Kişisel Gelişim

Öfke Yönetimi Pdf Ppt

ÖFKE YÖNETİMİ PDF PPT

Öfke uygun ifade edildiğinde, son derece sağlıklı ve doğal bir duygudur. Ancak kontrolden çıkıp da yıkıcı hale dönüşürse okul-iş hayatında, kişisel ilişkilerde ve genel yaşam kalitesinde sorunlara yol açar. Pek çok kişisel ve sosyal problemlerin (örneğin, çocuk istismarı, aile içi şiddet, fiziksel ya da sözel saldırganlık, toplumsal şiddet) temelinde öfke vardır. Öfke hem dışsal, hem de içsel bazı olaylarla ortaya çıkar. Arkadaşınız, anneniz, kardeşiniz, sokaktaki bir adam, öğretmeniniz gibi belli bir insana öfkelenebileceğiniz gibi; trafik sıkışıklığı, iptal edilen bir randevu, tuttuğunuz takımın kaybetmesi gibi olaylara da öfkelenebilirsiniz. Öfkelenmenizden kendi kişisel kuruntularınız sorumlu olabileceği gibi, daha önceden başınızdan geçmiş ve sizi öfkelendirmiş bazı olayların anıları da sorumlu olabilir. Genellikle öfkeye yol açan nedenler arasında; engellenme, haksızlığa uğrama, fiziksel incinme ve yaralanmalar, tacize uğrama, hayal kırıklığı, saldırıya uğrama, te...Devamını Oku »

Yeniden Çerçevelendirme

YENİDEN ÇERÇEVELENDİRME

Yeniden çerçevelemek etrafınızdaki şeyleri farklı bir şekilde görmenizi sağlar. Her zaman baktığınız yerden farklı bir yere geçerek arkada kalmış olan yada kaçırdığınız noktaları fark edebilirsiniz. Kendinizi veya bir başkasının çirkin, hoş olmayan, ve zor bulduğu bir şeyle karşılaştığınız zaman o şeye farklı bir tarzda bakmak mümkün olabilir mi? Bir konuda farklı bir perspektife ihtiyaç duyduğunuz zaman onu farklı bir çerçeve içine koyun ve nasıl göründüğüne bir daha bakın… Üzülünce sigara yakan bir kişinin sigaradaki çerçevesi ‘ben efkar dağıtıyorum, çevremdekilere üzüntülü olduğumu hissettiriyorum.’ dur. Bu çerçevelendirmeye karşılık sağlık bilincinin farkında olan bir dostunun yanına giderek ona şunları söylemesiyle ‘Bunu yaparak efkarını dağıtabilirsin. Peki kansere yakalanarak öldüğünde çocuklarının efkarını nasıl dağıtmayı düşünüyorsun?’ Sigarayı efkarı ile çerçevelendiren kişi , bu duruma birde birde ailesinin ve çocuklarının...Devamını Oku »

İyi Bir Yöneticide Olması Gereken Özellikler

İyi Bir Yöneticide Olması Gereken Özellikler

GÜNÜMÜZDE EKİPLERİ HAREKETE GEÇİREBİLEN, ÇALIŞANLARI DAHA VERİMLİ VE DİNAMİK KILABİLMEK ADINA MOTİVE EDEN YÖNETİCİLERE DUYULAN İHTİYAÇ GİDEREK ARTMAKTADIR. BU PROGRAMDA DA, OTEL İŞLETMELERİNDE HER KADEMEDEN YÖNETİCİLERİN BU YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMEK ÜZERE; LİDERLİK STİLLERİNİ İNCELEYEREK FARKLI TARZLARI İRDELEMELERİ VE ÇEŞİTLİ YÖNETSEL TEKNİKLERİN ÜZERİNDE DURULARAK İŞLETMENİN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA KENDİLERİNE UYAN LİDERLİK STİLLERİNİ ÖZÜMSEMELERİ HEDEFLENMEKTEDİR. Birçok yönetici sağ beyninden çok, mantıklı, ardışık düşünmeyi sağlayan, analiz becerilerini üstlenmiş olan sol beynini daha ağırlıklı olarak kullanır. Bunun elbette ki bireye getirmiş olduğu birçok avantaj vardır. Ve lider demek sadece mantığını kullanmak ve analizci bir yaklaşım sergilemek demek değildir. Liderlik aynı zamanda geleceği şekillendirebilme becerisidir. Yani hayal edebilmektir. Gelecekte çıkabilecek engelleri, ya da doğabilecek talepleri önceden görebilmek, tahmin edebilmektir. &...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Eğitmeni Olmak

Kişisel Gelişim Eğitmeni Olmak

Kişisel gelişim eğitim programları özellikle kişisel gelişim ve sosyal başarı alanında uzmanlaşmış eğitmen kadrosu ile bireylere hayat boyu başarı için gerekli bilgileri sağlamak için geliştirilmiştir. İnsanların “ yapabileceklerinin ” limitini eğitim seviyelerinin , “ yaptıklarının ” limitini ise motivasyon seviyelerinin belirlediğine inanan uzmanlarımız, bireylerin başarı motivasyonunu arttırmaya özellikle odaklanmıştır. Kişilerin herhangi bir alanda sahip olduğu potansiyeli biraz daha öteye taşıması işine kişisel gelişim diyebiliriz. Kişisel gelişimin en temel noktası, kişinin kendini tanımasıdır. Kişinin kendini tanıması, hangi alanlarda ne durumda bulunduğunu belirlemesi ve eksik olduğunu düşündüğü alanlarda kendini geliştirmeye karar vermesi, kişisel gelişim sürecinin başladığı andır. Tüm dünyada her geçen gün büyüyen kişisel gelişim farkındalığı, yaşamınızda yeni bir ufuk açmak, deneyimlerini danışmanlık ve koçluk ile birleştirerek diğer bireylerin h...Devamını Oku »

Empati İle Yaşamak

Empati İle Yaşamak

Doğumumuzla başlayan gelişim ve öğrenim sürecimiz yaşamımızın son anına kadar devam eder. Önce anne-babamız ve aile çevremizle olan gelişim yolculuğumuzda zaman ilerledikçe etkilendiğimiz kişiler de değişmektedir. Kendi kişisel özelliklerimize, duygularımıza, bakış açımıza, yaşantımıza, görüş ve düşüncelerimize uygun birilerini bulmak güç iştir ama özlem duyarak aradığımız da tam böyle bir şeydir. Gün gelir kendimizi o kadar çaresiz hissederiz ki sanki dünya üzerimize gelmektedir. Hiçbir şey istediğimiz gibi değildir. Hoşnutsuzluk alabildiğinedir ve anlamsızdır tüm yaşanılanlar. Dertlerimizi kimseye anlatamamanın verdiği eziklikle, anlaşılamama korkusu sarar her bir zerremizi. Yorgun yüreğimize bir yol arkadaşı bulmak isteriz. Cana can katan bir dost ararız; lakin bulamayacağımızı düşünerek aramaya cesaret edemeyiz. Bu gidişe “dur!” diyebilecek mecalimiz de kalmamıştır. Son bir ümitle kaldırırız başımızı ve dalgın bakışlarımızla, yorgun yüreğimizle, çaresiz duygularımızla “g...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık