Satış Koçluğu

Satış Koçluğu Nedir?

Satış Koçluğu Nedir?

Satış Koçluğu, satış becerilerini ekibine aktarmakla görevli olanlar için, satış danışmanlarının motivasyonlarını üst düzeye çıkartmak ve daha çok satış yapmaları konusunda, nasıl daha etkin, daha arzulu ve hızlı öğrenebilecekleri konularında bilgilerle yapılandırılmıştır.Çok iyi satış yapan bir yöneticinin bu özelliğini elemanlarına iyi derecede öğretebileceği varsayımını çoğu insan taşırız. Satış Koçluğu eğitimi ile satış ekibinizin performansını ciddi oranda arttırırsınız. Uygulamanın ve öğretmenin birbirinden bağımsız beceriler olduğunun farkına varmalı ve öğretmek için gerekli becerileride satış platformuna iyi bir şekilde taşıyabilmelisiniz. Şirketler gerek üretim gerekse satış ve pazarlama kanallarını çağın gerekleriyle orantılı olarak devamlı iyileştiriyor ve geliştiriyor. Satış ve pazarlama teşkilatı aracılığıyla yürütülen projeler, satış ekibi ve satış noktalarında ki değişimlerle ve müşteri ilişkileri yönetimi ile desteklenmez ise hedeflenen...Devamını Oku »

Satış Koçu

Satış Koçu

Bugün iş dünyasındaki hemen hemen herkes iki çeşit liderliğin olduğunu bilir; eski liderlik ve yeni liderlik. Eski liderlik insanları yönetmeye dayanıyordu. Yeni liderlik ise insanları olabilecekleri kadar iyi olmaları için güçlendirmeye dayanıyor. Yeni liderliğin asıl konusu mikro idare yapmaksızın yönetmek. Bunun için de koçluk, yani herhangi bir şirkette olabilecek en önemli şey olan rekabet becerisi gerekli. Ne yazık ki bu, nedense müdürlerin pek çoğunun yoksun olduğu, pek azının edindiği bir beceri. İşte bu kitap, bir satış müdürünün önce kendini, sonra da kendi gelişimleri için sorumluluk alıp sıradanlıktan sıra dışılığa geçiş yolculuğu yapmalarına yardımcı olarak başkalarını bir satış koçuna nasıl dönüştürebileceğini gösterir. Bu kitap, kendine koçluk yapabilen, çok verimli ve birbirine bağlı bir satış gücünü de beraberinde getiren bir satış koçluğu kültürünün neden ve nasıl oluşturulacağını gösterir. Satış ekiplerinin kendilerine özgü ve hedeflerine odaklı fark...Devamını Oku »

Satış Koçluğu Eğitimi

Satış Koçluğu Eğitimi

Rekabet ortamında satış yöneticileri içinde bulundukları pazarda farklılık yaratmak ve en mükemmel hizmeti müşteri hizmetini müşterilere sunmak için değişimin odak noktasında rol oynamaktadır. İşletmeler içinde bulundukları çevreyle yakın temas halinde olmak istemektedir. Çevrede oluşan bu değişim süreci içinde dışarısıyla aralarındaki bu bağlantıyı sağlamak satış yöneticilerin günümüzde üstlendiği en önemli roldür. Dışarıda müşterilerle yakından iletişim kuran fakat aynı zamanda üst yönetimle satış gücü arasında koordinasyon sağlamaktadır. Bugün, daha bilgili, daha talepli, satıcılara daha az güvenen, alıcılara yoğun fiyat baskısı olan bir ortamda satış yapabilmek söz konusudur. Böyle bir ortamda farklı bir yaklaşım sergilemeden satış yapmak mümkün olmuyor. Yani Satış Koçluğu becerileri, problem çözme becerileri ve müzakere becerilerinin geliştirilmeden satışa çıkılması başarıyı oldukça azaltmaktadır. Satış koçluğu, satış ekibi yöneticilerine ve lider...Devamını Oku »

Satış Koçluğu

 Satış Koçluğu

Bugün, daha bilgili, daha talepli, satıcılara daha az güvenen, alıcılara yoğun fiyat baskısı olan bir ortamda satış yapabilmek söz konusudur. Böyle bir ortamda farklı bir yaklaşım sergilemeden satış yapmak mümkün olmuyor. Yani Satış Koçluğu becerileri, problem çözme becerileri ve müzakere becerilerinin geliştirilmeden satışa çıkılması başarıyı oldukça azaltmaktadır. Bu doğrultuda bizim, satış kadrosunda performansı artırmak isteyen firmalar için önerdiğimiz Satış Koçluğu hizmetimizin detayları aşağıdaki gibidir: Doğru Ekip Kurmak Kişiselleştirilmiş Programlar Satış Ekibine Koçluk Kurumsal Gelişim Programı Satış koçluğunun temel prensipleri; Kaygı ve korkudan kurtulmak Özel bir hedef veya bir amaç gütmemek Karşılıklı düzenli zaman ayırmak Süreç odaklı olmak Yaratıcı olmak Tam sorumlu olmak Koçluk yapılacak alanlar Kişi: değerler, tut...Devamını Oku »

Yukarı Çık