CV

Cv Online

CV Online

ÖZGEÇMİŞİN NİTELİGİ ve AMAÇLARI Özgeçmiş hazırlama, iş arama sürecinin en önemli aşamalarından biridir. İş görüşmesine çağrılmak, büyük ölçüde etkili bir özgeçmiş yazmaya bağlıdır. Ancak ne yazık ki özgeçmiş yazmanın standart, tüm bireyler ve firmalar için geçerli ve değişmez bir formatı yoktur. Bölüm sonunda yer alan özgeçmiş örneği size sadece bir fikir vermek amacı ile konulmuştur. Çünkü her bireyin sahip olduğu özellikler farklıdır. Ayrıca başvurulacak her pozisyon ve firma için de farklı nitelikte özgeçmiş hazırlamak gerekecektir. Yüzlerce özgeçmiş örneği verilse bile bunlar size ve pozisyona özgü durumları tam olarak karşılamayabilir. Bu nedenle çok sayıda özgeçmiş örneği vermek yerine, özgeçmiş hazırlamanın temel felsefesi ve dikkat edilmesi gereken ana noktaları belirtmeyi daha uygun buluyorum. Vereceğim bilgilerden yararlanarak "kendinize özgü" özgeçmişlerinizi hazırlayabilirsiniz. Bununla birlikte değişik özgeçmiş örneklerini, kaynakçada belirtilen kitaplarda ve birçok ...Devamını Oku »

Özgeçmiş (Cv) Hazırlama

Özgeçmiş (CV) Hazırlama

Özgeçmiş (CV) Hazırlama Özgeçmiş (CV) Hazırlamak ve iş bulma sürecinde ilk ve en önemli basamaklardan biridir. İnsan Kaynakları uzmanı Amy Wilson'a gore başarılı bir Özgeçmiş (CV) Hazırlamanın altın kuralı iki kelimeden ibaret: söyleme, göster. - Anlam ifade etmeyen tanımları özgeçmişinizden çıkartın. Bir oldukça özgeçmişteDevamını Oku »

Kariyerinize Yatırım Yapın

Kariyerinize Yatırım Yapın

Kariyerinize Yatırım Yapın İdeallerinize ulaşabilmenin kariyerinize yatırım yapmaktan geçtiğini biliyor musunuz? İşte kariyerinize yatırım yapmanın yolları… Kariyerinize yön vermek için herhangi bir çaba göstermemek, denize küreksiz bir kayıkla açılmak gibidir. Bir süre için her şey yolunda gitse de az sonra rüzgarın ve dalgaların sizi nereye sürükleyeceğini bilemezsiniz. Her yıl üniversiteler binlerce mezun veriyor ve yeni mezunlar dahil her türlü beceri ve bilgi donanımına sahip birçok insan iş arıyor. Bu da, bir pozisyon için yüzlerce aday anlamına geliyor. Kalabalığın arasından sıyrılmak, kendinizi öne çıkarmak, farklı olduğunuzu kanıtlamak için hedeflerinizi önceden belirlemiş ve iyi tasarlanmış planlarla yola çıkmış olmak gerekir. Aksi takdirde beklenmedik felaketlerle karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Kariyerinize yaptığınız yatırımın finansal...Devamını Oku »

Özgeçmişinizi Sınayın

Özgeçmişinizi Sınayın

Özgeçmişinizi Sınayın Bir işe başvurdunuz ve özgeçmişiniz işverenin önüne geldi. O işe alınabilmenizin tek yolu olan mülakata çağrılabilmeniz için süreniz başladı. İşvereni etkilemek için 10-15 saniyeniz var. Bu süre içinde onlarca belki de yüzlerce başvuru içinden başarıyla sıyrılıp görüşmeye çağrılmak istiyorsunuz. Peki özgeçmişiniz bu 10-15 saniyeyi başarıyla geçebilecek mi? Word formatındaki özgeçmişiniz için şu soruları sorun: İlk izlenim • Özgeçmişiniz orijinal mi görünüyor yoksa bir yerden alıntı gibi mi? • Yeterli boşluklar kullanılarak bölümleri açıkça belirlenmiş, biçim olarak oku...Devamını Oku »

Kısa Özgeçmiş Nasıl Yazılır?

Kısa Özgeçmiş Nasıl Yazılır?

Kısa Özgeçmiş Nasıl Yazılır? Yalnızca işe alma görüşmelerinde uygulanan bazı özel kurallar vardır. Bunun sebebi, görüşmeyi icra eden bireyin, talibin -iş görgüsü de dahil olmak üzere- işe uygunluğunu her yönüyle değerlendiriyor olması ve çoğu kere, iş başvurusunda bulunanın, yaptığı hataları düzeltmek için ikinci bir şansının olmamasıdır. Başvurduğunuz iş için katılmış olduğunuz görüşmede başarılı olmanın sırrı, yalnız iş görgü kurallarına uymayı becerememekten dolayı reddedilme tehlikesini ortadan kaldırmaktır. Organik olarak, yalnızca bu görgü kurallarını bilmeniz, işe alınmanızın güvencesi olmayacaktır! Ama, yalnızca bilgi ve becerilerinizin değerlendirilmesini elde edecektir. İşe alma görüşmesine katılmadan önce, büyük olasılıkla özgeçmişinizi göndermeniz gerekece...Devamını Oku »

Yukarı Çık