Eğitim

Çocukların Özgüveni Nasıl Geliştirilir?

Çocukların Özgüveni Nasıl Geliştirilir?

Çocuklarının özgüvenini geliştirmek için anne ve babalara büyük görevler düşmektedir. Ebeveynler bu görevlerini istekle yerine getirdikleri durumlarda ise, çocuklarına özgüven aşılamış olurlar. böylece çocuk büyüdükte kendine olan güveni de artacak ve bir şeyleri kendi başına yapabilme gücünü kavrayacaktır. Çocukların özgüveninin gelişmesine en önemli etken, çocuğun kendini değerli görmesidir. Çocuk kendini iyi hissetmez, kendisiyle barışık olmaz ve bir hiç olduğunu düşünürse, özgüveni asla yüksek olmayacaktır. Bu nedenle çocuklara sevgi ve saygı öğretilmeli, kendiyle barışık olma bilinci verilmelidir. Çocuklar zaman zaman yaşlarından büyük işlere kalkışabilirler. Böyle bir durumda çoğu kez başarısızlık elde ettikleri için, kendilerine olan güveni de azalır. Bu sebeple çocuk, beklentilerinin yaşına ve seviyesine uygun olması konusunda bilgilendirilmelidir. Çocuğunuz tek başına bir şey yapmak istediği zaman, eğer yapabileceği şey yaşına ve seviyesine uyg...Devamını Oku »

Çocuğa Ödev Yapma Alışkanlığı Kazandırma

Çocuğa Ödev Yapma Alışkanlığı Kazandırma

Unutmayın ki siz de bir zamanlar çocuktunuz... Arkadaşlarınızın oyun oynadığı saatlerde oturup ders çalışmak sizin için de can sıkıcıydı, değil mi? Ama siz, Bebeğim ve Biz dergisinin önerileriyle çocuğunuza daha kolay ödev alışkanlığı kazandırabilirsiniz. Okul hayatımızın kabusu olmuştur 'ev ödevi'. Hiçbir çocuk yoktur ki ev ödevine karşı istekli olsun. Fakat doğru yaklaşımlarla bu durumun, çocuğunuz ve sizin için bir kabusa dönmesini engelleyebilirsiniz.. çocuğa nasıl ödev yapma alışkanlığı kazandırılabileceğinizle ilgili önerilerde bulundu. Öncelikle her çocuğun bireysel farkları olduğunu ve öğrenme tarzının değişkenlik gösterdiğini unutmamak gerekir. Çocuğun gelişimi, öğrenme becerileri, dikkatini yoğunlaştırma ve sürdürme becerisi; yaşına uygun mu, ders çalışma motivasyonu nasıl, çocuğun çalışma disiplinini etkileyen nedenler nelerdir incelemek gerekir. Eğer çocuğun zekasında, öğrenmesinde ve dikkat becerilerin...Devamını Oku »

Çocuklara Ders Çalışmak Nasıl Sevdirilir

Çocuklara Ders Çalışmak Nasıl Sevdirilir

1- ) Çocuğumuzu gözlemlemek ve tanımak : Anne-baba olarak çocuğumuzu en iyi gözlemleme olanağı olan bireyler bizleriz. Çocuğumuzu çok iyi tanımalı ve öğrenme yollarını , ilgi duydukları alanları, keyifli ve verimli oldukları saatlerini belirlememiz gerekiyor. Her çocuğun farklı bir öğrenme stili vardır. Bazı çocuklar görsel yoldan daha iyi öğrenirken bazıları dinleyerek, bazıları ise uygulamalar yaparak daha iyi öğrenirler. Örneğin, görsel dikkati kuvvetli olan ve görsel yönden öğrenme eğilimi daha iyi olan bir çocukla renkli kalemler , görsel semboller ve şekiller kullanarak çalışırsanız, daha kısa sürede ve kalıcı öğrenecektir. 2- ) Olumlu Model Olmak : Çocuklar her şeyi bizlerden öğrenir. Planlı olmayı da, sorumluluk sahibi olmayı da….. Eğitim doğruları söylemek değil, doğruları yapmaktır. Onlar bizi gözlemler ve davranışlarımızı taklit ederler. Öğrenme ömür b...Devamını Oku »

Çocuklara Okulu Sevdirmenin Yolları

Çocuklara okulu sevdirmenin yolları

Türkiye eğitimde 4+4+4 sistemine pratik olarak bugün geçiyor. Dolayısıyla bugün ziller 66 aylık çocuklar için de çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın miniklerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu 'uyum programı', bu yılda 10-14 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Basit tanışma oyunlarının oynanacağı eğitim kapsamında çocuklar, sınıfta serbest oyun oynayacak, masal dinleyecek, resim yapacak. Ancak sisteme ilişkin, özellikle 66 aylık çocukların okula uyumuyla ilgili endişe çok, tartışmalar sürüyor. Lakin yetişkinlerin kimi kendi kampının refleksi olarak kimi samimi sahici kaygılarla da olsa pratik üzerinden yürüttüğü siyasi tartışmalarla, bir insanın hayatının en unutulmaz günlerinden biri olan okula başlama gününü çocuklara zindan etmeye hakkı var mı? Bu gerilimli havanın, ev içi tartışmaların çocukları olumsuz etkileyeceği, okulla negatif bir ilişki kurmalarına yol açabileceği aşikar...Devamını Oku »

Eğitimhane Ödevmatik 2012

EĞİTİMHANE ÖDEVMATİK 2012

Özellikle birleştirilmiş sınıflarda görev yapan öğretmenler için hazırlanan, öğrencilerinize istediğiniz özelliklerde ve sınırsız sayıda matematik alıştırması hazırlayabileceğiniz bir program olan Ödevmatik programının son sürümünü buradan indirebilirsiniz. Bu program ile istediğiniz özelliklere sahip alıştırmalar hazırlayıp çıktı alarak öğrencilerinize dağıtınız. Daha sonra öğrencilerin yaptıkları alıştırmaların doğruluğunu kontrol ediniz. Bu şekilde siz matematik derslerinde zaman kazanırken öğrencileriniz çok sayıda alıştırma yaparak pratik kazanmış olacak. Ödevmatik indirmek için tıklayınız ...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık