Kişisel Gelişim

İnsan İlişkileri ( Empati(Duygudaslik) )

İnsan İlişkileri ( Empati(Duygudaslik) )

Empati(Duygudaslik) Her insan dünyaya, kendine özgü bir bakış açısıyla bakar; kendisini ve çevresini, kendisine özgü bir şekilde algılar. Bir insanı anlamanın en iyi yolu dünyaya onun bakış açısıyla bakılmasıdır. Bunun için kişinin rolüne girilerek onun yerine geçerek, olaylara bakış açısı ve algılama şekli yakalanabilir. (insan, insan ilişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) Empati, bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygularını ve fikirlerini doğru olarak anlamasıdır. Karşıdaki kişinin gözünden bakmak, onun ne duyduğunu, ne hissettiğini, niçin öyle davrandığını, niçin öyle düşündüğünü anlayabilme yetisidir. Empatinin tam olarak gerçekleşmesinin üç kuralı vardır; -Bir insanın kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak, olaylara onun bakış açısıyla bakmak, -Karşıdakinin duygu ve fikirlerini doğru olarak anlamak ve hissetmek, -O kişiyi anla...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri

İnsan İlişkileri

İnsanlarla Daha İyi Anlaşabilmek İçin... 1- Kabullenelim. 2- Anlaşılması kolay bir insan olalım. 3- Hoşnutluğumuzu ifade edelim. 4- İnsanları her fırsatta içtenlikle övelim. 5- Hayranlığımızı içtenlikle dile getirelim. 6- İyi bir dinleyici olalım. -ALINTI- Derleyen: Yusuf BAL (insan, İnsan İlişkileri, ilişki, insan kaynakları, insan kaynaklari, insan kaynakları danışmanlık, kariyer, koçluk, eğitim, iletişim, eğitim ve danışmanlık, danışmanlık, psikolojik danişmanlik, danışmanlık firmaları, eğitim danışmanlık, danışmanlık ve eğitim) read here my wife emotionally cheated on me click infidelity why ...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Kadınları Anlamak )

İnsan İlişkileri ( Kadınları Anlamak )

Kadınları Anlamak Orta yaşı geçmiş adam ormanda yürüyüşe çıkmıştı. Sabahın erken saatiydi. Kimseler yoktu. Birden bire karşısına bir cin çıktı. “Dile benden ne dilersen” dedi. “Sadece bir tek şey” dile dedi. Adam düşündü ve Amerika’dan Asya’ya bir köprü istiyorum dedi. Cin bunun çok zor olduğunu, yapamayacağını, başka bir şey istemesini söyledi. Adam düşündü ve başka bir istek geldi aklına; “Bu yaşıma kadar kadınları hiç anlayamadım. Bana onların sırrını verir misin?” dedi. Cin; “Sen köprüyü kaç şeritli istiyordun?” (insan, insan ilişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) Cin için bile Amerika’dan, Asya’ya köprü yapmak daha kolay gelmiş. Yeter ki kadınları anlatmasın. Çünkü cin bile kadınları anlayamamış. Senelerdir duyarım kadınlar erkekleri, erkekler de kadınları bir türlü anlayamadılar. Neyi niçin yaptıklarını bilemediler. Son zamanlarda kadınlar ve erkekler ile ilgili çok yazı okudum. Son ola...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Dostluk İpi! )

İnsan İlişkileri ( Dostluk İpi! )

Dostluk İpi! Genç adam iyi bir terziymiş. Bir dikiş makinası ve küçücük bir dükkanı varmış. Sabahlara kadar çalışır ama pek az para kazanırmış. Çok soğuk bir kış gecesi dükkanı kapatırken elektrik sobasını açık unutmuş ve çıkan yangın onun felaketi olmuş. Artık ne işi varmış ne de parası. Günler boyu iş aramış ama bulamamış. Yük taşımış, bulaşıkçılık yapmış, yine de evinin kirasını ödeyecek kadar para kazanamamış. Nihayetinde ev sahibinin de sabrı taşınca, küçük bir bavula sığan eşyalarıyla sokakta bulmuş kendini. Mevsim kış, hava ayaz olsa da genç adamın köşesindeki parktan başka gidecek yeri bulunmamaktaymış. (insan, İnsan İlişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) Bir sabah iş arayacak derman bulamamış bacaklarında. Açlıktan ve soğuktan bitkin bir halde bankta otururken, kocaman bir araba yanaşmış kaldırıma. Arka kapıyı açmaya çalışan şöförü kızgınlıkla yana itip arabadan inen yaşlı adam; “Yalnız bırakı...Devamını Oku »

İnsan İlişkileri ( Arkadaşınız Var Mı? )

İnsan İlişkileri ( Arkadaşınız Var mı? )

Arkadaşınız Var mı? Arkadaş edinme birçok örnekte tesadüfen oluyor. Üniversiteye ya da liseye ilk gittiğimizde aynı sırada oturduğumuz, ilk tanıştığımız kişi arkadaşımız oluyor. Ya da okula giderken yolda beraber yürüdüğümüz kişi arkadaşımız oluyor. Askerde koğuşta ranzada yatan kişi arkadaşımız oluyor. Bu ve benzeri durumları birçok kişi yaşıyor. Özetle arkadaşlarımızı seçmiyoruz; arkadaşlarımız yanımıza yakınımıza düşen kişilerin arasından oluyor. (insan, insan ilişkileri, ilişki, insan kaynakları, iletişim) Yakın arkadaşlarımız bunalımlı tiplerse bizi de bunalıma sokuyorlar. Eğer kitap okumayı seviyorlarsa biz de kitap okumayı seviyoruz. Sinemayla haşır neşir oluyorlarsa biz de sinemayla ilgileniyoruz. Devamlı futbol konuşuyorlarsa biz de futbol konuşuyoruz. Hani insan ne yerse odur derler ya, arkadaşımız kimse biz de biraz ona benziyoruz. Bir de kara delikler var. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Sürekli eleş...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık