Kişisel Gelişim

İş Hayatı - Kariyer - İş Dünyası

İş Hayatı - Kariyer - İş Dünyası

İş Hayatı - Kariyer - İş Dünyası Ahmet Nazif Zorlunun kaleminden Babamdan ne öğrendim? Çok genç yaşta başladığım iş hayatında örnek aldığım en önemli kişi babam oldu. Babam "verdiği sözü tutmak için bütün zorlukları gögüslemeye hazır olmalısınız. Îsterseniz işinizi kaybedin ama itibar ve güveni sakın kaybetmeyin”dedi Babam Mehmet Zorlu. Yapacaksan en iyisini yap Ilkokula başladığım sene babam ve amcam birlikte ticarete atılma kararı aldılar. Babadağ'da ufak bir dükkan açtılar. Evde dokuma tezgahımız vardı. Evde dokunanlar dükkanda satılıyordu. Okul tatil olduğu zamanlar, babam yardım etmem için beni de yanında işe götürürdü. Bir yandan evdeki dokuma tezgahında bir yandan da dükkanda çalışıyordum. O zaman bana koskocaman görünen bu ufak atölye, içimdeki çalışma disiplininin yavaş yavaş yeşerdiği yer oldu. Dükkana gittiğim zamanlar, yapılan her işe dikkat kesilir, bütün ayrıntıları öğr...Devamını Oku »

Uyku Sorunu - Uyku Bozuklukları - Uykusuzluk

Uyku Sorunu - Uyku Bozuklukları - Uykusuzluk

Uyku Ne kadar uyumalısınız? Birçok farklı konumda olan ortalama uyku süresi nedir ki… Kimi kişiler sınava hazırlanırken, kimi yoğun çalışmaları olan kişilerin gün içinde dinç olmaları için ne yapmalıdırlar. Birçok kişi gerekli uykuyu almıyor. Araştırmalara göre gençlerin uyku süreleri çocukların ve yetişkinlerinkinden çok daha farklı olduğunu göstermektedir. Gençlik yıllarında vücudun biyolojik saati kişiye geç yatmasını ve geç uyanmasını söylemesine ayarlanmıştır. Erken yatıp erken kalkan çocuklar ve yetişkinlerden farklı olarak gençlerin vücutları onlara geç yatıp, geç kalkmalarını söyler. Günlük ritimdeki bu değişimin nedeni beyin hormonu olan melatoninin gençlerde çocuk ve yetişkinlere nazaran daha geç saatlerde üretilmesidir. Bu da gençlerin erkenden yatmalarını daha da zorlaştırır. Vücuttaki bu tür günlük ritim değişiklikleri genelde biz her zamankinden daha da yoğun olduğumuz...Devamını Oku »

Terlik - Ayak Sağlığı- Diyabet

Terlik - Ayak Sağlığı- Diyabet

Terlik seçerken dikkat! Denge unsurundan yoksun, plastik yoğunluklu ve uzun topuklu terlikler ayak sağlığını riske atıyor. Terlik seçiminin ayak sağlığı için çok önemli. Terlik seçerken en önemli unsurun taban olduğuna bilinmektedir. Ayağın altındaki yapı kolay bozulmayacak şekilde olmalı. Ayaktan kolay çıkacak tipteki terlikler ister düz, isterse engebeli arazide olsun yürümeyi bozar. Her geçen gün kullanımı artan parmak arası terliklerin de sağlıklı değildir. Parmak arası terliklerin özellikle diyabet(Şeker Hastalığı) rahatsızlıkları olanlar için büyük tehlike… Diyabet / şeker hastalarının hissetme duyusunun zayıf olduğunu için özellikle diyabet/şeker hastalarının, parmak arası terlikten kesinlikle giymemelidirler. Diyabet / ŞEKER hastaların hissetme yönünden sorunludur.. Plastikten yapılan ve parmak arasına oturan parça yara yapar, fakat hasta farkına varmaz...Devamını Oku »

Gıdaları Muhafaza Etmek İçin Niçin Donduruyoruz?

Gıdaları muhafaza etmek için niçin donduruyoruz?

Gıdaları muhafaza etmek iin niin donduruyoruz? Bugn artık hemen hemen her evde buzdolabı var. Gnlk gıdalarımızı bozulmasınlar diye buzdolabında saklarken, uzun sre saklayacaklarımızı da buzluk veya derin dondurucu dediğimiz kısmına koyuyoruz. Gıdaların normal hava şartlarında bozulmalarının nedeni, bu ortamda gıdada bulunan bakterilerin, mikropların kısacası mikro organizmaların gelişerek faaliyetlerini srdrmeleridir. Gıdaları soğukta veya dondurarak muhafaza en ok başvurulan ve pf noktaları olan yntemlerdir. Bu arada gıda muhafazasında tam tersi yollar da vardır. Isıtarak muhafaza ve kurutma gibi. Hatta turşu kurmak bile bir muhafaza yntemidir. Dondurarak muhafazaya gemeden nce pastrizasyon, sterilizasyon gibi sık sık ismini duyduğumuz veya etiketlerin zerlerinde grdğmz ter...Devamını Oku »

Gençlik - Genç Kalmak - Spor

Gençlik - Genç Kalmak - Spor

Genç kalmak Genç kalmanın bir dizi yöntemler var bu yöntemler düzenli yapılan sporlar etkin gençlik ve zindelik sağlıyor... Yüzme: genç kalmanın, en etkili yoludur. Özellikle sırtüstü yüzmek, göğüs, sırt kaslarını daha etkili hareket ettirdiği için olası sarkmaları engelliyor. Stres hormonlarını devreden kaldırıp, ruhsal olarak da insanda olumlu etki yaratıyor. Bisiklet: Yüksek bir anti-aging faktörü olarak gösterilen bisiklet, aynı zamanda vücudu da genç kalmasını sağlıyor. Bacak kaslarını ve kalçaları sıkılaştıran bisiklet, her yaştan insanların zevkle yapabileceği bir spor. Tenis: Tenis, vücutta aynı anda tüm kasları hareket ettiren tenis genç kalmak için önemli bir silah. Jimnastik: Her ne kadar yüzme ya da jogging kadar etkili olmasa da, vücudu dinamik ve hareketli kılıyor. Derleyen:TÜRKCHE (spor, gençlik, genç kalmak, haberleri, oyu...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık