İyi Okuma Ve Kötü Okuma Arasındaki Farklar

İyi Okuma Ve Kötü Okuma Arasındaki Farklar

Yavaş okumamıza neden olan etkenler;
 
1.    Göz kaslarımız gelişmemiş veya bir yere takılıp kalmıştır. Gözlerimiz her satır üzerinde 8-10 defa dur-kalk yapmaktadır.

2.    Satırdaki kelimeleri tek tek okumak suretiyle ilerliyoruz. Kelimeleri bir bütün olarak değil de,  hece-hece, belki de harf-harf bölerek okuyoruz.

3.    Mesela: karşınızda içi misket dolu iki adet kutu olsun; 2 farklı yarışmacıdan, misketleri tek tek alan mı, yoksa ikişer üçer adet birden alan mı kutusunu daha hızlı bir şekilde boşaltır ve yarışmayı kazanır?

4.    Heceleri, kelimeleri, cümleleri okuduktan sonra; "belki iyi okumadım, belki atladım, belki iyi kavramadım" gibi anlamsız bir takım kaygılara kapılıp birkaç kez daha okuyoruz.

5.    Okuduğunuz metinleri yüksek sesle karşınızdaki birisine okuyormuş gibi dudaklarımızı kıpırdatarak, ya da dilimizi, ses tellerimizi oynatarak okuma yapıyoruz. Oysa sesimizin hızı, gözümüzden daha yavaştır.

6.    Önemsiz detaylara ve 3.-4. derece önem arz eden düşüncelere takılıyor, bu nedenle de esas kavramı açık-seçik, olması gerektiği gibi anlayamıyoruz.

7.    "Sindire sindire okumak yüksek oranda anlamanın ve hatırlamanın anahtarıdır yani daha iyidir" fikrine katılıp okuma hızımızı gereğinden çok daha fazla frenliyoruz. Fakat yapılan bütün deneyler göstermiştir ki, hızlı okuma hem anlamayı, hem de hatırlamayı ciddi oranda artırmaktadır.

8.    Pasif bir biçimde okuyoruz, yazarla birlikte konunun ana fikirlerinin akışına kapılmıyor, parçalar arasındaki bağlantıyı yakalayamıyoruz.

9.    Okumaya kendimizi yeterince kendinizi veremiyoruz. Daha çok dikkatimizi, etraftaki gürültülere, olan bitenlerle aklımıza gelen başka işlere dağıtılıyoruz.

10.    Okurken çok çabuk yoruluyoruz böylelikle çok gerekli olmadıkça kitaplara el sürmemeyi tercih ediyoruz.

11.    Bu sorunları “Anlayarak Hızlı Okuma” eğitimlerine gelerek sizlerde çözebilirsiniz.


Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
 
Hızlı okuma  eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :
 
İzmir’deki hızlı okuma eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz
 
Antalya’daki hızlı okuma eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz .
 
İzmir hızlı okuma, hızlı okuma İzmir, İzmir Hızlı Okuma kursu, Hızlı Okuma kursu İzmir, İzmir Anlayarak Hızlı Okuma kursu, Hızlı Okuma Eğitimi İzmir, İzmir Hızlı Okuma Eğitimi, Hızlı Okuma Teknikleri kursu İzmir, İzmir Hızlı Okuma Sertifika, Hızlı Okuma Eğitmeni İzmir, Hızlı Okuma Egzersizleri İzmir ve Hızlı Okuma Teknikleriyle ilgili tüm bilgileri buradan takip edebilirisiniz.
 

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık