Aile Koçluğu

Aile Koçluğu Nedir

Aile Koçluğu Nedir

Aile Koçluğu Nedir? Aile danışmanlığı kişisel yaklaşımlardan farklı olarak, yaşanan problemleri aile sistemi içerisinde ele alır ve direkt olarak aile üyeleri ile çalışır. Aile danışmanı genel olarak, problemlere tüm aile üyelerinin bir şekilde dahil olduğunu ve sorunun devamında ya da çözümünde aile üyelerinin önemli rolleri bulunduğunu kabul eder. Bu danışmanlık yöntemi kimi zaman tüm aile, kimi zaman aile üyelerinin bir kısmı ile, kimi zaman da sadece bir kişiyle aile sistemi üzerine yapılır. Bu şekilde bir danışmanlık çoğu kez bireylerin birbirlerini ve aile ilişkilerini iyi derecede anlamalarını sağlar. Aynı zamanda aile bireylerinin kendi aralarındaki etkileşiminden yola çıkarak problemle olan ilişkileri incelenir. Bu noktada amaç, ailede herhangi bir kişiyi suçlamak ya da problemli görmek yerine, aile sistemi içerisinde problemin devam etmesine sebep olan döngüleri belirlemek ve bunları değiştirmektir. Aile koçluğunda yapılacak çalışmalar, ailenin her bireyi için ayrı...Devamını Oku »

Aile Koçluğu Eğitimi İzmir

Aile Koçluğu Eğitimi İzmir

Aile Koçluğu Eğitimi : Aile kurmaya hazır olmak, aldığımız en önemli kararlardan biridir. Aile içindeki tüm ilişkilerin sağlıklı kurulması ve geliştirilmesi, toplam kalite anlayışında en büyük paya sahiptir. Birbirimizi sevmek kadar, birbirimizin dilinden anlamak , birey olarak kimliklerimize sahip çıkıp, kimliklerimizi geliştirmek; aile içi iletişimin önemli kesişenlerindendir. Aile koçluğu hizmetimiz, aile olmanın bilinci ile tüm bireylerine kaliteli iletişimi sağlamanın ve kaliteli yaşam sürdürmenin ipuçlarını vererek, yönlendirir. Çalışmalar gerektiğinde bireysel, gerektiğinde grup halinde yapılabilmektedir. Birebir çalışmalarda sorunların tespiti, aile bireylerinin birbirleri ile ilgili olumsuz düşüncelerinin tespiti yani esas problemlerin birey odaklı olarak belirlenmesi amaçlanır. Grup çalışmalarında ise aile bireylerinin karşılaştıkları sorunlara yaklaşımlarının değiştirilmesi, yanlış anlama gibi noktalarda ne gibi çözüm yollarına gidileceği noktalarında p...Devamını Oku »

Aile Koçluğu İzmir

Aile Koçluğu İzmir

Aile kurmaya hazır olmak, aldığımız en önemli kararlardan biridir. Aile içindeki tüm ilişkilerin sağlıklı kurulması ve geliştirilmesi, toplam kalite anlayışında en büyük paya sahiptir. Birbirimizi sevmek kadar, birbirimizin dilinden anlamak , birey olarak kimliklerimize sahip çıkıp, kimliklerimizi geliştirmek; aile içi iletişimin önemli kesişenlerindendir. Aile koçluğu hizmetimiz, aile olmanın bilinci ile tüm bireylerine kaliteli iletişimi sağlamanın ve kaliteli yaşam sürdürmenin ipuçlarını vererek, yönlendirir. Aile koçluğunda yapılacak çalışmalar, ailenin her bireyi için ayrı ayrı düzenlenir. En başta belirlenen hedeflere ulaşmak, tıkanma noktalarını çözmek amacıyla; çalışmalar grup ve bireysel olarak takip edilir. Aile koçluğunun hedefi, ailelerin tıkandığı sorunları doğru teşhis ederek, çözüme kavuşturmak ve kalıcılığın sağlanması amacıyla kişisel gelişimlerinde destek olmaktır. Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden ran...Devamını Oku »

Öğrenci Ve Aile Koçluğu

Öğrenci ve Aile Koçluğu

Koçluk, kişinin yaşama dair farkındalığını, mutlu ve başarılı yaşama becerisini arttırmaya, içsel kaynaklarına ulaşmaya, kaynakları istenildiği biçim ve süreklilikte kullanmasına destek sağlayan özel bir süreç programıdır. Koçluk, koç ve danışanı arasında oluşturulan profesyonel bir danışmanlık sürecidir. Öğrenci Koçluğu ne sağlar? Öğrencinin, okul yaşamını ve hayatının diğer alanlarını düzenlemesinde çözüm üreten yaklaşımlarda bulunur. Öğrencinin, içsel dünyasında farkındalığını arttırır. Ders ve okul başarısının yanı sıra, hayat başarısı konusunda yardımcı olur, yön gösterir. Yeni bakış açıları geliştirerek kendini daha iyiye daha ileriye taşımasına yardımcı olur. Aile Koçluğu ne sağlar? Öğrenci, beklentilerini ve ulaşmak istediği sonucu gerçekleştirmesinde sorumluluk geliştirmelidir. Ancak, aile etkileşimi, bu s...Devamını Oku »

Aile Koçluğu

Aile Koçluğu

Mutlu aile, mutlu çocuklar ve mutlu bir gelecek. Aile içi ilişkilerin, anne, baba, çocuk üçlüsünde, dengeli ve sağlıklı ilişkiler kurulmasını sağlamak için bir koç desteği alınabilir. Koç desteği alınarak mutlu, geliştiren, değer üreten sağlıklı aile içi iletişim ve ilişkilerin, aile bireylerinin iletişim becerilerinin, çevreleri ile ilişkilerinin olumlu yönde geliştirilmesi hedeflenir. Anne baba olmanın bir okulu yok. En iyi anne veya en iyi baba olmanın veya en iyi çocuk yetiştirmenin kullanım kılavuzu yok. Anne baba olmak zor bir zanaattır. Anne baba olan bireyler çocukların gelişimi ve geleceklerinde önemli bir pay sahibidirler .Yanlış verilen tepkiler ve kararlar sonucunda en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın geleceklerinde etkin negatif kararlar alabiliriz. Bu yüzden mutlu ve gelişmeye açık bir aile olmak için yaşam koçundan destek alabiliriz. Anne baba olmanın tüm sorumluluğu ile aileye katıldığı andan sonra ömür boyu süren çocuklarımızın sorumluluğu ile mutlu...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık