Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı

Yaşamımızdaki her şeyin fakat her şeyin inanılmaz bir hızla değişmiş olduğu mevzusunda aynı fikirdeyiz, değil mi? Baksanıza; yaşayış biçimleri, insanoğlu, meslekler, istekler, ihtiyaçlar, düşünceler, doğrusu aklınıza gelebilecek her şeyde keskin bir değişim söz mevzusu! Ve tüm bu farklılaşmalar yaşanırken, alışkanlıklarımız nedense hep aynı kalıyor. Aslına bakarsan alışkanlıkları bu kadar güçlü kılan şey de onların rahat kolay değiştirilemeyecek olması, değil mi? Sonuçta bir kere elde ettiğiniz alışkanlığı bırakmanın zorluğunu hepiniz biliyor olmalısınız. Peki, alışkanlıkların yaşamımızdaki yeri bu kadar sağlam iken sebep onları lehimize değil de aleyhimize kullanıyoruz.


Evet, bizi hem başarıdan bununla birlikte mutluluktan alıkoyan kötü alışkanlıklarımızı diyorum. Niçin onları değiştirip yenisini kazanabilecek şansa sahipken bunu değerlendirmiyoruz? Hala vaktimiz varken niçin biz de bir çok bireyin düştüğü hatalara düşüyoruz? Neticede değişmeyen çok azca şeyden biri alışkanlıklarımızken neden bunun gücünden faydalanmıyoruz? Efendim? Bu sözlerin sizin alışkanlıklarınızı yansıtmadığını mı düşünüyorsunuz? Yaşamınızı olumlu veya olumsuz yönden etkileyecek alışkanlıklardan bir tek pozitif olanları benimsediğinizi mi düşünüyorsunuz? O vakit ne mutlu size!

 

Çünkü sizi mutlu eden alışkanlıklarınız var ise gerçekten doğru olanı yapıyorsunuz anlama gelir. Ancak bu konuda çok da emin değilseniz size aşağıdaki başlıkları incelemenizi öneririm. Çünkü hemen şimdi daha mutlu olmanız için haiz olmanız ihtiyaç duyulan alışkanlıklardan bahsedeceğiz. İyisi mi siz bu tarz şeylerin ne işe yaradığını öğrenin ve yaşamınız boyunca sürdüreceğiniz alışkanlıklar içinde olmayanları bir an önce kazanılması gerekenler listenize ilave edin.

İşte daha mutlu bir hayat için kazanmanız gereken 6 minik huy:

 

Erken Kalkmak!

 

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı; Erken kalkan yol alır, atasözünün ne kadar doğru olduğunu hepimiz biliyor muyuz? Peki, o vakit niçin bildiklerimizle ters düşecek şekilde hareket ediyoruz? Evet, bildiklerimize ters düşecek şekilde dedim çünkü pek çoğumuz alışkanlığımız olduğu için değil de öyle yapmak zorunda olduğumuz için erken kalkıyoruz. örneğin; mesai günlerinizi düşünün. Çoğumuz alarmımızı son dakikaya kadar erteleyip, sonrasında koştura koştura evden çıkmıyor muyuz?

 

Nerede ise her gün “yine mi işe geç kalacağım” diye düşünüp gereksiz yere stres yaşamıyor muyuz? Ya da tatil günlerinde öğlene kadar yatıp sonra da “yine bir şey yapamadan geçti tatil” diye üzülmüyor muyuz? Ve bu kötü ve yanlış alışkanlığımız yüzünden de ister istemez mutsuz oluyoruz. Oysaki erken kalkma alışkanlığını bir kazanabilsek, hem başarı hem sıhhat hem zenginlik bununla beraber mutluluk yönünden daha kazançlı çıkacağız. Fakat ne yazık ki birçoğumuz bu basit alışkanlığın hayatımızı ne kadar değiştirebileceğini görmek istemiyoruz.

 

Meraklı Olmak!


 

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı; Hayatından hoşnut insanları bir düşünün. Veya en basitinden çocukları düşünün. Sonuçta hepimiz çocuk sevincinin iyi mi bir şey bulunduğunu biliyoruz, eğil mi? İçtenlikle attıkları kahkahaları ve gülen gözleriyle çoğumuz çocukların dünyadaki en mutlu varlıklar bulunduğunu biliyoruz. Peki, sizce çocukların bu kadar mutlu olmasının altında yatan niçin nedir? Olumsuz düşüncelerle hemen hemen tanışmamış olmaları!

 

Peki, ya başka? Acaba her şeye karşı sonsuz ve mükemmel bir merakla yaklaşmaları ve öğrenme istekleri olabilir mi?

 

Evet, hiç şüphesiz çocuk mutluluğunda önemli bir yeri olan faktörlerden biri de öğrenmeye karşı devamlı aç olmalarıdır. Hep bir şeyleri keşfetmek istemeleri, devamlı bir arayış içerisinde olmaları onları yeni heyecanlara, yeni şeyler öğrenmenin eğlencesine ulaştırmaktadır. Ve bizim yapmamız ihtiyaç duyulan şey de budur! şu demek oluyor ki çocukların merakından bir nebze olsun esinlenerek sorgulamayı tane edinmeli, böylelikle de daha mutlu hayatların kapılarını aramalıyız.

 

Kendine İnanmak!


Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı; Evet, isterseniz bunu da huy haline getirebilirsiniz. Her sabah kalktığınızda aynanın karşısına geçip, kendinize inandığınızı söyleyebilir, kararlarınızı bu yaklaşımla daha çok cesur bir halde verebilirsiniz. Şuan kadar göstermiş olduğunuz cesaretsizliği bir türlü kenara atabilir, hep içinizde olan fakat başarısızlıktan korktuğunu için bir türlü adım atamadığınız yeni yollara çıkabilirsiniz.

 

Örneğin; sizi mutsuz eden işten hiç korkmadan çıkabilir, yaşamınızı severek yapacağınız bir işte çalışarak geçirebilirsiniz. Veya “onsuz yapamam” diye planladığınız fakat sizi üzmekten başka bir şey yapmayan sevgilinizden ayrılabilir, onsuz da iyi olabileceğinize pekala kendinizi inandırabilirsiniz.

Netice de ; yaşamımız inanılmış olduğumuz doğrultuda akıp gitmiyor mu? O zaman kendinize ne kadar çok inanırsanız başarılı olma ihtimalinizi de o denli arttıracağınızdan rahatça kesin olabilirsiniz.

 

Başkalarının Değil Kendi yaşamınıza Odaklanmak!


Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı; Daha mutlu mu olmak istiyorsunuz? O süre derhal şimdi kendi hayatınıza odaklanın. Başkalarının başarılarına değil kendi başarılarınıza bakılırsa hareket etmeye başlayın. Takım dostunuz terfi aldı diye üzülmekten vazgeçin. Komşunuz yeni bir daire satın aldı diye kendi evinize lanetler yağdırmayın. Sizinle aynı yaşta çocuğu olan arkadaşınız ya da dostunuz manken şeklinde bir vücuda haiz diye bedeninizden nefret etmeyin.

Dostunuzun eşi sizinkinden daha yakışıklı yada daha varlıklı diye yoldaşınıza kötü davranmayın. Sizden daha sonra iş hayatına atılmış fakat sizinkinden çok daha iyi bir arabası olan kardeşinize kıskançlıkla bakmayın. Özetle, ne biliyor musunuz? Herkesin birbirinin yaşamından haberdar olduğu şu zamanda ömrünüzü başkalarının yaşamlarını izleyerek geçirmeyin. Çünkü bir başkasının sahip olduklarıyla kendinizinkileri kıyaslamak size sadece ama yalnız yetersiz hissettirecektir.

 

Affetmek!

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı; Affetmenin mutluluğunuz üzerinde ne kadar etkin ve etkili olacağını biliyor musunuz? Bu büyük bilgeliğin size ne kadar iyi hissettireceğinin, affettiğinizde ne kadar hafifleyeceğinizin sahiden bilincinde mısınız? Evet, diyorum ki daha mutlu bir hayata ulaşmak için yapmanız gereken bir öteki şey de affetmeyi öğrenmek! Affetmek derken bir tek başkalarını değil bununla birlikte kendinizi affetmeniz icap ettiğini de söylüyorum. Kısaca şimdiye kadar yapmış olduğunuz hatalardan dolayı, vermiş olduğunuz yanlış kararlardan dolayı kendinizi affetmelisiniz. Affetmenin yaşamınıza katacağı pozitif yönde etkileri düşünerek bunu içtenlikle yapmalı, yolculuğunuza kin, nefret ve intikam gibi olumsuz duygulardan arınmış bir halde devam etmenin keyfini yaşamalısınız.

 

Harekete Geçmek!

 

Mutlu Olmak İçin Ne Yapmalı; Daha mutlu olmak için benimsemeniz ihtiyaç duyulan alışkanlıklardan bir tanesi de bu! Aslına bakarsak şöyle de söyleyebilirim. Başarılı ve mutlu bir yaşam için bir çok kişinin  sahip olduğu erteleme alışkanlığından vazgeçmeli bilmeli ve istediğiniz şeyi yapmak için aksiyona geçerek alışkanlığı kazanmalısınız. Çünkü pek çok insanı mutsuzluğa sürükleyen erteleme alışkanlığı bize en büyük hazinemiz olan zamanımızdan kaybettirmektedir.


Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık