Diksiyon

Antalya Diksiyon Eğitimi

Antalya Diksiyon Eğitimi

Sz sylerken duygu ve dşncelerimizi doğru, slubuna uygun olarak anlatmak iin sesin ahengini, szcğn sylenişini, jest, mimik ve alınacak tavırları yerinde, zamanında, dozunda kullanma sanatıdır. Ağız iinden konuşmak, konuşurken (aaaa, eee, iiii vb) gereksiz sesler ıkarmak, szckleri gerekli vurgu ve tonlamayla hakkını vererek sylememek, syleyiş bozuklukları insanlarla etkili iletişim kurmamızı engeller. Bu aksaklıkların dzeltilmesi, hem kişide kendine gven olgusunu geliştirmesini sağlayarak doğru ve etkili iletişim kurabilmesine fayda sağlayacaktır. Diksiyon Eğitiminin Amacı; Devamını Oku »

Antalya Diksiyon Eğitimi

Antalya Diksiyon Eğitimi

Sz sylerken duygu ve dşncelerimizi doğru, slubuna uygun olarak anlatmak iin sesin ahengini, szcğn sylenişini, jest, mimik ve alınacak tavırları yerinde, zamanında, dozunda kullanma sanatıdır. Ağız iinden konuşmak, konuşurken (aaaa, eee, iiii vb) gereksiz sesler ıkarmak, szckleri gerekli vurgu ve tonlamayla hakkını vererek sylememek, syleyiş bozuklukları insanlarla etkili iletişim kurmamızı engeller. Bu aksaklıkların dzeltilmesi, hem kişide kendine gven olgusunu geliştirmesini sağlayarak doğru ve etkili iletişim kurabilmesine fayda sağlayacaktır. Devamını Oku »

İzmir Diksiyon Eğitimi

İZMİR DİKSİYON EĞİTİMİ

Diksiyon en basit tanımıyla, seslerin, sözlerin, ses ve söze yardımcı olan öğelerin yerli yerinde kullanılmasına diksiyon sanatı adı verilir. Diksiyonun daha geniş bir tanımla, güzel ve etkili konuşmak üzere kullanılacak dil malzemesinin doğru seçilmesi ve bunların konuşmaya yardımcı diğer unsurlarla (sesin uyumu, Vurgu, ton, tonlama, durak, üslûp, jest ve mimikler, tavır vb.) uyumlu bir biçimde kullanabilme sanatına diksiyon denir. Diksiyon, anlamlı ve alımlı söz söyleme sanatıdır. Herhangi bir dili konuşmak, yalnızca o dil hakkında temel bilgilere sahip olmak; dilin kelime kadrosunu öğrenmek ve iletişim kurmaktan ibaret değildir. Dilin doğru ve güzel kullanılması da önemlidir. Dilin seslerini doğru telâffuz edebilmek, kelimeleri doğru seçip yerli yerinde kullanabilmek de ayrı bir sanattır. Diksiyon Eğitiminin İçeriği; © Topluluk Önünde Konuşurken S...Devamını Oku »

Diksiyonun Amaçları

DİKSİYONUN AMAÇLARI

DİKSİYONUN AMALARI * Dil malzemesinin doğru seilmesi ve yerinde kullanılması, * Seilen dil malzemesinin doğru telffuz edilmesi, * Sesin ve konuşmayla ilgili diğer unsurların en verimli şekilde kullanılması, * Ses organlarının etkili kullanılabilmesi, * Vurgu, tonlama, durak gibi unsurların doğru kullanılması, * Aık, anlaşılır, akıcı ve etkileyici bir şekilde konuşabilmek, * Duygu, dşnce ve amalarımızı arzu edilen bir tarz da ortaya koymak, * Toplumda sevilen, sayılan bir kişi olmak, * Karşımızdaki insanları etkilemek ve gerektiğinde ynlendirmek, * Kişilik ve karakt...Devamını Oku »

Diksiyonun Faydaları

DİKSİYONUN FAYDALARI

DİKSİYONUN FAYDALARI; Canlı trleri iinde bugn iin kabul edilen anlamıyla konuşabilme becerisi, insanoğluna mahsus bir zelliktir. Konuşma, insanı diğer canlılardan ayıran, onlara stn kılan, bir ayrıcalık belgesidir. İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran bu zelliği, aynı zamanda, insanlar arasındaki farklılıkları da ortaya koymaktadır. Herhangi bir dili doğru, gzel ve etkili konuşabilmek, her insan iin, kendi adına da bir ayrıcalık belgesidir. Konuşması, ses tonu, kelimelerin doğru seilmesi ve yerli yerinde kullanılması; bireyi, diğer insanlar yanında daha farklı ve stn bir konuma getirmektedir. Diksiyonu sağlam ve dzgn olan bir kimse, diğer insanlarla konuşurken kendisini daha rahat ve gvende hisseder. Herhangi bir toplulukta varlığını hissettiren, sz dinlenen birey olmak ise insanda ö...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Yukarı Çık