Sınav Koçluğu

Sınav Koçluğu Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Sınav Koçluğu Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Öğrenciler sınav zamanlarında çok fazla stresli ve endişe dolu olabilirler. Yoğun çalışma ve yoğun dikkat gerektiren soru çözümleri profesyonel bir kişi tarafından desteklenirse başarı kaçınılmaz olacaktır ve artacaktır. Öğrenciler hem sınavlara hazırlanır hem de yoğun bir şekilde çalışırken bir yandan da gelecekte hangi mesleği yapacaklarını seçmeye çalışırlar. Onları neyin mutlu edeceğini bulmayı amaçlarlar. İşte sınav koçları öğrencilerin sınava giden yolda nasıl daha başarılı olacaklarına dair yardımcı olan ve onların hedeflerini belirlemede destek veren kişilerdir. Öğrenci ve ailesi arasında bir denge ve iyi iletişimi sağlar yaşam koçları. Öğrencinin sınava giden yoldaki hedeflerde ve çalışmalarda yanında olurlar. Öğrenciye motivasyon verirler ve onun kendini yalnız başına hissetmesine engel olurlar. Velileri de öğrencinin başarısı için doğru bir şekilde yönlendirirler. Öğrenciye nasıl destek olmaları gerektiğini ve neler yapması gerektiğini anlatırlar. Kişilere sistem...Devamını Oku »

Sınav Koçu

Sınav Koçu

Öğrencilerimizin okulda ve dershanelerde harcadığı yoğun çaba duygusal olarak da desteklenirse başarı kaçınılmazdır. Genç üniversite adaylarının; geleceklerini çizerken, hayatta hangi noktada olmak istediklerini belirlerken nasıl mutlu olabileceklerini iyi tespit etmeleri gerekiyor.Sınav koçu, sınava hazırlık sürecinde öğrenciye her konuda destek veren, öğrencinin hedeflerini belirleyen, öğrenci ile aile arasında denge sağlayan etkin bir öğretmendir. Sınav koçu, bir takım havası içinde öğrencinin yanında olur, öğrencinin kendini yalnız hissetmesine izin vermez. Veli ile yakın iletişim içinde olarak, velinin öğrencinin başarımına maksimum katkıda bulunmasını sağlar. Üniversiteye hazırlık aşamasında olan gençler hayatlarının zor dönemlerinden birinde bulunuyorlar. Kendilerini henüz tam anlamıyla tanıyamamış oldukları bu dönemde geleceklerini şekillendirmeye çalışıyorlar. Hazırlandıkları zor sınavın sonuçlarının tüm hayatlarının belirleyicisi olduğ...Devamını Oku »

Sınav Koçluğu Nedir?

Sınav Koçluğu Nedir?

Öğrenci genellikle henüz kişiliği oluşma aşamalarında bulunan, yaşı itibarı ile duygusal ancak duygularını kontrol edemeyen, kendi kendine düşünmeye başlamamış, aldığı etkilere ancak tepki verebilen bir insandır. Eleştiriye değil hemen her zaman için motivasyona ve olumlu desteğe gereksinim duyan bir insandır. Koçun görevi öğrencilerimizin kör noktalarını ortaya çıkarmaktır. Bu kör noktalar belki de öğrencimizin geleceğini aydınlatacaktır. Koçun görevi öğrencinin sorununu öğrenci ile birlikte çözmektir. Çözüm öğrencinin içindedir. Koç bunu bulmalıdır. Bunu bulmada en iyi yardımcımız öğrencimizdir.Koçun en önemli görevi belki de Doğru Soruları Sormaktır. Aslında hayattaki başarının anahtarı hayatla ilgili sorularda gizlidir. Eğer doğru soruları sorabilirsek başarı kaçınılmazdır. Koç öğrencisi ile doğru iletişim kurmalıdır. Güven sağlanmadan hiçbir çalışma sizi doğru sonuca götürmez. Koçuna güvenmeyen öğrencinin onunla doğru paylaşım içinde olması b...Devamını Oku »

Yukarı Çık