Kişisel Gelişim

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarlı Disiplin )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarlı Disiplin  )

Tutarlı Disiplin Tutarlılığın hayatî önem taşıdığı bir diğer alan da disiplin uygulamasıdır. Çoğu anne-baba çocuğun yanlış hareketlerine sinirlenirler ve hemen kurallar koymaya kalkışırlar. Belki de çok sinirli olduklarından uyulması zor, sert ve katı kurallar koymaktadırlar oysa. Bir baba, başı okulda derde girdiğinde oğluna çok sinirlenmiş ve bir dahaki ay onu eve kapatma cezası koymuştu. O anda, uygulamayı düşünerek böyle kurallara başvurmasına rağmen; gerçekte bunu yaptırmak zor veya imkansızdı. Bir ay süresince, sayısız "istisnalar" ortaya çıkmış ve yasak önemini kaybetmişti. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Uygulanması imkansız bir kural koymaktansa, kısa süreli ve sürekli uygulanabilecek sınırlar belirlemek daha iyi olacaktır. Kurallar ve sonuçların tutarlı bir şekilde uygulatılmasında ebe...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarlı Günlük İşler )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarlı Günlük İşler )

Tutarlı Günlük İşler Tutarlılık ve bir düzen oluşturulması, kalkış ve yatış zamanları gibi en çok şikayetçi olunan konulara da yardımcı olacaktır. Hemen hemen bütün anne-babalar ve aynı şekilde çocuklar, sabah kalkıp okula hazırlanmanın veya yatmak için hazırlanmanın çok stresli olduğunu belirtmektedirler. Bu biraz dünyevi bir mesele gibi gelebilir. Fakat her sabah ve akşam aynı zamanlarda aynı işleri yapmak, çocuklarımızın giyinmesi, yemesi veya duş almasında onlarla tartışma, zorlama veya tatlı sözlerle kandırma stresini azaltacaktır. Bu düzen, bu işlerin her birinin çocuklarla ebeveyn arasında bir düelloya dönüşmesini önleyecek, rahatlatıcı bir emniyet hissi verecektir. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Zamanla bunun öğrenilmesinin ardından, Lindsey ve benim kalkış ve yatış saatleri konusunda çok az tart...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarsız Olmak ( Örnek Dialog 2 ) )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarsız Olmak ( Örnek Dialog 2 ) )

Tutarsız Olmak ( Örnek Dialog 2 ) Anne-babalarının verdikleri sözlerde durması da aynı derecede önemlidir. Genç bir anne-baba 8 yaşlarındaki oğullarının kendi işlerini yapmadığından şikayet ederek ofisime gelmişlerdi. Sonuç olarak, onun günlük işlerinin sıraya konduğu güzel bir liste sistemi hazırladık. Belirtilen bir işi her tamamlayışında, anne-baba listeye bir işaret koyacaklardı. Hafta sonunda koydukları işaretleri sayacaklar ve akşam daha geç saatlere kadar oturmak veya arkadaşlarıyla akşam birlikte vakit geçirmek gibi değişik aktiviteler olarak onları ödüle "dökeceklerdi". Birkaç hafta sonra bu anne-baba, bu listenin işe yaramadığından ve oğullarının işlerini tekrar ihmal etmeye başladığından şikayetle yeniden ofisime geldiler. Ben, bu anne-babanın söz verdikleri ödülleri uygulamadıklarını öğrendim. Ve bu anne-baba sistemin etkisini kaybettiğine şaşırmışlardı! (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişise...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarsız Olmak ( Örnek Dialog ) )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarsız Olmak ( Örnek Dialog ) )

Tutarsız Olmak ( Örnek Dialog ) Endişeli bir anne, sinirli bir şekilde 14 yaşındaki oğlu James'in sebep olduğu bir olayı anlatmıştı. James'e dışarı çıkmasına ve arkadaşlarıyla patence gitmesine izin verilmeden önce odasını temizlemesi gerektiği söylenmişti. İşlerin sadece bir bölümünü bitirdikten sonra James dışarı gitmeye çalıştı. Annesi onu durdurup dışarı çıkmadan önce odasını temizlemesi gerektiğim bildirdi. James, meydan okurcasına, şu anda patente gideceğini ve odasını daha sonra temizleyeceğini belirtti. Onun bu küstah tavrım annesi, eğer bu kapıdan dışarı çıkarsa hafta sonu evde kalacağını söyleyerek karşıladı. James dışarıya çıkmaya teşebbüs ettikçe annesi "Bu kapıdan dışarı çıkmamanı emrediyorum!" diye seslendi. Bunu söylediği her sefer, ses tonu yükseliyor, sinirlenmeye başlıyordu. Sekizinci tehdidini yaptığında James geri dönüp odasını temizleme işini tamamlamıştı. James ve annesi arasında geçen bu olayda son...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarsız Olmak )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Tutarsız Olmak )

Tutarsız Olmak Tutarsız olmak ebeveynlerin en çok düştükleri tuzaklardan biridir. Anne-babaların, çocuklarıyla tutarlı olmamalarını açıklamak için zaman baskısı, sinir bozuklukları, stres ya da sadece ilgisizlik gibi bir yığın sebep saymaları şaşırtıcı değildir. Sebep ne olursa olsun, bir düzen ve tutarlılık oluşturulmaması çeşitli davranış bozukluklarına sebep olabilir. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Müşterilerim çoğunlukla, anne-babaların çocuklarına karşı sert mi yoksa daha liberal bir yaklaşım mı gösterilmesinin iyi olacağını sormaktadırlar. Aslıda, iyi çocuklar hem otoriter hem de liberal ev ortamlarında yetişirler. Önemli olan konulan kuralların uygulanabilir ve yaptırım gücünün olup olmamasıdır. Tutarlılık, konulan kuralları ve onların sonuçlarını takip etmek manasına gelmektedir. Eğer bir kural ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık