingenlik insanın kendisini ve hayatını tmyle olmasa da byk &o...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(İnsanlara Bağımlı Olursanız Kendinizi Geliştiremezsiniz)

Duygusal Zeka(İNSANLARA BAĞIMLI OLURSANIZ KENDİNİZİ GELİŞTİREMEZSİNİZ)

Seni neyin geliştireceğini dşn ve onun peşinden koş. Size nasıl bir insan olduğunuzu sorduklarında sadece iyi demeniz yeterli değildir. Bu soruya verecek ok fazla cevabınız olmalı. Ama bunun iin kendinizi ok ynl eğitmeniz gerekiyor. Nitekim zeknız, yetenekleriniz, sanat anlayışınız, değer yargılarınız, estetik anlayışınız, espri yeteneğiniz, sevgi ve saygı derinliğiniz, fikirleriniz, amalarınız, tavır veya mimiklerinizin tamamı sizi tanımlayan zelliklerdir. Bunların tmn mkemmelleştir-meye alışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. O zaman size nasıl bir insan olduğmizu sorduklarında yzlerce maddelik bir cevap verebilirsiniz. Ancak insanlara bağımlı olmak bu zelliklerinizin gelişmesini engelleyen nemli bir faktrdr. Tabi bir noktayı hatırlatmakta fayda va...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(İsyankar Olmak Size Çok Şey Kaybettirir)

Duygusal Zeka(İSYANKAR OLMAK SİZE ÇOK ŞEY KAYBETTİRİR)

Grşlerinde en fazla ısrar edenler, anlaşabilecek ok az kişi bulurlar. Daha nceki blmlerde ocukların kendilerini akıllarıyla değil duygularıyla ifade edebildiklerini sylemiştik. Bunun sebebihenz iletişim konusunda beceri gsterebilecek bir şuur seviyesine ulaşmamış olmalarıdır. Genler ise artık ocukluk dnemlerini aştıkları iin bu şuura sahip olmalarına rağmen onların eksik oldukları nokta da tecrbedir. Akılları gelişir ancak bu aklı nerede ve nasıl kullanacakları konusunda tecrbe sahibi değildirler. Bu nedenle fkelerini, sevgi taleplerini, hoşnutsuzluklarını, karşı ıkışlarını ya da fikirlerini kendilerine has yntemlerle belli etmeye alışırMr. Bunların başında da asilik gelir. Asilik genlerde aşağı yukarı benzer tavırlarla ortaya ıkar. Herkes...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Arkadaş Ve Dost Olmayı Bilmelisiniz)

Duygusal Zeka(ARKADAŞ VE DOST OLMAYI BİLMELİSİNİZ)

Dnyanızı genişletmek istiyorsanız, dostlarınızın sayısını oğaltınız. Kendinizi geliştirmenin nemli basamaklarından biri dost olabilmeyi bilmektir. Nitekim her insan dost olmayı bilmez ve dostluğun gerektirdiği sorumlulukları stlenmez. Peki nedir bu sorumluluklar? Bunların başında dostların birbirlerinin kişiliğine olan karşılıklı gvenleri gelir. Eğer iyi bir dost olmak istiyorsanız gvenilir bir kişiliğe sahip olmanız şarttır. Dost olduğunuz kişi zor zamanlarında onun yanında olacağınızı, onu yanlış ynlendirmeyeceğinizi, her zaman iyiliğine hareket edeceğinizi bilmelidir. Yani drstlğnze, sevgi anlayışınıza, fedakrlığınıza ve sadakatinize tam olarak gven duymalıdır. Zor bir anınızda acaba bana yardım eder mi? diye dşnp şpheye dştğnz hibir insan ger&cced...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık