NLP

Kitaplık(Nlp İle Düşüncenin Çekim Gücü)

Kitaplık(NLP İle Düşüncenin Çekim Gücü)

NLP İle Düşüncenin Çekim Gücü Yazar: Banu Gökçül Yayın Evi: ALFA YAYINLARI Açıklama: Çekim Yasası'nın sırrı düşüncelerimizde yer alır. Düşüncelerimizin çekim gücünü fark ederek hayatımıza güzelliği, mutluluğu, sağlığı, başarıyı, sevinç ve iç huzurunu elde edebiliriz. Hepimiz yaşamımızı istediğimiz biçimde yönlendirebilecek güce sahibiz. İyi düşünürsek iyiyi, kötü düşünürsek kötüyü elde ederiz. Ne düşünüyorsak O'yuzdur. Yaşama karşı tavrınızı değiştirin, yaşamınız değişsin. İhtiyaç duyduğunuz her şey sizde mevcut. Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır. Bu kitap, düşüncelerinizin gücünü anlayabilmeniz için yazılmış b...Devamını Oku »

Nlp(Modelleme (Gözlemler Ve Anahtar Sorular))

NLP(Modelleme (Gözlemler ve Anahtar Sorular))

1. Modellemek ve yeniden üretmek istediğiniz beceriyi tanımlayın. Kendinizi de modelleyebilir ve farklı durumlar için etkin stratejiler geliştirebilirsiniz. 2. Bu beceriyi mükemmel bir şekilde sergileyen kişiyi ya da kişileri seçin. 3. Şunları gözlemleyin ve betimleyin: a. Onların davranışlarını gözlemleyin ve betimleyin. Ne yapıyorlar ve nasıl yapıyorlar? b. Onların temsil sistemlerini ve beden dillerini gözlemleyin ve betimleyin (Bu konu, Salı günü işlenmişti.) c. Onların filtrelerini ve meta programlarını gözlemleyin ve betimleyin. (Bu konu, Perşembe günü işlenmişti.) d. Onların nörolojik düzeylerini gözlemleyin ve betimleyin. 4. Modellediğiniz kişi ya da kişilerle yüz yüze görüşün ve röportaj yapın. Onların ne yaptıklarını açık bir şekilde anlamaya çalışın. Eğer bazı olumsuzluklar görürseniz şaşırmayın. Bu olumsuzlukların çoğu bilinçdışı ile bağlantılı olabilir. Başarılı bir görüşme yapmak için şunlara dikkat etmelisiniz. a. "Yöneticinizle görüşmeye girmeden önce neler düşünüyorsun...Devamını Oku »

Nlp(Modelleme (Nlp Modelleme Süreci)

NLP(Modelleme (NLP Modelleme Süreci)

NLP MODELLEME SÜRECİ NLP Modelleme Sürecinin üç bölümü vardır: 1. Pazartesi gününün dersi olan İkinci Algısal Duruşu Kullanın - Birinci bölüm, modellemek istediğiniz kişinin davranışları üzerinde çalışmayı ve onların kişisel dünyalarının haritasını anlamayı kapsar. Şu sorunun cevabını irdeleyin: "Senin yerinde olmam ve senin gibi düşünüp davranabilmem için ne yapmam gerekir?' 2. Kullandığınızı düşünerek Modeli test edin. Etkisine bakın. Bir farklılık yaratıyor mu? Eğer bir farklılık yaratmıyorsa, ona ihtiyacınız yok demektir. Eğer istediğiniz yönde bir farklık yaratıyorsa, bu modeli kullanabilirsiniz. 3. Beceriyi başkalarına aktarma biçimini tasarımlayın. Bir organizasyonun kuruluşunda bu çok önemlidir. Herhangi bir bölümdeki çalışanların en mükemmelleri üzerinde 'koçluk' ve 'mentorluk' çalışmaları yapabilirsiniz. Bağlantılı stratejiler geliştirerek, diğer personelin becerilerini arttırabilirsiniz. -Alıntı- NLP(Modelleme (NLP Modelleme Süreci)...Devamını Oku »

Nlp(Modelleme)

NLP(Modelleme)

NLP yöntemleri en mükemmel psikoterapistlerin müşterileriyle kurdukları 'Başarılı İletişim' modellerinin incelenmesiyle geliştirilmiştir. Virginia Satir'in iletişim modelini inceleyen Bandler ve Grinder; Satir olmamışlardır. Erickson ve Perls'in iletişim modellerini incelediklerinde, Erickson ve Perls olmamışlardır. Sadece nasıl onlar gibi düşünebileceklerini öğrenmişlerdir. Onları 'modellemişlerdir' Sonra bu düşünme modelini NLP'ye uygulamışlardır. TANIM: "Modelleme, bir insanın bir görevi ya da işi mükemmel bir şekilde başarmasını sağlayan 'düşünceleri' ve 'aksiyonları' anlama sürecidir." Çocuklar davranış modellerini geliştirirken çevrelerindeki insanları modeller ve çok şey öğrenirler. çocukların, ailelerin deki kişilerin ilgi ve hobilerini paylaşmaları, hayret edilecek bir şey değildir. 'Taklit etmek en samimi dalkavukluk biçimidir' diye bir deyiş vardır .İnsanlar gerçekten hayranlık duydukları insanlara benzemek isterler. NLP size 'bir başkası olmanızı' teklif etmiyor. Sadece baş...Devamını Oku »

Nlp(Çapalar)

NLP(Çapalar)

ÇAPALAR (Tepki uyandıran uyaranlar) NLP terminolojisinde bir 'çapa', belirli bir tepki uyandıran herhangi bir uyarandır. Bu uyaran, bir yangın alarmının sesi gibi pratik bir şey olabilir ve şu anlama gelir: 'Her ne yapıyorsan bırak ve hemen dışarıya çık?' Ya da duygusal bir şey olabilir. Örneğin, sizi mutlu eden ve size değer veren bir sevdiğiniz kişinin fotoğrafına bakmak sizi etkiler ve tepki uyandırır. Çapaların gücü sizin 'bağlantı kurma' ve 'çağrışım yapma' gücünüz .ve beceriniz üzerine temellenir. Bir kere kurulduğunda, 'tepkiler' her seferinde otomatik olarak işlemeye başlar ve sizin için yararlı ya da zararlı olur. Yararlı Çapalar 'Güven duygusu', enerji ve 'Yaratıcılık' gibi kaynaklarınızı harekete geçirirler. Zararlı çapalar ise 'depresyon', 'hayal kırıklığı' ve 'uyuşukluk' gibi halleri harekete geçirirler. 1. Hangi İşler Size Uygun: Bir sunuş konuşması yapmak ya da bir takım brifingi vermek zorundaysanız ve bu sizi sinirlendiriyor gerginleştiriyorsa (ya da başka bir şey yapm...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık