İletişim

Profesyonel Gibi İletişim Kurmak

Profesyonel Gibi İletişim Kurmak

Bir Profesyonel Gibi İletişim Kurmak için Geleceği Gözde Canlandırma Yönteminden Faydalanma...Ya iki yüz kişilik bir sunum ya gidip patronunuzla konuşmak ya da oturup eşinize kendinizi affettirmek için hazırla- myor olun zihninizin size bu süreçte vereceği akıldan faydalanacaksınız. 1. Yaşayacağınız bütün olaylar ve yapacağınız her şeyin olacağı gelecekte bir zaman aralığı hayal edin. Bu zaman aralığının yaşamak üzere olduğunuz deneyime karşılık bir nokta bulundurmasını sağlayın. 2. Şimdi kendinizi zihnen o olaydan sonraki zamana götürün. Olayın çoktan gerçekleştiğini hayal edin. Kendinizi olayla ilgi detayları hatırladığınız bir ruh haline sokun. 3. Artık her şeyi zarif ve doğal bir şekilde söylediğinize ve size cevap veren dinleyici kitlesine sahip olduğunuza göre nasıl HİSSETTİĞİNİZİN farkına varın. 4. Artık mükemmel bir iş başarıp aynen istediğiniz gibi iletişim kurduğun...Devamını Oku »

Babanın Davranışları Çocuğu Etkiliyor!

Babanın Davranışları Çocuğu Etkiliyor!

Çocuk gelişiminde her ne kadar anne ön planda gibi görünse de, ailede ”baba” kavramının önemi tartışılmaz bir gerçek… Bir çocuğun yetişkinlik dönemindeki davranışlarını etkileyen baba-çocuk ilişkisinin altın kuralları Bir çocuğun hayatında anne ve babanın rolleri farklıdır ve hiçbiri diğerinin rolünü üstlenemez. Günümüzde korkulan ve akşam eve geldiğinde çocuğu azarlayacağı düşünülen ”baba” modelinin yavaş yavaş yok oluyor. BABALAR ARTIK DAHA ANLAYIŞLI Geleneksel ailelerde baba dendiğinde akla çalışıp para kazanan ve evin ihtiyaçlarını karşılayan, otoriter, akşam işten eve geldiğinde rahatsız edilmemesi gereken bir model gelebilir. Ancak günümüzde, özellikle annenin de çalıştığı ailelerde artık ”baba” rolü ciddi bir değişime uğradı. E...Devamını Oku »

Etkili İletişim Ppt Pdf

ETKİLİ İLETİŞİM PPT PDF

‘İletişim’ diğer insanlarla – tesadüfi konuşma, ikna, öğretme, görüşme - her türlü etkileşimi tanımlamada kullanılabilecek bir sözcüktür ve minimum iki insanı gerektiren dinamik bir süreçtir. İletişim sırasında neler olur? Bir insan dikkatini bir başkasına verdiği zaman karşısındakinin söylediği ve yaptığı şeyi sistemine alır. İnsan kendi içsel düşünce ve duygularıyla temas kurar ve kendi bireysel tarzıyla tepki verir. Karşıdaki insan da dikkatini ona verir ve böylece iletişim devresi oluşur. İletişim söylediğimiz sözcüklerden çok daha fazlasını içerir. Hiçbir şey söylememek bile bir iletişim yöntemidir. Bir grup insanla iletişim sırasında asıl etkinin %55 oranında vücut dili – duruş, el hareketleri, göz teması, vs., %38 oranında ses tonu ve sadece %7 oranında söylenen sözcüklerden geldiğini kanıtlayan araştırmalar yapılmıştır. Bu yüzdeler elbette ba...Devamını Oku »

Liderlik Stratejileri

Liderlik Stratejileri

Dünyada da pek çok örneği mevcut. Apple, WalMart, PG, Starbucks, Ikea gibi Şirketler daha isin basında rakiplerine benzersiz iş modelleri sayesinde fark atmış durumda. Rakipleriyle aralarına yüksek bariyerler koyuyorlar. Bu sayede rakiplerin kendi alanlarına adım atmasına bile izin vermiyorlar. Türkiye'de de rekabette fark yaratan Mey İçki, Turkcell, Uno, Garanti Bankası gibi şirketler mevcut. Uzmanlar, bu sirketlerin kurduğu yüksek bariyerlere vurgu yapıyor. Bu sayede ulaşılmaz olduklarını belirtiyorlar. Bu bariyerlerin onları sürekli lider kılması ise dikkat çekici. Rekabeti önlemenin en kolay yolu, daha pazara girişte rakibi yıldırmak... Bunun için de şirketler, kendi alanlarında yüksek rekabet bariyerleri oluşturuyor. Dünyada marka stratejisi konusunda uzman isimlerden pazarlama danışmanı David Aaker da bu yöntemin işe yaradığı görüşünde. Satışları ve kârlılığı artırmanın tek yolunun, rakiplerin ilgilenmediği yeni alanlarda inovatif ürün ve hizmetler yaratmak olduğunu söylüyor...Devamını Oku »

Sözsüz Iletişim Nedir

Sözsüz Iletişim Nedir

Sözsüz iletişim, konuşulan dilin dışında, jestler, mimikler ya da diğer dilsel olmayan işaretler aracılığıyla ifade edilen iletim biçimlerini kapsar. Günlük iletişimin önemli bir kısmı sözsüz iletişime dayanır. Sözsüz iletişimde bilginin iletimi kültüre bağlı değişiklikler gösterdiği gibi, cinsiyete bağlı olarak da değişebilir. Sözsüz iletişim, konuşulan dilin dışında, jestler, mimikler ya da diğer dilsel olmayan işaretler aracılığıyla ifade edilen iletim biçimlerini kapsar. Günlük iletişimin önemli bir kısmı sözsüz iletişime dayanır. Sözsüz iletişimde bilginin iletimi kültüre bağlı değişiklikler gösterdiği gibi, cinsiyete bağlı olarak da değişebilir. Temel olarak sözsüz iletişim iki kanala dayanır: Görülebilir kanal (jestler, mimikler, yüz ifadeleri, beden duruşu vb.) ve yarıdilsel (paralinguistic) kanal (ses tonu, şiddeti, hızı vb.) Sözlü iletişimin dayandığı sözsel kanalla birlikte bu üç kanala iletişim kanalları adı verilir. Temel o...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık