Sağlık, Ağrılar, Hastalıklar,

Sağlık, Ağrılar, Hastalıklar,

Ağrılar, Bel ağrıları
Bel ağrısı birçok insanın dert yandığı başlıca sağlık sorunlarından birisidir niteliğini taşıyor. Bel aağrılardan kurtulmak isteyenlere şu tavsiye ederiz:

* Yerden herhangi bir eşya almak için belden bükülmek yerine, dizleri kırıp çömelerek hareket etmeyi alışkanlık edinebilirsiniz

* Ağır bir eşyayı tek başınıza kaldırmayın. Kaldırmak zorundaysanız, taşıyacağınız cismi mümkün olduğunca gövdenize yakın tutun.

* Aceleyle yapılan ani hareketlerden dikkat edebilirsiniz.

* Ayaklar hareketsizken vücudu sağa ya da sola döndürerek yerden bir şey almak ya da aşırı uzanarak bir eşyayı almaya çalışmaktır. Bunlar çok riskli hareketlerdir. Bu hareketleri yerine farklı hareketler yapın.

* Otururken dik pozisyonda olmaya özen gösterebilirsiniz. Yumuşak, alçak ve derin koltuklarda oturmayın. Gerekirse ayaklarınızın altına bir basamak koyabilirsiniz.

* Otomobil kullanırken koltuğun belinizi desteklediğinden emin olun. Gerekirse özellikle uzun yolda belinizi küçük bir yastıkla desteklebilirsiniz.

* Uzun süre hareketsiz kalmayın. Zorunlu olduğunuz zamanlarda ise sık sık ara verip bacaklarınızı hareket ettirin. Uzun süre araç kullananlar bu konuda çok hassas davranmalı ve sık sık ara vermeyi unutmayın.

* Stresin bel ağrısını arttırdığı bilin ve bu konuya dikkat edin .

* Yürümek bacak kaslarını en iyi çalıştıran egzersizlerden biridir. Her gün düzenli yürüyüş yapın.

(boyun ağrıları, kas ağrıları, sırt ağrıları, eklem ağrıları, baş ağrıları, ağrıları, kas agrilari, hastalıklar, sağlık, saglik, hastalık, uyuşma, doktor )

DERLEYEN:ALINTIDIR


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(boyun ağrıları, kas ağrıları, sırt ağrıları, eklem ağrıları, baş ağrıları, ağrıları, kas agrilari, hastalıklar, sağlık, saglik, hastalık, uyuşma, doktor )

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık