Zeka

Duygusal Zeka(Yeniliklere Açık Olmalısınız)

Duygusal Zeka(YENİLİKLERE AÇIK OLMALISINIZ)

Yaşam durağan değildir. Zihinlerini değiştirmeyenler; dşknler evindeki zavallılarla, mezarlıktakilerdir. Kendinizi geliştirebilmek iin mutlaka yeniliklere aık olmalısınız. İlerleyebilmeniz iin kendinizde değişiklikler yapmanız ve zamanı yakalamanız gerekir. Bunun iin ncelikle kklğnzden kalma tepkilerinizi, mimiklerinizi, alışkanlıklarınızı, zevk anlayışınızı kontrol etmelisiniz. Ne kadar yerinde, ne kadar seviyeli, ne kadar kaliteli? Bu soruların cevapları kendinizi hangi alanlarda eğitmeniz gerektiği konusunda size yol gsterici olacaktır. nk ocukken insan tavırlarını doğru-yanlış szgecinden geirmez. Aklına ne geliyorsa onu syler, iinden ne geiyorsa onu yapar. Bu nedenle tavırlarının bir inceliği, derinliği ya da kalitesi olmaz. Karşısındakini...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Duygularınızı Kontrol Edebiliyor Musunuz?)

Duygusal Zeka(DUYGULARINIZI KONTROL EDEBİLİYOR MUSUNUZ?)

Duyguların yoğunluğunda artış... Duygularda istikrarsızlık... Aşırı ekingenlik... Aşırı hayal kurma... Tedirgin ve huzursuz olma... Sık sık yalnız kalma isteği... alışmaya karşı isteksizlik... zgvende azalma Tahammlszlk Srekli uyuma isteği abuk sıkılma Bu ruh halleri sizin yaşlarınızdaki genlere oğu zaman pek yabancı gelmez. ocukluktan genliğe adım atmış pek ok kişi kendisini hayaller kurarken, niversite korkusu yaşarken, insanlardan kaarken ya da ders alışmaktan nefret ederken bulabilir. Ancak tm bu sayılanlar gelişiminiz nndeki byk engellerdir ve mutlaka aşılması gerekir. Aslında bu tip ruh halleri duyguların kontrol edilememesinden kaynaklanır. rneğin bir konuya zlyorsunuz. znty ...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Çevrenizdeki Stres Sizi Olumsuz Etkilemesin!)

Duygusal Zeka(ÇEVRENİZDEKİ STRES SİZİ OLUMSUZ ETKİLEMESİN!)

Ufak şeyler, ufak beyinli insanları etkiler Arkadaşlar! Sizin yaşlarınızda insan genellikle evresindeki olaylara karşı daha hassas ve kırılgan olur. Bunun sebebi karşılaştığınız sorunları nasıl zmleyeceğinizi yeterince bilmiyor olmanız ve dolayısıyla tepkilerinizi duygularınızı kullanarak gstermenizdir. Bu bir aıdan ve bir yaşa kadar bilgisizliğiniz ve tecrbesizliğiniz nedeniyle doğal karşılanabilir belki. Fakat insan tecrbesi ve bilgisi arttıka sorunlara zm retmeyi ğrenen bir varlıktır. Yaş ilerledike ve ocukluk dnemi geride kaldıka duyguların yerini aklın alması gerekir. nk kendinizi geliştirebilmenizin tek yolu budur. Nitekim evrenizdeki her probleme duygusal tepkiler verirseniz bir sre sonra ruhunuza ve kişiliğinize byk lç...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Eleştiri Kendinizi Geliştirmenin En İyi Yollarından Biridir)

Duygusal Zeka(ELEŞTİRİ KENDİNİZİ GELİŞTİRMENİN EN İYİ YOLLARINDAN BİRİDİR)

Basit bir kimse en kk eleştiriye ıldırır, akıllı adam ise kendini eleştiren, kendisi ile tartışanların dşncelerini kapmaya alışır. Kendinizi geliştirmenin en kolay yolu eleştiridir. Eleştiri insanın kendisinde gremediği gizli kalmış iyi ve kt ynleri grmesine ve kişiliğini ileriye gtrmesine yardımcı olan en nemli etkendir. Bu durum gz bozuk bir insanın bir sanat eserine bakmasıyla gz sağlam bir insanın bakması arasındaki fark gibidir. Gz bozuk olan kişi,sanat eserinin detaylarındaki emeği, işiliği ve gzelliği fark edemez. Onu sadece kaba grntsyle değerlendirir. Ancak gz sağlam olan kişi eseri tm detaylarıyla birlikte grr. Siz de kişiliğinizi ve ahlkınızı değerlendirirken kendinizi gz bozuk o...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Kendinizi Nasıl Geliştirebilirsiniz?)

Duygusal Zeka(KENDİNİZİ NASIL GELİŞTİREBİLİRSİNİZ?)

Kişilikli olmak kimse grmediği zaman da doğru olanı yapmaktır. (Watts Herkesin kişiliği vardın Ortaya ıkardığı, sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı. Benlik kişinin ne olduğu, ne olmak istediği ve nasıl tanındığı konularındaki kişisel algısı ve bilincidir. Benlik duygusu nemlidir nk ahlkınıza, tavrınıza ve fikirlerinize biim verir. Kendinizi nasıl gryorsanız ve nasıl değerlendiriyorsanız bu bakış aısına uygun bir insan olursunuz. Ancak insanlar genellikle benlik duygularını şekillendirirken kendi fikirlerini rafa kaldırır, evrelerinin fikirlerini nemli grrler. İlk olarak en yakınları olan kişilerin yani ailelerinin fikrini baz alırlar. Ailem beni nasıl gryor? Ailem beni nasıl değerlendiriyor? sorularını kendilerine sorar ve verdikleri cevaba gö...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33
Yukarı Çık