Hipnoz

Bilinçsiz Zihnin Temel Özellikleri

Bilinçsiz Zihnin Temel Özellikleri

1. Anıları depolar • Geçici olan • Geçici olmayan 2. Duygular alanı. 3. Kişiyi koruma amacıyla, çözülmemiş olumsuz duygularla bağlantılı anıları bastır. 4. Duyguları haklı göstermek ve serbest bırakmak için bastırılmış anıları sunar. 5. Vücudu korur ve işlemesini sağlar. Vücudun şimdiki halinin ve mükemmel sağlığın planına sahiptir – yüksek benliğin işleyişi. 6. Emirlere uymayı sever, net talimatlara ihtiyacı vardır. 7. İç güdüleri ve genel alışkanlıkları sürdürür, bütün algılamaları kontrol eder. Bilinçli zihinle alış veriş. 8. Sürekli daha fazlasını aramak üzere programlanmıştır. 9. Semboliktir. Semboller kullanır ve bunlara tepki verir. 10. Her şeyi kişisel ...Devamını Oku »

Telkin Nedir Ve Nasıl Yapılmalıdır ?

Telkin Nedir ve Nasıl yapılmalıdır ?

Herkes Hipnotize Olur mu? Herkes bir şekilde etkilenmektedir, ancak derin trans diyebileceğimiz düzeye herkes giremez. Bunun yanı sıra; • 5-6 yaşlarından küçük, 65-70 yaşlarından büyük kişilerin hipnoz olması daha zordur. • Psikoz (sinir hastaları) vakaları hipnotize olamaz. • Bunak, aptal, zihni yeterince gelişmemiş olan insanlar hipnoz olamaz. • Sağırların, kendileriyle iletişim kurma ve onlara telkin verme güçlüğünden dolayı hipnozları çok değişik ve zor yöntemlerin dışında imkansızdır. • Aşırı konsantrasyon zorluğu yaşayan kişiler hipnoz olamazlar. • İstekli olmayan ve aşırı direnç gösterenler hipnoz olmazlar. • Gençler, çocuklar ve kadınlar erkeklere kıyasla daha kolay hipnoz olur. • Hipnozla ilgili yanlış önyargıları olan, dolayısıyla bazı korkularım (uyanamama, istemediği şeyleri söyleme, soyulma, tacize uğrama vb.) yenemeyen kişiler, hipnoza giremez. Devamını Oku »

Telkin Nedir Ve Nasıl Yapılmalıdır ?

Telkin Nedir ve Nasıl yapılmalıdır ?

Telkin Tanımı: Bir düşüncenin, özellikle de bir iddia veya tavsiyenin dolaylı veya korumalı bir biçimde verilmesidir. Resmi kanıt olmayışı sebebiyle tartışma veya mantıklı kanıttan farklıdır. Telkin genellikle, yalnızca bir düşüncedir. Bu düşünce makul görünür ve gerçeklik havası verilerek sunulur. Burada Emile COUE' nin telkinle ilgili görüşlerini hatırlamakta fayda var. Ona göre tüm telkinler son tahlilde kendi kendine telkindir. Kendi kendine telkin imajinasyonun ya da aklın bilindik etkinliğinden başka bir şey değildir. Bununla birlikte belirli kurallara göre işleyen bu etkinlik, düşünüldüğünden daha güçlüdür. Ayrıca telkinde telkini gerçekleştiren kişi değil, yalnızca telkinin uygulandığı kişinin imajinasyonu etkili olduğu için, telkin ve hipnozda gözlemlenen çatışma, iki irade arasında değil deneğin imajinasyonuyla iradesi arasında yaşanır, îmajinasyon iradenin üstesinden gelir. Hatta irade, yalnızca telkin karşısında etkisiz olmakla kalmaz; aynı zamanda onun daha da g...Devamını Oku »

Yukarı Çık