Dikkat

İzmir Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu Tedavi Merkezi

İzmir Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tedavi Merkezi

İzmir Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Tedavi Merkezi Bu durum genel olarak özellikle kızlar açısından tembellik diye geçiştirilmektedir. Bu yüzden de erkek çocukların okul danışmanlarına ve psikiyatri servislerine başvurma oranı daha yüksektir. Erkek çocuklar, ailelerini aşırı hareketlilikleriyle bezdirdiği için, aileler çocuk psikiyatrisine daha erken başvuruda bulunmaktadır. Burada unutulmaması gereken şey, dürtüselliğin ya da dikkatsizliğin sadece kız ya da erkeklere özgü olmadığıdır. Her bir belirti her iki cinsiyette de görülebilir. DEHB İLE İLGİLİ SÖYLENCELER VE GERÇEKLER Söylence...Devamını Oku »

Hiperaktivite Ve Dikkat Bozukluğu Nasıl İlaçsız Tedavi Edilir?

Hiperaktivite Ve Dikkat Bozukluğu Nasıl İlaçsız Tedavi Edilir?

Play Attention, sınıfta ya da iş yerinde mutlu ve başarılı olabilmek için gerekli becerileri geliştirir. – Başarısı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olan program edufeedback teknolojisiyle getirilmiştir. – Play Attention, 1996’dan beri Amerika’da 600’den fazla okulda, binlerce evde, öğrenme merkezlerinde, hastanelerde ve psikolojik danışmanlık ofislerinde uzman bir eğitmen tarafından geliştirilmiştir. – Play Attention, erişilebilen bütün dikkat, hafıza eğitim sistemlerinden daha uzun süre ve daha fazla insan tarafından kullanılmıştır. Amerika’nın ünlü haber programları olan Good Morning America, NBC News, Woman’s World, the Boston Globe ve daha bir çok ulusal ve uluslararası medya programında konu edilmiştir. Gelişmiş Odaklanma Konsantrasyon, öğrenme için çok önemlidir. Ekibimiz, sizin yaşadığınız tecrübeleri yaşayan öğretmenler ve ebeveynlerden o...Devamını Oku »

Dikkat Bozukluğu - Add Nedir

Dikkat Bozukluğu - Add Nedir

Bu terim dikkat bozukluğu (ADD), yıllardan beri, farklı disiplinler tarafından değişik şekillerde adlandırılmış ve tanımlanmıştır. 1960'larda, dikkati (dağınıklığı) üzerine sorunu olan bir çocuk, bir hekime gitseydi, muhtemelen "önemsiz bir beyin fonksiyonu" (MBD) teşhisi konulurdu. Okul, "öğrenme engelli" ya da "hiperaktif" de diyebilirdi. Günümüzde ise, en çok kullanılan terim, "dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu" (ADHD) dur. Bununla birlikte, uzmanların tavsiyesi, sadece hiperaktiviteyi değil, her türlü dikkat sorununu kapsayan ADD, yani Devamını Oku »

Dikkat Egzersizleri - Dikkat Toplama Egzersizleri

Dikkat Egzersizleri - Dikkat Toplama Egzersizleri

GÜNLÜK DİKKAT EGZERSİLERİ PROGRAMI 1 - NESNE TANIMLAMA Nesnenin bütün özellikleri en ince ayrıntılarına kadar anlatılır. (şekli, rengi, parlaklığı, duruşu, malzemesi, desenleri, yapısı vs.) Günde; Öğrenci arka arkaya 4 nesne tanımlayacak. ( 4 DK) 2 - NESNE SAYMA Örneğin; 1-Tablo,2-bardak,3-kalem.....(NOT:Her defasın da sayılardaki nesnelerin yeri değişebilir.) Günde 10-15 nesne sayılacak (2 DK) 3 - BU VE ŞU ÇALIŞMASI Yakın ve uzak için; Yakın nesnelere BU, Uzaktaki nesnelere ŞU diyoruz. Örneğ...Devamını Oku »

Dikkat Eksikliği Ve Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler

Dikkat Eksikliği ve Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler

Dikkat Eksikliği ve Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler Dış Faktörler * Duyu organlarına gelen uyarımların seçimi ve neye dikkat edileceği uyarıcının şiddetine bağlıdır. ( yüksek ses, parlak ışık, renk vb.dikkati üzerine çeker.) Öğretim de yeri ve zamanı geldikçe bu uyarıcılardan yararlanılır. * Yeni uyarıcılar alışık olunmayan durumlar dikkatin o noktalar üzerine çekilmesine sebep olur.Öğretmen, öğretme durumlarını yeni ve alışık olmadık durumlar oluşturarak yenileyebilir. Bu değişiklikler sınıf düzenlemeleri, öğretimde takip edilen farklı strateji yöntem ve tekniklere yer verme, hedefine düzeyine uygun değişik öğretmen rollerine bürünme gibi alışık olmadık fark...Devamını Oku »

Yukarı Çık