Beden Dili

Beden Dili Slayt

BEDEN DİLİ SLAYT

BEDEN DİLİ BİZİ ELE VERİYOR "Kollar kavuşmuş ve bir tarafa doğru yaslanılmışsa, o an için karşılaşılan olay için hazırlıksız ya da ilgisizliği gösteriyor. Omuzlar geride, baş yukarıda, kollar iki yanda serbest ve avuçlar kapalı ise, beklenilen hadise ne kadar stresli olursa olsun insanın hazırlıklı olduğu mesajını net bir şekilde veriyor. Oturanın ayakları 'V' gibi dışarıyı işaret ediyorsa dışa dönük, içe doğruysa kapalı bir kişiliğin göstergesi" İŞ GÖRÜŞMELERİNDE EL YÜZ HAREKETLERİNE DİKKAT Özellikle iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri el ve yüz hareketleri. Kamburoğlu, bazen küçük bir hareketin söylenenden bambaşka bir şey ifade ettiğine dikkat çekiyor. Mesela burna basit bir dokunma hareketi, karşıdaki insanın doğru sözlü olmadığını gösterebiliyor. Başı hareket ettirmenin nedeni diğerlerinden onay alma isteğinin ifadesi olduğu için bazen güçlü görünmenin yolu da baş hareketlerini en aza indirmekten geçiyor. El sallayarak 'görüş...Devamını Oku »

Beden Dili Slayt

Beden Dili Slayt

1. Nesneleri vücudun önünde tutmak. # Kahve ,notebook, el çantası, vb. Bu nesneleri vücudunuzun önünde tutmanız, utangaçlığınızı ve çekingenliğinizi gösterir. Bu gibi şeyler nesnelerin arkasına saklanarak başkalarından gizlenmeye çalıştığınız izlenimini verir. Nesneleri vücudunuzun önünde taşımak yerine, mümkün olduğunca yan tarafınızda taşıyın. 2. Saati ve ya tırnakları kontrol etmek. # “Can sıkıntısının kuvvetli bir işareti.” Biriyle karşılıklı konuşurken ya da onu dinlerken sürekli saatinizi kontrol etmekten kaçının. Tırnaklarınızı teftişten de uzak durun. 3. Elbiselerin kenarıyla oynamak ya da ipliğini çekiştirmek. # Eğer bir konuşma esnasında elbisenizin sağını solunu çekiştirirseniz ve buna da gözlerinizi yere dikmek eklenirse; bir çok insan onların fikirlerini onaylamadığınızı yada/ve dürüst bir görüş bildirmeyeceğinizi düşünür. Elbisenizi rahat bırakın! 4. Birine bakarken yanağınıza dokunmak,hafifçe art arda vurmak. # “...Devamını Oku »

Yüz Okuma Sanatı, Fizyonomi

Yüz Okuma Sanatı, Fizyonomi

Gözler yalan söylemezmiş; ama yüz okuma sanatına bakılırsa yüzünüzde gözler haricinde yalan söylemeyen onlarca bölge ve çizgi var. Dudaklarınızın sakladığını kaş biçiminiz, göz şekliniz ya da alnınız ele verebiliyor. Ağzınız kalbinizin tertemiz olduğunu söylese de kulaklarınız veya çene yapınız onu yalancı çıkarabiliyor. Gerçek kimliğimizin kendini görünür kıldığı, zihinsel/ruhsal varlığımızın fiziksel bir niteliğe kavuştuğu yüzümüz duygularımızın ve sağlık durumumuzun kendisini aşikar ettiği ilk yer. Yani yüzümüz okunmayı bekleyen bir kitap gibi... Yüzünüzün şekli, bakışlarınızın derinliği, dudaklarınızın rengi; duygusallık düzeyiniz, yalana meyletme ihtimaliniz, problemleri çözme yollarınız, ne kadar paragöz olduğunuz, hırslarınız, tutkularınız ve iletişim becerileriniz gibi pek çok karakter özelliğine dair ipuçları veriyor. Antik Çin’de ve Antik Yunan’da kullanılmaya başlanan ve günümüzde de popülerliğini sürdüren yüz okuma sanatıyla yüz çizgileriniz, k...Devamını Oku »

Erkeklerin Beden Dili

Erkeklerin Beden Dili

"İlk izlenim, ilk 30 saniyede yaptığınız ve söylediğiniz herşeyin bir bütünüdür." "Ne söylediğiniz değil, onu nasıl söylediğiniz önemlidir." "Basit bir jest, yüzlerce kelimeden daha çok şey ifade eder." "Beden dili, bilinçdışı motivasyonlarımızı açığa çıkarır." Bu ve buna benzer bir çok cümleyi şimdiye dek duymuş olmalısınız. Bilinen şu ki gerçekte bizler, hal ve davranışlarımız, duygularımız, fikirlerimiz ve kişiliğimizi sözlü ya da sözsüz şekilde ortaya çıkararak iletişim kurarız. İş dünyasında bu konuyla ilgili bazı yanlış görüşler vardır. Bazı insanlar beden dili hakkında olan tüm konuşmaların terim dolu ve gereksiz olduğunu düşünürken, bir insanı anlayabilmek için ne dediklerini dikkatli dinlemenin yeterli olabileceğini savunurlar. Bunun zıttı olarak ise, bazıları, karşısındakinin bakışları, ayak vuruşları ve kişisel jestlerinin, o kişinin sözlerinden veya yaptıklarından daha çok şey anlattığına inanır. Bu optimistlere göre karanlık bilinçaltı, iletişim sırasında yüzük ...Devamını Oku »

Beden Dili Resimli Anlatım

Beden Dili Resimli Anlatım

BEDEN DİLİ BİZİ ELE VERİYOR "Kollar kavuşmuş ve bir tarafa doğru yaslanılmışsa, o an için karşılaşılan olay için hazırlıksız ya da ilgisizliği gösteriyor. Omuzlar geride, baş yukarıda, kollar iki yanda serbest ve avuçlar kapalı ise, beklenilen hadise ne kadar stresli olursa olsun insanın hazırlıklı olduğu mesajını net bir şekilde veriyor. Oturanın ayakları 'V' gibi dışarıyı işaret ediyorsa dışa dönük, içe doğruysa kapalı bir kişiliğin göstergesi" İŞ GÖRÜŞMELERİNDE EL YÜZ HAREKETLERİNE DİKKAT Özellikle iş görüşmesinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri el ve yüz hareketleri. Kamburoğlu, bazen küçük bir hareketin söylenenden bambaşka bir şey ifade ettiğine dikkat çekiyor. Mesela burna basit bir dokunma hareketi, karşıdaki insanın doğru sözlü olmadığını gösterebiliyor. Başı har...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık