Sağlıklı Beslenme

Bıldırcın Yumurtası Faydası

Bıldırcın Yumurtası Faydası

Bıldırcın Yumurtası ve Faydaları bldrcn.jpg Bıldırcın yumurtası protein deposu Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Bahtiyarca, hayvansal proteinlerin, verdikleri yüksek enerjinin yanı sıra çocuklardaki bedensel gelişimin sağlıklı olarak gerçekleşmesine yardımcı olduğunu belirtti. Hayvansal kaynaklı proteinlerin başında kanatlı kümes hayvanlarının yumurtalarının geldiğini ifade eden Bahtiyarca, bu yumurtaların da ait olduğu hayvanın genetik yapıları nedeniyle çeşitlilik gösterdiğini anlattı. Bıldırcın yumurtasının içeriğindeki besleyici maddelerin yoğunluğu nedeniyle yaygın olarak tüketilen tavuk yumurtasından farklı olduğunu belirten Bahtiyarca, şunları kaydetti: “Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ise enerjisini daha çok fiziksel büyümeye harcayan çocuklarda, ha...Devamını Oku »

Kariyeriniz Ve Beslenme

Kariyeriniz Ve Beslenme

Kariyeriniz Ve Beslenme Yanlış beslenme şekli yüzünden bir türlü verimli çalışamıyoruz ve kariyer yolumuzda kendi kendimize engel oluyoruz. Öğün atlamadan, yeterli vitamin ve mineral dengesini korumak amacıyla güzel salatalara yönelmek yerinde olabilir. İşyerinde kötü bir gün mü geçirdiniz? Belki de yaptığınız diyetten ötürü böyle oldu. Saat henüz 11 ve sizin konsantrayonunuz dağılmaya başladı bile. Acaba bir kahve daha mı içmeli? Aslında içmemeniz lazım çünkü en sonuncuyu daha bir saat önce içmiştiniz. Ama önünüde biriken işi bitirmeniz için bir kahve daha şart. Hazır kantine gitmişken bir de kek alsanız fena mı olur? Belki de şu baş ağrısı vücudunuzdaki şeker seviyesinin düşmesinden kaynaklanıyordur? Pek çoğumuzun fikrine göre yoğun çalışma düzenimiz nedeniyle sabahaları kafein ve şekerli bir şeylere, öğleden sonra da atıştırmalık gıdalara ihtiyacı...Devamını Oku »

Kilo Almadan Yıllarca Genç Kalmanın Sırları

Kilo Almadan Yıllarca Genç Kalmanın Sırları

Kilo Almadan Yıllarca Genç Kalmanın Sırları Gözlerinizle yiyin : Japonların yemek sırrı yavaş ve ufak parçalarla küçük porsiyonlarda yemek.. Yemeğinizi yavaş yerseniz beyninizde tokluk hissi oluşacak ve az yiyeceksiniz. Kaloriyi azaltmak acı vermez. Ekstra bir yiyecek yemeksizin, çikolata, cips, bisküvilerin yerine meyve, sebze ve çorbaları tercih edebilirsiniz. Küçük Porsiyonlar : Porsiyon güçtür. Japonlar yemeklerini küçük tabaklarda ve kaselerde alırlar. Akşam yemeklerinde her şey azar azar tadılır. Ufak porsiyonlar belki de sağlıklı yaşamalarının ve zayıf kalmalarının en önemli yol...Devamını Oku »

Besinlere Göre Kalori Değerleri

Besinlere Göre Kalori Değerleri

Besinlere Göre Kalori Değerleri Belki de yıllardır kalorisi yüksek diye yemediğiniz bir meyvenin kalorisi düşük. Belki kalorisi düşük diye yediğiniz ve neden kilo veremediğinizi anlamamanızın sebebi yüksek kalorili bir yiyecek. Tükettiğiniz yiyeceklerin kalori değerlerini merak ediyor musunuz Meyveler Elma 1 adet 60 Kayısı 1 adet 8 Muz 1 adet 100 Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenmek İçin Ne Yapmalıyım

Sağlıklı Beslenmek İçin Ne Yapmalıyım

Sağlıklı Beslenmek İçin Ne Yapmalıyım Sağlıklı yaşamanın en temel kurallarından biri sağlıklı beslenmek. Beslenme deyince her ne kadar akla yemek yemek gelse de, sağlık için sadece diyet yapmak yeterli olmuyor. Ruhsal ve zihinsel sağlığımız da en az bedensel sağlığımız kadar önemli. Beden, ruh ve zihin için sağlıklı beslenmenin kuralları şunlar: **Haftalarca yiyeceksiz, günlerce susuz yaşayabiliriz ama havasız sadece birkaç dakika yaşamak mümkün. Vücudumuzun dayanıklılığı soluduğumuz havanın miktarına bağlı. Hücre düzeyinde oksijen eksikliği, damar sertliği, şeker, kanser, kas iltihabı, yüksek tansiyon gibi bozu...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık