İş Dünyası

Arkadaşlık Ve İş Yaşamı

Arkadaşlık Ve İş Yaşamı

Arkadaşlık Ve İş Yaşamı Haberi alınca çok sevindiniz: Ekibin yeni lideri siz oldunuz. Bir zamanlar parçası olduğunuz ekibi artık siz yöneteceksiniz. Ne güzel bir terfi, tebrik ederiz. Zaten tanıdığınız insanlara liderlik etmek ilk bakışta kolay gibi görünüyor. Ne de olsa ekibinizi iyi tanıyor, onların çalışma alışkanlıklarını zaten çok iyi biliyorsunuz. Ama dikkat! Avantaj sandığınız bu durum kendi içinde bir takım zorluklar da barındırıyor. Konunun uzmanlarından yöneticilere tavsiyelerde bulunuyor. **İlk Günlere Dikkat: İki aşırı uca dik...Devamını Oku »

İşten Ayrılmak

İşten Ayrılmak

Hayatın acı gerçeği: Şirketler iyi elemanları kapmak için gösterdikleri çabayı asla o elemanları ellerinde tutmak için göstermezler. "O halde benim ne işim var burada?" diye düşünürsünüz. Şirketten ayrılan elemanla ilgili haberlerin de bir şekilde geride kalanlara iletilmesi gereklidir. Vergi muhasebecisi Jill Harris'e soracak olursanız, ne zaman çalışanlardan biri işten ayrılsa bunun iyi sonuçlar doğurduğunu söyleyecektir size: Ya ayrılan arkadaş gerçekten hakettiği şekilde kariyerinde yeni bir adım atmaktadır ya da bu giden kişinin bir türlü beceremediği işleri doğrudürüst yapacak birisine yer açılmıştır en sonunda… İşin aslını herkes bilir, birisi işten ayrılıp başka yere geçtiğinde kötü şeyler olur: İş yükünüzün ...Devamını Oku »

Şirket Vizyonu Nedir?

Şirket Vizyonu Nedir?

Şirket Vizyonu Nedir? İş hayatında peşinden koşmak için bir havuç arzulamanız gerektiği sizer empoze edilir. Sonra bu havucu işvereninize tarif etmelisiniz ki, sizi gütmek için sopanın ucuna ne bağlayacağını bilsin. Buna 'kariyer hedefi' denir. İşyerindeki yöneticiniz, kitapçılarda satılan işletme kitapları veya insan kaynakları şirketleri bu soruya birbiriyle çelişen ve çoğu saçma-sapan bir sürü cevap vermeye çalışırlar. Söylediklerine kendileri de inanmazlar. İşin doğrusu: Şirket vizyonu dedikleri şey; yönetim kurulu başkanının bir sonraki b...Devamını Oku »

Yurtdışında İş Bulmak

Yurtdışında İş Bulmak

Yurtdışında İş Bulmak Global ekonomi, dünyanın her yerinde işsizlik yaratıyor. Yurtdışında iş arayanlar ise dolandırıcıların kurbanı. İlk Türk işçileri Almanya’da çalışmaya başlayalı neredeyse 50 yıl olacak. O zamandan beri Türk insanı ‘ekmeğinin peşinde gurbet ellere gitmek’ ne demektir çok iyi öğrendi. Aradan geçen zaman içinde Türk insanı “yurtdışında iş bulma vaadiyle kandırılmanın” ne demek olduğunu da acı tecrübelerle öğrendi. Ekonomik krizin tavan yaptığı 2001 yılında Türkiye’de pek çok kalifiye eleman işsiz kalınca çareyi yurtdışına kapağı atmakta aradı. Bu uğurda girişilen serüvenlerin pek azı mutlu sona ulaşırken çoğu insanın umutları ve paraları ‘yurtdışında iş bulma’ hayalinin rüzgarında savrulup gitti. Fırsat bulsa pek çok Türk insanı ‘çalışmak için’ Amerika’ya veya İngil...Devamını Oku »

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Tavsiyeler

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Tavsiyeler

Başarılı Bir İş Görüşmesi İçin Tavsiyeler Bir iş görüşmesini daha en başından başarısızlığa mahkum etmek istiyorsanız, görüşmeye geç gidin. İş bulmak giderek zorlaşırken, başarılı bir iş görüşmesi yapmak da adeta bir sanat haline geldi. İş ve eleman bulma mevzusunda faaliyet gösteren insan kaynakları şirketleri, iş görüşmelerinde adayların asıl hareket etmeleri gerektiği mevzusunda pek çok şey yazdılar, söylediler. Bir de öteki taraftan konuya bakalım ve iş görüşmesinde kaçınmanız gereken bazı noktaları belirtelim. Bir iş görüşmesini daha en başından başarısızlığa mahkum etmek istiyorsanız, görüşmeye geç gidin. Görüşme yapmak üzere sizi bekleyen insan kaynakları yetililerini daha fazla kızdıracak bir şey yoktur. İşe görüşmelerinde hayal kırıklığı yaratmanın en kestirme yoluysa, sahip olduğunuz kabiliyet ve kabiliyetleri abartmaktır. Böyle bir durumda sizin ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık