Etkili İletişim

İzmir Etkili İletişim Eğitimi

İzmir Etkili İletişim Eğitimi

Bir toplulukta ya da genel anlamda bir toplumda iyi bir iletişimin önemi yadsınamaz. Bu iletişimi etkin bir şekilde uygulamak hem bireysel hem de toplumsal olarak fayda sağlar. Bu etkili iletişimden bahsetmişken bu iletişimi bozan başlıca faktörlerden başlamak en iyi olacaktır. Kişiler genellikle kendi fikirlerini kesin ve mutlak doğru olarak kabul ederler ve başkalarının fikirlerine çok önem vermezler. Bu bir iletişimin aslında başlamadan bitmesine bile neden olmaktadır. Çünkü böyle bir durumdayken kişilerin arasında düzgün bir iletişimden bahsetmek çok söz konusu da değildir. Aynı zamanda karşıdaki kişileri sürekli olarak eleştiriye maruz bırakmak sürekli olarak aşağılamak ve küçümsemek de iyi bir iletişimi bitiren nedenler arasında gösterilir. Sadece kendi söylediklerimizin dışında bir de karşıdakini dinlememekten ileri gelen hatalar da vardır. Kişilere kendilerini değersiz hissettirmeye neden olunur bu şekilde. Tüm bunlar düzgün iletişimi bozan hatalardandır. Etkili ile...Devamını Oku »

Sandviç Yöntemi

Sandviç Yöntemi

İletişimde bu yöntemi kullanmak, çok güzel geri bildirimler almayı sağlıyor… Özellikle bir kişi eleştireceğiniz durumda, karşınızdakini incitmeden eleştirebilmeyi ve onu bu konuda inandırmayı sağlıyor… Karşımızdaki insanın kişiliği ile davranışını ayrı tutmak ve istediğiniz mesajı bir “sandviç” içerisinde sunmak, iletişimde bir “etkililik” sağlıyor… Bu yöntemi kullandığınız zaman, yanlış anlaşılmalar, söylenmek istenenin, söylenen şeyden farklı bir şekilde algılanması gibi durumlar en az seviyeye inecek ve hatta yanlış anlaşılmalar hiç olmayabilecektir. Bu yöntem ile arzu ettiğiniz bir iletişim yapısı kurabileceksiniz. Bunun için, öncelikle, sizi rahatsız eden şeyi ya da eleştirinizi sunmadan önce karşınızdaki kişinin bir olumlu yönüyle söze başlamak iyi olacaktır. Bu, sandviç ekmeğinin üstteki kısmıdır. Olumlu girişten sonra “ve” bağlacını ekleyerek, sizi rahatsız eden durumu ya da eleştirinizi, sandviçin içi olarak hazırlayacaksınız. ”Ve” bağlacı burada bir sihirli elemand...Devamını Oku »

Ağzınızı Açmadan Etkileme Tüyoları

Ağzınızı Açmadan Etkileme Tüyoları

Keşfetkendini, olarak kadın-erkek ilişkilerine de kancayı atıyor ve Sevda Türküsev'in kaleminden başka hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar veriyoruz size. Özellikle kadınlar bu tüyolardan sonra erkekleri daha iyi tanıyacaklar ve erkeklerde öğrenecek çok şeyler bulacaklar… O kadar çok yazıldı ki şu erkeklerin çapkınlığı; artık onlarında umurunda değil kim ne demiş kim ne diyecekmiş. Erkekler tarih boyunca üzerlerinde kalmış bu lakabın hakkını vermek için kendilerince son yıllarda büyük atılımlar yapmaya başladılar. Özellikle çapkınlığı “misyon” olarak taşımak isteyenler, sadece cinsel tatmin değil, her türlü keyfi yaşamak için bu atılımı yapıyorlar. Bir heves yani ufak ve kısa süreli ilişkiler onlara göre değil... Tabi ki yılların vermiş olduğu tecrübeleri biraraya toplayarak, teknolojinin ve modern çağın getirdiği nimetlerden de yararlanarak bir arz oluşturdular. Belki şaşıracaksınız ama her yaş grubunun ...Devamını Oku »

Empati İle Yaşam

Empati İle Yaşam

Doğumumuzla başlayan gelişim ve öğrenim sürecimiz yaşamımızın son anına kadar devam eder. Önce anne-babamız ve aile çevremizle olan gelişim yolculuğumuzda zaman ilerledikçe etkilendiğimiz kişiler de değişmektedir. Kendi kişisel özelliklerimize, duygularımıza, bakış açımıza, yaşantımıza, görüş ve düşüncelerimize uygun birilerini bulmak güç iştir ama özlem duyarak aradığımız da tam böyle bir şeydir. Gün gelir kendimizi o kadar çaresiz hissederiz ki sanki dünya üzerimize gelmektedir. Hiçbir şey istediğimiz gibi değildir. Hoşnutsuzluk alabildiğinedir ve anlamsızdır tüm yaşanılanlar. Dertlerimizi kimseye anlatamamanın verdiği eziklikle, anlaşılamama korkusu sarar her bir zerremizi. Yorgun yüreğimize bir yol arkadaşı bulmak isteriz. Cana can katan bir dost ararız; lakin bulamayacağımızı düşünerek aramaya cesaret edemeyiz. Bu gidişe “dur!” diyebilecek mecalimiz de kalmamıştır. Son bir ümitle kaldırırız başımızı ve dalgın bakışlarımızla, yorgun yüreğimizle, çaresiz duygularımızla “g...Devamını Oku »

Etkili İletişim Yolları

 Etkili İletişim Yolları

İletişim, bir başkasıyla yaptığımız temel bağlantı biçimidir. Düşüncelerinizin, fikirlerinizin, duygularınızın vermek istediğiniz mesajın karşı tarafa iletilme sürecidir. İletişim, insan yaşamının her alanında ve ilişkilerinde başarılarının ve başarısızlıklarının temel nedenlerinden biridir. İletişim, istediklerinizi almanıza, hedeflerinize ulaşmanıza, çevresini etkilemenize ve sosyal güç elde etmenize yardım edebilir. Ne dediğinizin karşı taraftaki tarafından anlaşılabilmesi ve vermek istediğiniz mesajın doğru olarak karşı tarafa iletildiğinden emin olmanın tek yolu her iki tarafın da aynı algılama şekline sahip olması veya kendinin ve karşınızdakinin algılama ve düşünme sistemlerini anlamaktır. İyi iletişim kurabilmenin yolu diyalog sırasında üstlenilen ‘Anlatan ve Anlayan’ rollerinden geçiyor. Bir konuşma sırasında normal şartlarda ‘Anlatan’ ve ‘Anlayan’ rolleri değişebilir, değişmelidir de, fakat her iki katılımcı da aynı anda ‘Anlatan’ rolünü üst...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
Yukarı Çık