NLP(Meta Programlar (Zaman Seyahati))

NLP(Meta Programlar (Zaman Seyahati))

Bizim zamanla ilişki kurma biçimimiz, iletişim kurma biçimimizi etkiler. bazı insanlar geçmişte yaşar, şeylerin eskiden nasıl olduklarını hatırlar. eski işyerlerinde neler olup bittiğini konuşurlar. bazıları şimdide yaşar ve dikkatlerini şimdiki anda tutarlar. burası ve şimdi üzerine konuşurlar, 'şimdi yapın!' derler. geleceğe yönelik insanlar ise gelecek hakkında düşünür ve plan yaparlar. Akşam yemeklerini bitirirken, ertesi sabah kahvaltıda ne yiyeceklerini bilmek isterler. kendinizin hangi zaman biçiminde yaşadığınızı düşünün. çevrenizdeki insanları düşünün. onlara daha fazla yaklaşmanız için neyi değiştirebilirsiniz? bir ekip çalışmasının başarılı olabilmesi için birbirine saygı gösteren üç tipte insana da ihtiysç vardır.

 1. Zaman Çizgileri İnsanlar zamanı değişik yollarla kodlar. 'Geçmiş', 'Şimdi', 'Gelecek' gibi aynı sözcükleri kullansak bile, zihinlerimizde onları farklı yerlere yerleştiririz. Bir şeyin geçmişten bir hatıra mı yoksa gelecekle ilgili bir plan mı olduğunu nasıl bilebilirsiniz? NLP dilinde 'Zaman Çizgisi' terimi, insanların zaman kavramlarını açıklamak için kullanılır..

 2. Zaman İçinde Bu temsil sisteminde kişilerin kendileri üzerinden geçen bir zaman anlayışı vardır. Geçmişleri arkalarında kalmıştır, gelecekleri önlerindedir ve şimdileri kendi içlerindedir. Onlar kendi zaman çizgilerinin içindedirler. Kendi zaman çizgilerinin içinde yaşayan bu insanlar, 'şimdi' üzerinde yoğunlaşmaya eğilimlidirler. Planlama ve ölü noktaların belirlenmesi işlerinde daha az başarılı olurlar. Onların 'acil' olan işlerle ilgili fikirleri çok esnektir çünkü, şimdi yaptıkları işle gelecekte yapacakları işler arasında güçlü bir bağlantı yoktur. Her zaman gecikmeye eğilimlidirler, çünkü şimdi ile çok fazla meşguldürler ve zaman yolunu kolayca kaybederler.

3. Zaman Yoluyla Eğer bir insan 'zaman yoluyla' zaman çizgisi üzerinde işliyorsa; geçmişi, şimdisi ve geleceği önündedir. Böyleleri, yaşamda karşılaştıkları olayların birbiriyle bağlantılı ve bir dizi oluşluran bölümler olduğunu düşünürler. Zaman nehri doğrusal, sürekli ve kesintisiz olarak akmaktadır. 'Zaman Yönetimi' şemalarının tasarımını yapanlara benzerler. 'Zaman İçinde' kalıbıyla yaşayanlarla mukayese bile edilemezler. 'Zaman Yoluyla' kalıbıyla yaşayanlar tam zamanında olmaları gereken yerlerde olmaya özen gösterirler ve buna büyük değer verirler. 'Geleceği planlama' konusunda çok başarılı olurlar.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

NLP eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya NLP Eğitimi tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP eğitimlerimiz için  0(252) 213 00 98 yada 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Denizli’deki  NLP eğitimlerimiz için  0(258) 213 0 999 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Ankara’daki  NLP eğitimlerimiz için  0850 303 49 00 yada   0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Ankara NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık