Hafıza Eğitimi

Hafıza Etkin Hale Getirmenin Yolları, Kişisel Gelişim

HAFIZA ETKİN HALE GETİRMENİN YOLLARI, KİŞİSEL GELİŞİM

Yaşları 50'yle 80 arasında değişen kadınlarda denendi.Bilim adamları, kalorili yiyeceklerden uzak durmanın hafızayı kuvvetlendirdiğini kaydederek besin seiminde dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu. Yaşları 50 ve 80 arasında değişen 50 kadında yapılan incelemede, dşk kalorili besinler tketenlerin, diğerlerine gre yzde 20 iyi hafızaya sahip olduğu lld. Uzmanlar dşk kalori diyetinin kan şekerini dzenleyerek beyin fonksiyonlarının iyi işlemesini sağladı. DERLEYEN...EMRE ŞEN (KESFETKENDİNİ EDİTR) İletişim : [email protected] İZMİR'DEKİ KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI- KİŞİSEL GELİŞİM KURSLARI VE SEMİNERLER İİN AYRINTILI BİLGİ: www.sayginnlp.com&nbs...Devamını Oku »

Güçlü Hafıza Ve Balık Omega - 3

GÜÇLÜ HAFIZA VE BALIK OMEGA - 3

Hafızayı parlatan gıdalar ve unutkanlığın nedeni..En ok kullanılan hafıza glendiriciler; kolin, lesitin ve fosfatidilkolin'dir ğrenme ve hafıza zerinde nemli rol oynar. Eksikliğinde unutkanlık, bunama ve fel grlebilir. GİNKGO BİLOBA Ginkgo Biloba'nın beyine giden kan dolaşımını arttırarak beyin hcrelerine glukoz ve oksijen iletimini desteklediği ortaya konulmuştur. B12 vitamini asetilkolin sentezini artırarak hafızayı glendirir. B12 eksikliğinde; kansızlık, unutkanlık, kas gszlğ, halsizlik ve uyuşmalar grlr. Demir eksikliği unutkanlık yapar Vcutta hcrelere oksijen taşınması iin gerekli olan demirin eksikliği unutkanlığa neden olmaktadır. DHEA DHEA hem kadında hem de erkekte yaşlanma başladıka seviyesi dşen bir ...Devamını Oku »

Beslenme Ve Hafıza, Karbonhidrat Rejimi

   BESLENME VE HAFIZA, Karbonhidrat rejimi

Karbonhidrat rejimi hafıza kaybı yapıyor. Zayıflamak iin rejim yapılırken karbonhidratlar bakımından zengin besinlerden kısmanın hafıza kaybına yol aabildiği belirlendi.Bir araştırmada, rejim yaparken karbonhidratlı besinlerden kaınanlar, yapılan hafıza testlerinde, rejim sırasında bir miktar makarna, ekmek ve patates yemelerine izin verilenlere gre daha kt durumda ıktı. Karbonhidratların beyin iin ok nemli bir enerji kaynağı olduğunu hatırlatan bilim adamları, Atkins tr rejimlerin yapılmaya başlanmasından sadece bir hafta sonra zihni performansın dştğn belirttiler. Moda olan dşk karbonhidratlı veya karbonhidratsız rejimlerin dşnce ve idrak zerinde ok gl olumsuz etkisi bulunduğunun yapılan bu araştırmayla grld&uum...Devamını Oku »

Diyet Ve Hafıza, Sağlık

DİYET VE HAFIZA, SAĞLIK

Zayıflamak iin rejim yapılırken karbonhidratlar bakımından zengin besinlerden kısmanın hafıza kaybına yol aıyor. Yapılan bir araştırmada, rejim yaparken karbonhidratlı besinlerden kaınanlar, yapılan hafıza testlerinde, rejim sırasında bir miktar makarna, ekmek ve patates yemelerine izin verilenlere gre daha kt durumda ıktı. Karbonhidratların beyin iin ok nemli bir enerji kaynağı olduğunu hatırlatan bilim adamları, Atkins tr rejimlerin yapılmaya başlanmasından sadece bir hafta sonra zihni performansın dştğn belirttiler. Moda olan dşk karbonhidratlı veya karbonhidratsız rejimlerin dşnce ve idrak zerinde ok gl olumsuz etkisi bulunduğunun yapılan bu araştırmayla ortaya ıktı. Araştırma, 22 il...Devamını Oku »

Hafıza Ve Hipertansiyon, Sağlık

HAFIZA VE HİPERTANSİYON, SAĞLIK

Unutkanlık, tansiyon ve diyabeti olan kişilerde, damarsal bunama hızlı şekilde ilerleyebilir. Unutkanlığının farkında olmayan, tansiyonunu iyi dzenlemeyen ve diyabeti olan kişilerde, damarsal bunamanın ok hızlı şekilde ilerleyebİLİR. Kontrol altına alınmayan yksek tansiyonun bilinen en nemli etkilerinin inme, kalp krizi, bbrek rahatsızlıkları ve grme kaybı olduğunu ifade ederek, hipertansiyonun yol atığı bir başka nemli rahatsızlığın da ''damarsal bunama'' olarak adlandırılan unutkanlık oldu. Bu rahatsızlığın, damarların tıkanması sonucu meydana geldi. Damarsal bunamanın, yksek tansiyon ve kolesteroln tm vcutta, zellikle kalp koroner damarlarında zaman iinde tıkanma yapması ve tam tıkanma olduğunda, dokunun lmne bağlı olarak gelişti. Damarların tıkandığı b&ou...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Yukarı Çık