İş Dünyası

İş Görüşmelerinde Neler Yapmalıyım?

İş Görüşmelerinde Neler Yapmalıyım?

İş Görüşmelerinde Neler Yapmalıyım? Kendinizden biraz bahsedir misiniz? "Kendinizden bahsedin" demek her şeyinizi anlatın demek değildir. Bu soru sonu belli olmayan test sorusudur, eğer hazırlıklı değilseniz ne diyeceğinizi ne kadar uzun konuşacağınızı özellikle mülakatın yeni başladığını bilemezsiniz. Görüşmeciler bu soruyu sadece hakkınızda bilgi almak amacı olmayıp aynı zamanda davranışınız, sitiliniz, iletişim yeteneğiniz ve kontrolünüzü ölçmeye yöneliktir. Bu soruya çocukluğunuz, okullar, hobiler, sevdikleriniz, sevmedikleriniz veya önceki iş hayatınızın detaylarını anlatmakla başlamayın, bunun yerine size ait güncel bilgi ve meslek hayatınız ile ilgili...Devamını Oku »

Başarılı Bir Toplantı Nasıl Yapılır?

Başarılı Bir Toplantı Nasıl Yapılır?

Başarılı Bir Toplantı Nasıl Yapılır? Toplantı Nedir? Kişileri yönetmek, makinaları araç-gereçleri yönetmekten daha zordur. Yönetici insanları iyi tanıyabilirse onları ve kendisini kolayca yönetebilir. İnsanlar arsındaki farklılıklarla insanlar buz dağına benzerler. Aralarında tek fark vardır. Buzdağlarının yedide biri su yüzündedir, insanların yediyüzde biri. Bu yüzden insanı anlamak çok zordur. Duygular İnsanlar toplantılarda da insanların düşüncelerinden duygularının akışına göre davranırlar. Karşıdakini nasıl hissediyorsak ona göre davranırız. Davranma bazen yapıcı bazen de kırıcı olabilir. Duyguların önemsenmediği toplantılar kırıcı olur. Toplantılar, insanlar ...Devamını Oku »

Kazanacak Kişiyi Bulmak

Kazanacak Kişiyi Bulmak

Kazanacak Kişiyi Bulmak Yöneticilik alanında nesnel yargı ve ölçülerin kesinlikle olanaksız olduğu tek yer, adam seçimidir; yapılacak iş için doğru adamı bulmaktır. General Electrc'in Basit Stratejileri 1. Kazanacak düzeyde ulaşacağınızda8n kesinlikle emin değilseniz zarar eden bir işte direnmeyin. 2. Her zaman, kazanacağı açık seçik belli olan işlere yönelin. 3. İnsanları sahip oldukları niteliklere göre değil, onlara yaptırmak istediğiniz işlere göre seçin. 4. İçinizden gelen sese kulak tıkamayın, ama o sesin yeterli olduğuna da inanmayın. 5. Çeşitli seçenekler arasında karar vermeden önce bu...Devamını Oku »

Girişimci Nasıl Olunur?

Girişimci Nasıl Olunur?

Girişimci Nasıl Olunur? Mükemmele, başarıya ve zenginliğe nasıl ulaşılacağı konusunda yıllar yılı yaptığım araştırmalar boyunca derlenip ortaya çıkan bir cevap. Mektubu alınca, milyoner adayımın lehine işleyecek bir kaç kozu olduğunu fark ettim. Her şeyden önce elinde 100 bin doları vardı. Ama bunun yanı sıra, sözlere ve rakamlara indirgenebilecek gerçekci bir hedef seçmişti. Hedefine varmak için gerçekci bir zaman sınırı koymuştu... İstekli ve hırslıydı. ... Mükemmele ulaşmayla ilgili ikinci gerçek de şudur: Yöneticilikte başarılı olmak için gerekli niteliklerin her biri sonradan kazanılabilir, geliştirilebilir ya da daha mükemmele, daha iyiye doğru düzeltilebilir. ....

Yönetici Ve Stres

Yönetici Ve Stres

Yönetici Ve Stres Kronikleşmiş STRES bugün tüm yöneticileri tehdit eden başlıca sağlık sorunu olmuştur. Kendi teknolojimizin kurbanı olduğumuz kesinlikle ortadadır. Teknolojinin hızla gelişmesiyle, modern makinelerin hızı iç bünyemizdeki sistemlerin de hızlanmasına yol açmış, bazılarının “telaş hastalığı” diye adlandırdıkları yeni bir hastalığın ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Stres Ve Kalp Yaşamları büyük sorumluluklar, rekabetler ve gerginlik içinde geçenlerin ise, kalp krizine yakalanma ihtimalleri çok daha yüksektir. Sa...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık