Sınav

Üniversite Sınavına Hazırlanmanın Püf Noktaları

Üniversite Sınavına Hazırlanmanın Püf Noktaları

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak ve sınav 160 dakika sürecek. Peki bu zorlu maratonda sınavlara hazırlanırken nelere dikkat etmelisiniz? Sınavlara nasıl hazırlanmalısınız? Her öğrencinin hedefleri arasında iyi bir gelecek, iyi bir statü, iyi bir iş, iyi bir aile ve iyi bir yaşam vardır. Bütün bunlara sahip olmanın ön koşulu olarak da LYS, YGS sınavını kazanmak şart olmuştur. Aileler de çocuklarını daha lise birinci sınıftan itibaren bu yarışın içine sokarlar ve kazanmaları için ellerinden gelenleri yapmaktadırlar. Ülkemizdeki eğitim koşullarının da getirmiş olduğu eğitimde fırsat eşitsizliği, maddi ve fiziksel yoksunluklar bu yarışı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle ülkemizde eğitimdeki bu boşluğu dolduran özel eğitim kurumları var olmuştur; dershane. Sadece dershaneye gitmek öğrenciyi sınava hazırlar mı tartışılır. Bunun için öğrencinin uzun bir hazırlanma sürecinden geçmesi gerekir. Her yıl sınava giren öğrenci sayısı sü...Devamını Oku »

Lys Konu Dağılımı

LYS Konu Dağılımı

2012 LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı ) 2012 Haziran ayında tüm yurtta yapılacak. LYS’ye girecek olan tüm adaylara öncelikle başarılar dileriz. 2012 LYS’ye çalışan öğrenciler için , LYS’de hangi dersten ve hangi konulardan sorular çıkacak ? Bu soruların cevabını ders ders sitemize ekledik. Aşağıdan hangi dersten 2012 LYS’de hangi konusundan sorular çıkacağını öğrenebilirsiniz … EDEBİYAT (LYS): 1- Güzel Sanatlar ve Edebiyat 2- Edebiyat Bilgileri 1(Şiir Bilgisi) 3- Edebiyat Bilgileri 2(Edebi Sanatlar) 4- Edebiyat Bilgileri 3(Nesir Bilgisi) 5- İslamiyet Öncesi Türk Edebiyatı,İslami Devir Türk Edebiyatı 1 6- İslami Devir Türk Edebiyatı 2(Halk Edebiyatı) 7- İslami Devir Türk Edebiyatı 3(Divan Edebiyatı) 8- Batı Edebiyatı,Edebi Akımlar,Temsilcileri ve Eserlerleri 9- Batı Etkisinde Ge...Devamını Oku »

Lys Konuları

LYS KONULARI

YGS'de en az bir puan türünden 180 puan barajını aşan 1 milyon 233 bin 580 üniversite adayı, yarından itibaren ikinci aşama sınavları olan LYS'ye başvurabilecek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nı kazanan adaylar için üniversite sınavlarının ikinci maratonu başlıyor. Lisans Yerleştirme Sınavları'na girmek isteyen adaylar 5-14 Mayıs arasında başvuru yapabilecek. LYS puan türleri ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına girmek isteyen adayların, YGS'ye ek olarak LYS'lerden gerekli olanlara da girmeleri gerekiyor. Sınav sonuçlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinden öğrenen ve LYS'ye girme hakkı kazanan adaylar, beş ayrı kategoride yapılacak LYS'den hangilerine katılacaklarına karar verdikten sonra LYS ücretini T.C. Ziraat Bankası, T. Vakıflar Bankası, T. Halk Bankası, Akbank ve T. Garanti Bankası şubelerine yatırabilecek. Adayların, katılacakları her bir LYS için 20 TL ödemesi gerekiyor....Devamını Oku »

Lys Nedir?

Lys Nedir?

Lys Sınav Sistemi - 2011 Lys sınavlarıyla ilgili yeni değerlendirmelerle karşınızda olacağız. Sitemizi Ana Sayfanız yapmanızı tavsiye ediyorum. Yeni sınav sisteminde, puan türlerinde beklenen artış, `uygun vasıftaki adayı uygun bölüme yerleştirilmesi` açısından etkin ve sağlıklı bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. LYS sonunda 4 temel puan grubu oluşuyor : * TM (Türkçe Matematik) (bugünkü sistemde EA-2`ye karşılık geliyor) * MF (Matematik-Fen) (bugünkü sistemde SAY-2`ye karşılık geliyor) * TS (Türkçe-Sosyal) (bugünkü sistemde SÖZ-2`ye karşılık geliyor) * DİL (Yabancı Dil) (bugünkü sistemde DİL`e karşılık geliyor) İşte bu noktada belki de yeni sınav sisteminin getirdiği en önemli değişiklik şu oluyor : ÖSYM her puan grubunun alt puan türlerini belirleyecek. Mesela MF grubu içinde MF1, MF2, MF3.... şeklinde çok sayıda (alt) puan türü hesaplanacak. Puan türleri arasındaki fark, derslerin ağırlıklarında olacak. So...Devamını Oku »

Ygs Ve Lys'Ye Hazırlanırken Günde Kaç Soru Çözülmeli

YGS ve LYS'ye hazırlanırken günde kaç soru çözülmeli

YGS ve LYS’ye hazırlanmak için günde kaç soru çözmeliyim? Bazıları günde en az 500, bazıları ise 1000 soru çözmemiz gerekiyor mu? Her şeyden önce YGS ve LYS’ye hazırlanırlen soru çözmek kişiseldir. herkes YGS ve LYS’ye hazırlansa bile, YGS ve LYS’ye hazırlanan her bir öğrenci farklı farklı kişiseldir. Soru çözmeye başlanmadan önce mutlaka konu tekrarı yapılmalıdır. Bilinmeyen konudan soru çözülmemelidir. Bilinmeyen konudan soru çözülürse, yanlışlar çok çıkar. Bu da moral bozukluğuna neden olur. Sonuçta öğrencinin çalışma isteği zedelenebilir. Sorular süre sınırı konularak çözülmelidir. İlk başlarda soru başına ayrılan süre biraz fazla olabilir. Ancak özelikle ikinci dönemden itibaren bir sorunun bir dakikada çözülebileceği hıza ulaşılmalıdır. Soru başına ayrılan süre, sayısal sorularda biraz fazla; sözel sorularda ise biraz daha az olabilir. Ancak sonuçta bir soru ortalama bir dakikada çözülebilmelidir. Sorular test test ve bir oturuşta çözül...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık