İş Dünyası

Etkili Yönetici Olmak

Etkili Yönetici Olmak

Etkili Yönetici Olmak Çok uzun zamandır beklediğiniz terfi nihayet gerçekleşti. Kariyerinizde yepyeni bir aşama, artık yönetici oldunuz. Ama bir dakika! Buna gerçekten hazır mısınız? İlk defa yönetici pozisyonuna yükselmek gerçekten heyecan verici bir duygudur. Ama aynı zamanda sıkıntılı bir geçiş sürecini de beraberinde getirebilir. Telaşlanmayın! Yönetici pozisyonuna yeni atananların sıkça yaptığı hatalardan kaçınmanın yollarını; **İlk 90 gün Talepkar olmaktan ziyade 'özümsemeye' çalışın. Parlayan silahlarını sergileyen bir kovboy gibi dolaşmayın. Yeni yöneticiler bu hataya çok sık düşerler. Devamını Oku »

Kariyerinizde Yükselmek

Kariyerinizde Yükselmek

Kariyerinizde Yükselmek Kariyerinizin uzun devam etmesini istiyorsanız, fark ettirmeden 'yağcılık' yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Eğer patronunuz sizin yağcılık yaptığınızı fark edebiliyorsa, yağcılık işini yanlış yapıyorsunuz demektir. Gösterişli numaralar çekmek işe yaramaz. Eğer amirlerinizin sizi sevmesini ve takdir etmesini istiyorsanız onların çalışma stilini öğrenmeniz ve oyunu o kurallara göre oynamanız lazım. Patronun kravatına veya ayakkabısına iltifat etmeyi boş verin. Ofise dönerken 'düşünceli bir çalışan' rolü oynayıp yöneticinize kahve getirmenin de modası geçti. ***...Devamını Oku »

İyi Bir Müşteri Olmak

İyi Bir Müşteri Olmak

İyi Bir Müşteri Olmak Ne istediğinizi biliyorsanız ve istediğinizi elde etmek için bir planınız varsa, yapacağınız görüşmeden memnun şekilde ayrılmanız çok daha yüksek bir olasılıktır. İstediklerinizi elde edeceğiniz bir anlaşmaya giden adımları şimdi beraberce görelim ve her bir adım için nasıl bir hazırlık yapmanız gerektiğini irdeleyelim: Bu adımlardan herhangi birini atlarsanız başarı şansınız azalacaktır. O yüzden her bir adımı bir diğerinin tamamlayıcısı olarak görün. Görüşmeden önce... ***Ne istediğinize karar verin. Oturun ve şu hususları belirleyin: • İhtiyacınız olan nedir ve siz ne istiyorsunuz? Önce ihtiyaçl...Devamını Oku »

Başarılı Bir Yönetici Olmak

Başarılı Bir Yönetici Olmak

Başarılı Bir Yönetici Olmak Yanınızda çalışanların her biriyle aranızda oluşan dinamik farklıdır. Bu dinamikleri doğru yönde kullanarak lideri olduğunuz takımın amaçlarını belirlemek ve performanslarını artırmakta size yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç strateji belirledik.  Yanınızda Çalışan Kişinin Rolünü Belirleyin : Yanınızda çalışan kişiden beklentilerinizi iyi belirlemeli ve onun bunları net bir şekilde algılamasını sağlamalısınız. İkiniz arasında yaşanacak herhangi bir yanlış anlaşılma iki tarafın da hem zaman hem de enerji kaybetmesine neden olacaktır. Bu kişi iş tanımı kapsamında ne gibi sorumluluklar almak durumunda olduğunu bilmiyorsa bu durum çalışma grubunun bütününü olumsuz yönde etkiler.  Beklent...Devamını Oku »

Yöneticilere Öneriler

Yöneticilere Öneriler

Yöneticilere Öneriler CNN Başkanı Tom Johnson'ın yakın geleceğin yöneticilerine tavsiyeleri içeren 21 maddelik "yaşam dersi". 1. Ne yapmak istediğine erken karar ver. O işe giriş. Sonuç vermezse, bir başka seçeneği dene. 2. Yükselen bir yıldıza tutun (mesleğe, lidere, şirkete), alçalan bir yıldıza asılma. 3. Bütün yaptıklarında olabileceğinin en iyisi ol. Son işin, bir sonraki referans kartındır. 4. Keyif al. İşyerinin dışında keyif alacağın uğraşların olsun. Kendi değerini sadece işinle tanımlama. 5. Doğru yap. Kuşkuya düşersen kendine şunu sor: Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık