Evlilik

Mutlu Evlilik İçin Yapılması Gerekenler

Mutlu Evlilik İçin Yapılması Gerekenler

Mutlu Evlilik İçin Yapılması Gerekenler Her evlilik yeni bir başlangıçtır bu başlangıcın kısa sürede sonlanmaması ve mutlu bir evlilik için eşinizle bu beş konuda anlaşın... Her evlilik hayata yeni bir başlangıçtır. Ancak yaptığınız güzel başlangıcın bir kâbusa dönüşmemesi için, eşinizle ‘para, iş bölümü, çocuklar, aile ve çalışma’ gibi bazı konuları önceden konuşmalısınız Uzmanlar, çiftler evlendikten sonra artık ortak bir bütçeleri olacağını, ancak para harcama alışkanlıklarının birbirininkine uymayabileceğini belirtiyor. Dikkat edilmesi gereken noktaları da şöyle sıralıyorlar: "Eğer çalışmayacaksanız, eşiniz size günlük ev harcamalarının dışında da para bırakmalı. İleriki planlarınız için, örneğin ev almak, taksit ödemek gibi, sizin de ...Devamını Oku »

Evlilik Ve Boşanma

Evlilik Ve Boşanma

Evlilik Ve Boşanma İşte boşanmadan önce çiftlerin kendilerine sormaları gereken sorular... Boşanma, bir insanın hayatındaki en travmatik süreçlerden biridir. Hamilelikte kendi içinde yeni bir yapılanma süreci içerir. Boşanma gibi, hayatınıza aynı defterde, yeni bir sayfa açmanız şeklinde algılanabilir. Bu iki travma çakıştığında ise, tabii ki de zorlu bir süreç sizi bekleyecektir. Boşanmadan önce çiftlerin kendilerine sormaları gereken soruları şöyle sıraladı: • Niye bu dönemde böyle bir karar aldınız? • Boşanma kararı hem ilişkiniz hem aile hayatınızın yıkılması anlamındadır. Bu yıkım, eşinizle bireysel süreçlerinizin bir getirisi midir? • Yoksa boşanma kararını...Devamını Oku »

Evlilik Ve Kariyer

Evlilik Ve Kariyer

Evlilik Ve Kariyer Belli bir kariyere ulaştıktan sonra evlilik neden korkutuyor? İşte cevabı ve yapmanız gerekenler. Erkeklerin kariyer, kadınların ise güvence sağlayacak iş sahibi olduklarında evlilik hayallerini erteledikleri, ideal yaş geçince de fazla seçici davrandıkları için eş bulmakta zorlandıkları belirtildi. Geçmişte soyun devamı, çocuk sahibi olma, cinsel ihtiyaçları giderme, maddi ve manevi güvence gibi nedenlere bağlı olarak gerekli görülen evliliğe bakışın günümüzde değişti. Gençlik dönemini 28 yaşına kadar çıkardığını ve artık Türkiye’de de geçmişte olduğu gibi 18 yaşına kadar evlenmeyen kızlara “evde kaldı” gözüyle bakılmadı. Ekonomik ve eğitim düzeyinin yükselmesinin yanı sır...Devamını Oku »

Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları

Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları

Evlilikte Mutlu Olmanın Yolları İkili ilişkilerde duygularımızı, düşüncelerimizi ve isteklerimizi ifade etmek iletişimin sadece bir yanını oluşturur. Diğer yanı ise; dinlemek ve anlamaktır. Taraflardan biri bir şey istediğinde, bir rahatsızlık hissettiğinde ya da duygu ve düşüncelerinden bahsetmek istediğinde iletişim kurmak ister. Ve iletişim kurmak istediğinde de; iletmek istediği şeyi en iyi ifade edecek yola başvurur. Bu yol sözlü ya da sözsüz olabilir. Karşı taraf bu mesajı aldığında, bunu deşifre edip yorumlayarak anlamaya çalışır. Devamını Oku »

Evlilik İçin İdeal Yaş

Evlilik İçin İdeal Yaş

Evlilik İçin İdeal Yaş Zaman içerisinde değişen şeylerden birisi de evlenme yaşı. Geçmişte 18-20 yaşlarına gelindiğinde çoktan evlenmiş ve çoluk çocuğa karışmış insanlar normal karşılanırken, günümüzde genelde kırsal kesimlerde erken yaşlarda evliliğe rastlanıyor.. * Bizden iki kuşak önce bu yaşlarda hala evlenmemiş olanlara evde kalmış gözüyle bakılırdı. Annelerimizin kuşağı açısından ise 20 li yaşlarda evlilik ve hatta sıcağı sıcağına çocuk sahibi olmak son derece doğaldı. Halbuki günümüzde bu yaşlar, evlilik için oldukça erken kabul ediliyor. Artık kadınlar da erkekler gibi çalışma ve meslekleri...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık