NLP

Nlp(Meta Model (Çarpıtmalar))

NLP(Meta Model (ÇARPITMALAR))

Konuşmacı mantıksal temellere dayanmayan sonuçlardan söz ederse ya da deneyimlerin farklı yanları arasında yanlış bağlantılar kurarsa, çarpıtmalar ortaya çıkar. Bu noktadaki beceri, sizin ya da öteki kişinin, hangi çarpıtmaları 'gerçek bir olgu' gibi öne sürdüğünüzün kanıtlarını keşfetmektir. -Alıntı-...Devamını Oku »

Nlp(Meta Model (Silmeler))

NLP(Meta Model (SİLMELER))

Karşımızdaki insanın ne dediğimizi anlayacağını farzediyorsak ya da 'bunun önemsiz olduğunu' düşünüyorsak, her türlü bilgide 'silme' yaparız. En genel silme örnekleri şunlardır: Öznenin belirtilmemiş olması; Fiilin belirtilmemiş olması; İsimleştirmek; Kıyaslamak; Yargılar; çarpıtmalar; Zihin okumak; Karmaşık denkleştirmeler; Neden ve etki; Önvarsayımlar; Genellemeler; Genel ölçüler: Zorunluluk içeren ifadeler; Olanaklılıkyada olanaksızlık içeren ifadeler -Alıntı- ...Devamını Oku »

Nlp(Meta Model)

NLP(META MODEL)

"Meta Model, belirsizlik içeren dil kalıplarını daha iyi anlayabilmeniz için oluşturulmuş bir modeldir. Özel sorular eklenerek güçlendiriımiştir." Gerek iş hayatınıızda gerekse özel hayatımızda öyle anlar vardır ki ne söylediğimize dikkat etmemiz, açık ve kesin bir ifadeye sahip olmamız hayati önem taşır. Eğer bir sağlık ve güvenlik memnru iseniz ve şu ifadeyi kullanırsanız: 'Yangın çıkma riskinden dolayı orada çok fazla insan toplanmamalıdır!”. Bu açık seçik bir ifade olmayacaktır. Başa bir örnek olarak, eger trilyonlarca liralık bir anlaşma üzerine konuşuyorsanız ve yaklaşık 'Yüzden on civannda bir kar paylaşımı' teklif ediyorsanız, bu konuşma hedefini bulamayacaktır. Diğer bir örnek olarak, eğer bir takdir toplantısmda: 'Bölümünüzdeki diğer çalışanlarla hiç işbirliği yapmıyorsunuz!' , derseniz, baıkalannm doğrn ve geçerli bir yanıt vermelerini sağlayacak bir bilgi vermiş olmayacaksınız. Bn sizin tam bir beceriksiz oldnğunnzn göstermez, onların bildiğini sandığınız bazı bilgileri on...Devamını Oku »

Nlp(Temsil Sistemleri (Kullanma Klavuzu))

NLP(Temsil Sistemleri (Kullanma Klavuzu))

KALİBRASYON YA DA HALDEN ANLAMAK 'Göz hareketleri' ve 'beden dili' size temsil sistemleriyle ilgili genel bir bakış sağlar. 'Kalibrasyon teJ,miği' ise farklı bilgileri tanımanızı ve uygulamanızı sağlar. Her insan için özgündür, biriciktir. İş hayatınızda bunu yararlı bir şekilde kullanabilirsiniz. Bir kişinin bireysel ve ayrıntılı ipuçlarını daha fazla tanıdıkça, onun davranış kalıplarını ve değişik hallerini de tanımaya başlarsınız. O insanın sadece sözlerini değil, sizde bıraktığı etkileri de değerlendirebilirsiniz. Değerlendirmeniz gereken çok fazla ipucu vardır. Bu ipuçlarından bazıları 'bilinçaltından' gelmektedir ve siz bir insanın bir şeyi söyleyeceğini ya da bir şeyi yapacağını önceden bilebilirsiniz. İnsanların nefes alış verişlerine, kasıarının gergin olup olmadığına, yüzlerinin rengine bakarak bilgi elde edebileceğinizi aklınızda tutun ve bunu deneyin. C. DOSTANE BİR İLİşKİ KURMAK Eğer insanlarla kurduğunuz iletişimler her zaman başarılı ve çatışmasız oluyorsa, her şey yolun...Devamını Oku »

Nlp(Temsil Sistemleri)

NLP(TEMSİL SİSTEMLERİ)

Bilgi edinme süreci içsel olarak temel duyumlarımız yoluyla temsil edilir. 1.GÖRSEL 2.İŞİTSEL 3.DOKUNSAL 4.TATSAL 5.KOKUSAL Sinirsel bir zarar yada hasar görmediğimiz sürece bu duyumlarımızı kullanarak hepimiz kendimize göre görürüz, işitiriz, duygulanırız, tat alırız ve koku duyarız. Her insan farklı duyuları etkin kullanır. Bunun içinde Farklı insanların, farklı yanıtları olacaktır. Bu yanıtlar doğru ya da yanlış değildir, yalnızca oldukları gibidirler. Şunu unutmayın ki, bu sadece uzlaşmayla belirlenmiş bir bilgidir, herkeste böyle olacak diye bir kural yoktur. Kendinizi ve başkalarını (amma becerisi, yargılamadan, kullanılan sistemleri tanımak ve onlarla çalışmaktır. En becerikli iletişim uzmanları bu işi içgüdüsel bir şekilde yaparlar. Onlar temsil sistemlerıni kulhwıımk, her bir dinleyicilerine erişmeyi başarırlar. Onlar, her sunumlarında (konferans, workshop vb.) üç temel temsil sistemini (görsel, işİtsel, duygusal) kullanarak, her bir dinleyicinin ya da katılımcının bunları ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık